Κοινωνία

19 Ιουνίου 2024 07:15

Φωτιές σε Μήλο και Ασπρόπυργο: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα

Τα πύρινα μέτωπα έχουν περιοριστεί σε Μήλο και Ασπρόπυργο. Ολονύχτια η "μάχη" των πυροσβεστών.

Φωτιές σε Μήλο και Ασπρόπυργο: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα
-

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε κατά τις απογευματινές ώρες την Τρίτη σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ζεφύρια της Μήλου, κοντά στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει περιοριστεί, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν ολόκληρο το βράδυ διάσπαρτες εστίες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική από την φωτιά δεν έχουν κινδυνεύσει κατοικίες.

Νωρίτερα την Τρίτη εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς όσους βρίσκονται στην παραλία Τσιγκράδο καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Προβατά.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λίγο αργότερα μετά την μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Μήλο, μία νέα φωτιά ξέσπασε στον ΧΥΤΑ Μήλου στην περιοχή Φιρλίγκος, σύμφωνα με το milosvoice.gr.

Μήλος - φωτιά - ΧΥΤΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από το βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου Αττικής. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ισχυρές στο σημείο.

Ειδικότερα σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχείρησαν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 14 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ηλιοφάνεια, ζέστη και ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο

Μέκκα: Εκατοντάδες οι νεκροί προσκυνητές στο φετινό χατζ

Ο Νόαμ Τσόμσκι παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos