Τεχνολογία

25 Ιουνίου 2024 19:14 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουνίου 2024 23:32

Φωτιά στη Ναυπακτία: Η στιγμή που Canadair ακουμπάει σε δέντρο την ώρα της κατάσβεσης (βίντεο)

Στην πορεία του το καναντέρ "έξυσε" δέντρο. Πώς οι κατάλληλοι χειρισμοί εκ μέρους του κυβερνήτη έσωσαν την κατάσταση και έδωσαν ύψος και πάλι στο εροσκάφος.

Φωτιά στη Ναυπακτία: Η στιγμή που Canadair ακουμπάει σε δέντρο την ώρα της κατάσβεσης (βίντεο)
-

Ναυπακτία - Καναντέρ

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να καταλήξει, η προσπάθεια ενός Καναντέρ, να συμβάλλει στην κατάσβεση μεγάλης φωτιάς, που έχει ξεσπάσει στη Ναύπακτο. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του έμπειρου κυβερνήτη.

Πιο αναλυτικά, τρόμαξαν οι κάτοικοι στην Ναύπακτο όταν είδαν ένα καναντέρ που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς να “βρίσκει” στην κορυφή ενός πεύκου, και ενώ μόλις είχε ρίξει νερό. Ευτυχώς ο χειριστής του αεροσκάφους κατάφερε να πάρει και πάλι ύψος. Πρόκειται για ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215, τα αποκαλούμενα και ως “παλαιού τύπου”. Είχε απογειωθεί νωρίτερα από 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα Ηλείας, και επιχειρούσε στην πυρκαγιά η οποία συνεχίζει να μαίνεται στην Ναύπακτο.

Κατά τη διαδικασία βουτιάς και άφεσης νερού, το αεροπλάνο δεν πήρε αμέσως ύψος, με αποτέλεσμα το αριστερό ακροπτερύγιο να “βρει” σε δέντρο. Ο κυβερνήτης αφού αντιμετώπισε το συμβάν αμέσως δήλωσε emergency και εν συνεχεία το προσγείωσε ασφαλώς στην 117 Πτέρυγα Μάχης. Στη συνέχεια οι τεχνικοί έκαναν επιθεώρηση στο “λαβωμένο” αεροπλάνο. 

Μηνύματα από το 112 - Εκκενώθηκαν περιοχές

Μέσω του 112 κλήθηκαν οι κάτοικοι από τους οικισμούς Μολύκρειο και Φραγκέικα να μετακινηθούν προς Αντίρριο καθώς και από την περιοχή Άνω Πλατανίτης προς Ναύπακτο.

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για τον συντονισμό των εναερίων μέσων. Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ»

Πηγή βίντεο: Facebook

Δείτε την εικόνα την οποία παρουσιάζει το "λαβωμένο" αριστερό αεροπτερύγιο του εροσκάφους μετά το "ξύσιμο" δέντρου και την ασφαλή του προσγειωση:

Πηγή εικόνας: Forecast Weather Greece


Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Μακεδονία - Τσίπρας: Ζοφερές συνέπειες στα Βαλκάνια, αν αθετηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Meta - AI: Τα προσωπικά δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη και η... θύελλα μετά τις νομικές “τρύπες” στα social media για την προστασία τους

“Thessaly Evros Pass”: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις, τα ποσά και οι δικαιούχοι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)