Κοινωνία

10 Ιουνίου 2024 17:08

Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο πυρομαχικών στη Βοιωτία

Πραγματοποιήθηκε επείγουσα κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος. Κανείς εργαζόμενος δεν βρισκόταν μέσα και λίγο αργότερα η φωτιά περιορίστηκε.

Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο πυρομαχικών στη Βοιωτία
-

(εικόνα αρχείου)

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περίμετρο των εγκαταστάσεων εταιρίας παραγωγής και εμπορίας πυρομαχικών στον Πάνακτο Βοιωτίας, μέσα στις οποίες είχε πραγματοποιηθεί έκρηξη.

Στις εγκαταστάσεις βρίσκονταν ιδιαίτερα επικίνδυνα υλικά με χημικά και πυρίτιδα.

Κινητποποιήθηκαν 32 στελέχη του Πυροσβεστικου Σώματος σε 1 ομάδα Πεζοπόρου Τμήματος, 11 οχήματα, 1 αεροπλάνο και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκειται ευτυχώς για αποθηκευτικό χώρο μέσα στον οποίο δεν βρίσκονταν εργάτες του εργοστασίου, μόνο φύλακας ο οποίος βρίσκεται εκτός του χώρου και είναι ασφαλής.

Η πυρίτιδα είναι επιχωματωμένη με αποτέλεσμα ο κίνδυνος επιπλέον εκρήξεων να είναι μικρός.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει, τόσο το περιεχόμενο των χημικών στοιχείων, όσο και το αν η έκρηξη σε αυτά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις.

Η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί. Οι φλόγες πέριξ του περιφραγμένου χώρου της αποθήκης έχουν σβήσει. Κατόπιν η φωτιά επεκτάθηκε σε 5 περίπου παρακείμενα στρέμματα χαμηλής βλάστησης, και εκτιμάται ότι σύντομα θα σβήσει.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ευρωεκλογές 2024: Τα “μεγάλα ονόματα” που έμειναν “εκτός”

ΕΛΣΤΑΤ – πληθωρισμός: Υποχώρησε τον Μάιο

Ευρωεκλογές - Εύβοια: Πέθανε περιμένοντας να ψηφίσει

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)