Κλίμα

12 Ιουνίου 2024 21:45

Μαγνησία: Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα (εικόνες)

Σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, το νερό ενέχει τον κίνδυνο δηλητηρίασης από σαλμονέλα και άλλα παθογόνα και έχει απαγορευτεί για ανθρώπινη κατανάλωση κάτι που φέρνει μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκουν εν μέσω καύσωνα.

Μαγνησία: Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα (εικόνες)
-

Πρωτόγνωρες είναι οι συνθήκες για τους κατοίκους σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, όπου το νερό ενέχει τον κίνδυνο δηλητηρίασης από σαλμονέλα και άλλα παθογόνα και έχει απαγορευτεί για ανθρώπινη κατανάλωση.

Οι κάτοικοι των χωριών αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για λίγο πόσιμο νερό, κάτω από τον καυτό ήλιο και εν μέσω θερμοκρασιών καύσωνα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σήμερα στις 16:00 το απόγευμα το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το νερό του δικτύου τους εξακολουθεί να είναι απαγορευμένο και έτσι προμηθεύονται από υδροφόρες που έρχονται καθημερινά στα χωριά για όλες τις οικιακές χρήσεις, ενώ λόγω της έλλειψης τρεχούμενου νερού έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και οι τοπικές επιχειρήσεις και φυσικά τα σχολεία παραμένουν κλειστά.Χιλιάδες φιάλες εμφιαλωμένου νερού μοιράζονται από τις Αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό, αφού πλέον το νερό δεν είναι πόσιμο, αλλά ούτε και κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.

Μαγνησία - Νερό - Καύσωνας - Βυτιοφόρο

Οι κάτοικοι αναρωτιούνται πως θα αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες και πότε θα δοθεί και πάλι προς χρήση και με ασφάλεια πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών τους.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ακτοπλοϊκά: Νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων (βίντεο)

Φωτιά στη Λιβαδειά κοντά στο νοσοκομείο (βίντεο)

“Κόκα Μπανάνα”: Η επιχείρηση για τον εντοπισμό κοκαΐνης σε μπανάνες (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)