Κόσμος

11 Ιουνίου 2024 11:32

Γάζα - Μπορέλ: Το λουτρό αίματος πρέπει να τερματιστεί

Γάζα - Μπορέλ: Το λουτρό αίματος πρέπει να τερματιστεί

-

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell, καταφέρθηκε την Κυριακή εναντίον των «τρομακτικών» αναφορών ότι εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης διάσωσης ομήρων, καθώς ο αριθμός των νεκρών στην επιχείρηση αυξήθηκε στα ύψη.

Περισσότεροι από 270 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση του Σαββάτου καθώς ο ισραηλινός στρατός διέσωσε τέσσερις ομήρους στο κέντρο της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς.

“Οι αναφορές από τη Γάζα για άλλη μια σφαγή αμάχων είναι τρομακτικές. Το καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο”, δήλωσε ο Μπορέλ στο Χ. “Το λουτρό αίματος πρέπει να τερματιστεί αμέσως”.

Γάζα - Λωρίδα της Γάζας - Βομβαρδισμός σχολείου

Η Χαμάς απήγαγε περίπου 250 ομήρους κατά τη διάρκεια της επίθεσής της στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, από τους οποίους περίπου οι μισοί απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός για μια εβδομάδα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με αναφορές.

Οι τέσσερις όμηροι που απελευθερώθηκαν το Σάββατο αφέθηκαν ελεύθεροι αφού το Ισραήλ διεξήγαγε ειδική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας σε κατοικημένη περιοχή στο Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Γάζας. Όλοι τους είναι σε καλή ιατρική κατάσταση, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Περισσότεροι από 37.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Πηγή: Politico

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Βελόπουλος: Υπήρξε νοθεία, άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Σαντορίνη - Παναθηναϊκός: Οπαδός χτύπησε αθλητή με αμαξίδιο (βίντεο)

Έμφυλη βία: Την χτύπησε με κράνος και απείλησε να διαρρεύσει γυμνές φωτογραφίες της


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)