Κοινωνία

18 Ιουνίου 2024 18:27

ΛΑΡΚΟ: Η αντίδραση των εργαζομένων στη νέα τροπολογία που κατατέθηκε (εικόνες)

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών εκφράζοντας την αντίδρασή τους στην νέα τροπολογία.

ΛΑΡΚΟ: Η αντίδραση των εργαζομένων στη νέα τροπολογία που κατατέθηκε (εικόνες)
-

Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ κατάφεραν να μείνουν στις θέσεις εργασίας τους μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων.

Την Δευτέρα κατατέθηκε μια τροπολογία η οποία  μεταβιβάζει στον ειδικό διαχειριστή την δυνατότητα να περιορίσει ή να διακόψει τελείως την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, ορίζοντας συγκεκριμένα τις αρμοδιότητές του σε μια τέτοια περίπτωση όπως για παράδειγμα την ανάθεση της φύλαξης και της συντήρησης σε ιδιώτες.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει την οργή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που κάλεσαν σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

ΚΚΕ: Ολοκληρώνεται το έγκλημα εις βάρος των εργαζομένων

Την αντίδρασή του εξέφρασε το  ΚΚΕ, το οποίο με ανακοίνωσή του τονίζει πως η κυβέρνηση με την τροπολογία «ολοκληρώνει το έγκλημα εις βάρος των εργαζομένων, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Ευελπίδων δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι άμεση και αποτελεσματική όταν πρόκειται για τακτοποίηση των δικών της παιδιά, με τον αριθμό ρεκόρ μετακλητών στα υπουργεία και στο Μέγαρο Μαξίμου όμως εντοπίζει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στο κράτος όταν πρόκειται για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ».

Λαρκο - εργαζομενοι - κωνσταντοπουλου

Συνεχίζει λέγοντας ότι «την ώρα που τα νοσοκομεία καταρρέουν και διεξάγεται ένας χορός δισεκατομμυρίων στα εξοπλιστικά, έναν χρόνο μετά τον διαγωνισμό 14.000 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ακόμα δεν έχουν διοριστεί. 14.000 επιτυχόντες με υψηλά προσόντα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν κρίσιμους τομείς του κράτους βιώνουν την κοροϊδία και την απαξίωση από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Όπως επιβεβαιώνουν και οι διαρροές στον τύπο ενόψει της απογευματινής σύσκεψης ο πραγματικός στόχος είναι η απαξίωση του ίδιου του ΑΣΕΠ, την ανεξάρτητης αρχής που μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα για την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο κράτος.

Αυτό που αναμένουν οι 14.000 επιτυχόντες από την κυβέρνηση είναι οι ανακοινώσεις για τον άμεσο διορισμό τους και όχι άλλες επικοινωνιακές κορώνες. Φτάνει πια με την κοροϊδία».

Νέο συλλαλητήριο
Τα Σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ καλούν σε νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ημέρα που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει στην Βουλή την κατάπτυστη τροπολογία με την οποία επιδιώκει να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ.

Λαρκο - εργαζομενοι - κωνσταντοπουλου

«Πάρτε πίσω τη νέα τροπολογία-έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει παράλληλα τα χωριά γύρω από αυτή» τονίζουν τα σωματεία και καλούν στην κινητοποίηση την Πέμπτη σημειώνοντας: «Συνεχίζουμε και διεκδικούμε: Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη. Την συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της εργασίας μας σε αυτή. Να μην ερημώσουν τα χωριά μας. Έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Παράταση των συμβάσεων εργασίας μέχρι τη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη. Έχουμε το δίκιο και τα επιχειρήματα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα (ξανα)βγούμε νικητές. Ζήτω η Εργατική Αλληλεγγύη. Καλή αντάμωση».

Αλέξης Χαρίτσης: Να αποσύρει ο Πρωθυπουργός την απαράδεκτη τροπολογία

Τις εξελίξεις σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ σχολιάζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης καλώντας τον πρωθυπουργό να αποσύρει την «απαράδεκτη τροπολογία» για τους εργαζόμενους.

«Στις 2 Μαΐου απευθύνθηκα με επιστολή μου στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τον κάλεσα να συναντηθεί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που βρίσκονταν ήδη από καιρό σε καθεστώς ομηρίας», σημειώνει ο Αλ. Χαρίτσης.

«Αν και η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας, αυτό που γίνεται από χθες το βράδυ ξεπερνά κάθε όριο. Τη στιγμή που στο Πρωτοδικείο της Αθήνας εκδικαζόταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζόμενων, η κυβέρνηση έσπευσε να καταθέσει μέσα στη νύχτα μια απαράδεκτη τροπολογία προσπαθώντας έτσι να παρέμβει ακόμα και στο έργο της Δικαιοσύνης», τονίζει και καταλήγει:

«Κύριε Μητσοτάκη, αποσύρετε άμεσα την τροπολογία, δεσμευτείτε για την προστασία των θέσεων εργασίας και διαφυλάξτε το δημόσιο συμφέρον που περνά μέσα από την συνέχιση της λειτουργίας της στρατηγικής σημασίας βιομηχανίας για τη χώρα μας».

Λαρκο - εργαζομενοι - κωνσταντοπουλου

Στα δικαστήρια έδωσαν το παρόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και εκπρόσωποι πάρα πολλών εργατικών σωματείων όλης της Αττικής και φυσικά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιόρκα: Ντόπιοι διώχνουν τουρίστες από τις παραλίες (βίντεο)

Κούγιας - Κασσελάκης: Ο Λύτρας, η “αντρική συμπεριφορά” και τα χυδαία σχόλια για τον Τάιλερ

ΕΣΥ: “Κόπηκαν” στις εξετάσεις οι μισοί διοικητές

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos