Κόσμος

16 Ιουνίου 2024 14:15

Τραμπ: Iron Dome υποσχέθηκε στη συγκέντρωση του Μίσιγκαν

Τι είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον σιδερένιο θόλο που υποσχέθηκε να φτιάξει εάν εκλεγεί. Με ποιας χώρας θέλει να είναι ίδιος.

Τραμπ: Iron Dome υποσχέθηκε στη συγκέντρωση του Μίσιγκαν
-

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε υποστηρικτές στο Συνέδριο The People's Convention του Turning Point Action το Σάββατο (15 Ιουνίου) στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν.

Στην αρχή της ομιλίας του, το πλήθος τραγούδησε το «Happy Birthday» στον Τραμπ, ο οποίος έγινε 78 ετών την Παρασκευή (14 Ιουνίου). Ο Τραμπ απάντησε στο πλήθος, λέγοντας ότι «αισθάνεται πολύ νέος».

Μπροστά στο πλήθος στο συνέδριο της συντηρητικής ομάδας υπεράσπισης, ο Τραμπ επέκρινε τον χειρισμό της οικονομίας από τον Πρόεδρο Μπάιντεν, επικαλούμενος έναν «εφιάλτη πληθωρισμού» και την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Ο Τραμπ δεσμεύτηκε επίσης, εάν επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο, να κατασκευάσει μια υπερσύγχρονη ασπίδα αντιπυραυλικής άμυνας, παρόμοια με τον Iron Dome του Ισραήλ, για να βελτιώσει τα συστήματα των ΗΠΑ και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η αδυναμία και η αποτυχία του Μπάιντεν μας θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο. Ως Πρόεδρος, θα αποκαταστήσω την ειρήνη μέσω της δύναμης. Στην επόμενη θητεία μου, θα χτίσουμε έναν μεγάλο Σιδερένιο Θόλο πάνω από τη χώρα μας, όπως το Ισραήλ. Θόλος όπως δεν έχει ξαναδεί. Μια υπερσύγχρονη αντιπυραυλική ασπίδα που θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Αμερική και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας. Θα είναι ο μεγαλύτερος θόλος οπουδήποτε στον κόσμο».

Τι είναι το Iron Dome

Το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome έχει σχεδιαστεί στο Ισραήλ για να αναχαιτίζει μη κατευθυνόμενους πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2004 σε σχέση με τον βομβαρδισμό πόλεων του νότιου Ισραήλ από ριζοσπαστικές παλαιστινιακές ομάδες. Κατασκευαστές του ήταν η Israel Aerospace Industries και η Rafael Advanced Defense Systems.

Τον Μάρτιο του 2011, το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία και τον Απρίλιο του ίδιου έτους, για πρώτη φορά, αναχαίτισε με επιτυχία έναν πύραυλο Grad που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Το 2020-2021 πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε μια αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος, η οποία απέκτησε τη δυνατότητα να αναχαιτίζει διάφορα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

Πηγή: Reuters 

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Πατήσια: Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα (εικόνες)

Τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιστρα: Ενιαία εφαρμογή θα εντοπίζει τους οφειλέτες

Μέση Ανατολή: Νέα πυρά μεταξύ Λιβανικής Χεζμπολά και Ισραήλ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)