Πολιτική

10 Ιουνίου 2024 11:40

“Το Πρωινό”: Κόντρα Γεωργιάδη - Παππά για τα ΜΜΕ και τις εκλογές (βίντεο)

Τι ανέφερε ο νεοεκλγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλώντας με τον ΓΙώργο Λιάγκα. Πως του απάντησε ο Υπ. Υγείας, στρέφοντας τα βέλη του προς τον  Νίκο Παππά.

“Το Πρωινό”: Κόντρα Γεωργιάδη - Παππά για τα ΜΜΕ και τις εκλογές (βίντεο)
-

Σε πολιτική κόντρα επιδόθηκαν την Δευτέρα το πρωί μέσα από διαδοχικές συνδέσεις στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το πρωινό” ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με θέμα την σχέση των υποψηφίων των Ευρωεκλογών με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε παρουσία του στην εκπομπή ο κ. Παππάς είπε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας επέλεξε να μην πραγματοποιήσει συνειδητά καμία τηλεοπτική παρουσία, προκειμένου να μην εκμεταλλευτεί το προνόμιο της προηγούμενης δημοτικότητάς του από τον αθλητικό χώρο καλλιιεργώντας το τηλεοπτικά, και προκειμένου έτσι να ανταγωνιστεί “στα ίσια”, τους συνυποψήφιούς του. Ως παράδειγμα τέτοιας άρνησής του ο κ. Παππάς κατήγγειλε ότι του υποβλήθηκε πρόταση να παραστεί ως καλεσμένος για συνέντευξη σε life style εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού και ότι όταν αρνήθηκε, του απαντήθηκε εκβιαστικά ότι μετά από αυτή την άρνηση, θα αποκλειόταν συνολικά από όλο το πρόγραμμα του σταθμού.

Ερωτηθείς για την συγκεκριμένη εκπομπή και για την δημοσιογράφο η οποία την παρουσιάζει, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Μου είχε επιτεθεί τόσες φορές που με είχε κάνει ήδη συμπαθή σε όσους έπρεπε» και εξέφρασε την απαξίωσή του για θέματα με τα οποία είχε στο παρελθόν ασχοληθεί η συγκεκριμένη δημοσιογράφος.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης σε ζωντανή σύνδεσή του με “Το πρωινό” αμέσως μετά τον κ. Παππά, “άστραψε και βρόντηξε” με τις παραπάνω αναφορές και κατηγόρησε τον κ. Παππά ότι μιλά απαξιωτικά για μια εργαζόμενη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συσχετίζοντας το ζήτημα με την φράση του κ. Κασσελάκη προς τους ρεπόρτερ έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ «Ανοίξτε παρακαλώ να περάσει η Φάρλει», κατά τη διάρκεια σύντομης εξόδου του από το κτήριο την Κυριακή. «Δεν ήταν η καλύτερη έναρξη πολιτικής πορείας για τον κ. Παππά», σχολίασε ο Υπουργός και συνέχισε: «Με ποια ιδιότητα το κάνει αυτό; Τι είναι ο ίδιος; Μήπως είναι ο πρύτανης της Σορβόννης;

Ως πολιτικοί, τα στελέχη του δικού μου κόμματος από θέση αρχής δεν υποτιμούν ποτέ κανέναν εργαζόμενο, και ειδικά έναν εργαζόμενο που υποβάλλεται σε τόση ώρα ορθοστασία έξω από κομματικά γραφεία για να κάνει τη δουλειά του. Υπενθυμίζω π.χ. ότι ο κ. Μητσοτάκης φτάνοντας στην Πειραιώς πάντα βγαίνει από το αυτοκίνητο πιο μακριά ώστε να περπατήσει, να φτάσει στους δημοσιογράφους, να τους χαιρετίσει, να συνομιλήσει μαζί τους και να τους ρωτήσει τι κάνουν. Εμένα όλη αυτή η στάση του κ. Παππά μου φαίνεται μια συμπεριφορά που προσιδιάζει σε ακραία αλαζονεία. Εύχομαι απλώς να τον μέθυσε η επιτυχία του. Η πολιτική όμως δεν παίζεται με αυτούς τους όρους κι ελπίζω να το καταλάβει σύντομα».

«Μέχρι να βγούμε πρώτοι και να κυβερνήσουμε»

Κατά τη διάρκεια της δικής του παρουσίας στην εκπομπή ο κ. Παππάς μοιράστηκε: «Είμαι ευχαριστημένος που επιτεύχθηκε ο στόχος μου κι ευχαριστώ όσους με τίμησαν. Τώρα κοιτάμε μπροστά. Για την εκλογή μου δραστηριοποιήθηκα ουσιαστικά μόνο τους δύο τελευταίους μήνες και το έκανα συνειδητά, δεν ήθελα να εκμεταλλευτώ παράπλευρα προνόμια δημοτικότητάς μου. Διότι ήθελα να “παίζω στα ίσια” απέναντι στους αντιπάλους μου. Γύρισα 42 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Τελικά η προεκλογική εκστρατεία είναι ακριβό σπορ και κάτι πρέπει να γίνει με αυτό, να αλλάξει το σύστημα. Δυστυχώς ένα κομμάτι του κόσμου εξακολουθεί να διαμορφώνει κριτήριο ψήφου με βάση το ποιος του έκανε μια χεριαψία, ήπιε μαζί του έναν καφέ κι έκανε ένα καλαμπούρι. Το να γυρίσεις όλη την Ελλάδα και να το κάνεις αυτό, μπορεί να είναι κάτι που εγώ να μπορούσα να το κάνω, δε μπορούν όμως να το κάνουν όλοι οι υποψήφιοι».

Ερωτηθείς για την καθοριστική αιτία της εκλογής του σημείωσε: «Είχα πολιτικό λόγο, τοποθετήσεις, και είχα ανέκαθεν εξωαγωνιστική κοινωνική δραστηριότητα», ενώ αποκάλυψε ότι ο κ. Κασσελάκης του έστειλε μήνυμα στο οποίο μεταξύ άλλων του είπε «Είμαι περήφανος για ‘σένα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το συνολικό αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Μπορεί να φταίει ο πρωταθλητισμός αλλά πιστεύω ότι δε μπορείς να είσαι ικανοποιημένος, παρά μόνο αν βγεις πρώτος. Η ουσία είναι να είμαστε ένα κόμμα κυβέρνησης και όχι ένα κόμμα αντιπολίτευσης, ακόμα και αξιωματικής».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ευρωεκλογές - Φειδίας Παναγιώτου στον ΑΝΤ1: Αυτό πρέπει να είναι ένας κώδωνας κινδύνου (βίντεο)

Ευρωεκλογές 2024: Η “μάχη” των σταυρών και οι νικητές της κάλπης

Σύμη - Μάικλ Μόσλεϊ: Η ιατροδικαστική εξέταση και τα σενάρια (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos