Κοινωνία

11 Ιουνίου 2024 17:28

30χρονος απειλούσε τον πρώην σύντροφό του και τον “ρεζίλευε” στα social media

Πώς το θύμα, με τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να αποδείξει τις πράξεις του πρώη συτνρόφου του. Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο νεαρός άνδρας.

30χρονος απειλούσε τον πρώην σύντροφό του και τον “ρεζίλευε” στα social media
-

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 30χρονου Έλληνα, για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση, για εξύβριση και για συκοφαντική δυσφήμιση, μέσω διαδικτύου, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά.

Προηγήθηκε καταγγελία του πρώην συντρόφου του 30χρονου, σύμφωνα με την οποία, μετά το χωρισμό τους, ο κατηγορούμενος προέβαινε σε διαδικτυακές και τηλεφωνικές απειλές σε βάρος του, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε ζωντανές μεταδόσεις σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες προέβαινε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος του.

Ακολούθως, κατόπιν σχετικών αναζητήσεων, ο 30χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

  • κινητό τηλέφωνο (smartphone),
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
  • 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού μικτού βάρους τεσσάρων (4) γραμμαρίων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά  πειστήρια και ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του https://www.gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/Καταγγελίες/Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) CYBERΚΙD

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Βελόπουλος: Υπήρξε νοθεία, άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Σαντορίνη - Παναθηναϊκός: Οπαδός χτύπησε αθλητή με αμαξίδιο (βίντεο)

Έμφυλη βία: Την χτύπησε με κράνος και απείλησε να διαρρεύσει γυμνές φωτογραφίες της


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)