Πολιτική

09 Ιουνίου 2024 19:29

Ευρωεκλογές – Exit Poll: Το πρώτο σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ

Τι ανέφεραν παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τις επιδόσεις του κόμματος, όπως αυτές διαφαίνονται μέχρι στιγμής στο δημοσιευμένο exit poll.

Ευρωεκλογές – Exit Poll: Το πρώτο σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ
-

Τη διαπίστωση ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής κατάφερε να επιτύχει, έστω και οριακά, μόνο τον έναν από τους δύο στόχους τους οποίους είχε θέσει, και συγκεκριμένα τον στόχο του να καταγράψει αύξηση των ποσοστών του σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και με τις βουλευτικές εκλογές του 2023, εξέφρασαν κύκλοι του κόμματος ως ένα πρώτο σχόλιο μετά την πρώτη δημοσίευση Exit Polls από τις Ευρωεκλογές.

Οι ίδιοι κύκλοι σχολίασαν ότι το κόμμα απέτυχε στο δεύτερο στόχο του, δηλαδή να γίνει δεύτερη σε ψήφους πολιτική δύναμη της χώρας.

Υποστήριξαν εξάλλου ότι η μεγάλη εικόνα είναι πως οι πολίτες έδειξαν δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού μειώθηκαν αισθητά τα ποσοστά της από εκείνα των περυσινών εθνικών εκλογών αλλά και από των ευρωεκλογών του 2019.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι η καθοδική πορεία των ποσοστών του συνεχίζεται, καθώς έπεσε κάτω από τα ποσοστά των εθνικών εκλογών, και των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Θεωρούν, δε, τη μεγάλη αποχή, μείζον ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα.

Ακόμη, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ως έντονα ανησυχητικό στοιχείο την άνοδο που καταγράφουν τα μικρότερα κόμματα στον χώρο της ακροδεξιάς, κάτι το οποίο θα πρέπει, επίσης, να απασχολήσει όπως ανέφεραν, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Τέλος, επιφυλάσσονται για πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση όταν θα διαμορφωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

Δείτε εδώ LIVE την εκλογική βραδιά στον ΑΝΤ1, πατώντας ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές 2024: Πήγε να ψηφίσει με το... νυφικό! (βίντεο)

Πειραιάς: Αυτοκίνητο “βούτηξε” στο λιμάνι

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου - Τεντόγλου: Είναι κατάρα που...

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)