Πολιτική

07 Ιουνίου 2024 23:08

Πάτρα – Κασσελάκης: Η μεγάλη προοδευτική παράταξη θα κυβερνήσει την χώρα (εικόνες)

Τι ανέφερε στην τελευταία ομιλία του στην Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κόντρα σχετικά με το πόθεν έσχες, την ακρίβεια και την ανάγκη για διαφάνεια και εντιμότητα στην πολιτική.

Πάτρα – Κασσελάκης: Η μεγάλη προοδευτική παράταξη θα κυβερνήσει την χώρα (εικόνες)
-

Με επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την προσέγγισή του από πολίτη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, την οποία μάλιστα προέβαλε στην αρχή σε videowall, ξεκίνησε την τελευταία προεκλογική ομιλία του στην Πάτρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κσσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε για το θέμα αυτό: «Ο κ. Μητσοτάκης της λέει ότι ο καθολικός επίσκοπος την έφερε εκεί. Το λέει αυτό στον ANT1, στον κ. Παπαδάκη. Και βγαίνει σήμερα ανακοίνωση από τον καθολικό επίσκοπο και λέει ότι ο ίδιος ουδέποτε ήταν εκεί, ότι με κανέναν τρόπο δεν βοήθησε την κυρία να προσεγγίσει τον κ. Μητσοτάκη. Αυτό το πράγμα δεν είναι αδιανότητο; Πού φτάνει η απανθρωπιά; Κι αυτό, ξέρετε, δεν είναι θέμα πολιτικής. Είναι θέμα ανθρωπιάς. Θα επανέλθω στο θέμα. Είναι απίστευτο. Να εργαλειοποιεί τον καθολικό επίσκοπο για να πει ψέματα σε όλους τους Έλληνες. Αυτό ξέρετε πώς λέγεται; Λέγεται, κυριολεκτικά: δεν έχει ιερό και όσιο! Να δούμε πώς τα φίλα προσκείμενα μίντια της προπαγάνδας του θα διαστρεβλώσουν την επιστολή της Καθολικής Εκκλησίας. Θα μας πει, ως συνήθως, δεν ντρέπεστε να υπονοείτε; Έ, όχι, δεν ντρεπόμαστε! Έχουμε και μυαλό, έχουμε και αξιοπρέπεια!», και συνέχισε εκφωνώντας την παρακάτω ομιλία:

«Φίλες και φίλοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή την τόσο ζεστή υποδοχή. Νιώθω ό,τι νιώθετε. Οι καρδιές μας ενώθηκαν από την πρώτη στιγμή. Και η πρώτη στιγμή ήταν εδώ στην Πάτρα. Εδώ έκανα την πρώτη μου συγκέντρωση, όταν έβαλα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ευγνώμων σ’ εσάς και στην πόλη σας. Γιατί από εδώ αρχίσαμε να χτίζουμε μια νέα αδιαμεσολάβητη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Οι πρώτοι καρποί απέδωσαν. Κι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας: Ένα ανοιχτό, συντεταγμένο κόμμα, που τον πρώτο λόγο έχετε εσείς. Και δείτε τι γίνετε όταν έχετε εσείς τον λόγο: Φτιάχνετε το καλύτερο με διαφορά ευρωψηφοδέλτιο ελληνικού κόμματος. Εσείς το φτιάξατε, η δική σας κρίση. Εμπιστοσύνη λοιπόν στα μέλη. Εμπιστοσύνη στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Από μένα είναι δέσμευση, για πάντα.

Φίλες και φίλοι, λιώσαμε σόλες, γυρίσαμε όλη τη χώρα από τη μία άκρη ως την άλλη. Κι ήρθαμε εδώ για την τελευταία μας συνάντηση πριν από την κάλπη. Στην Πάτρα των τεράστιων δυνατοτήτων με το εξαιρετικό αλλά τόσο αδικημένο πανεπιστήμιο, Στην Πάτρα των εμπορικών οδών που δεν αξιοποιούνται, στην Πάτρα της αποβιομηχάνισης. Σε μία παρατημένη από το κράτος πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη. Αλλά και στην Πάτρα με την τεράστια δημοκρατική παράδοση. Από τον Ανένδοτο του Γέρου της Δημοκρατίας κόντρα στη νοθεία της τότε Δεξιάς. Μέχρι την Πάτρα της Αλλαγής, του μεγάλου οράματος που εμφύσησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μιας και ανέφερα τον Ανένδοτο, επιτρέψτε μου να αναφέρω και το ανέκδοτο. Έναν αρχηγό προοδευτικού κόμματος με τεράστια ιστορία, που τον παρακολουθεί η ΕΥΠ και αντί να τα κάνει άνω κάτω όλα, δεν βγάζει άχνα. Φανταστείτε τον Ανδρέα Παπανδρέου στη θέση του κ. Ανδρουλάκη. Θα είχε ρίξει τη Δεξιά σε μία μέρα. Αντί γι’ αυτό, πέφτει ο ίδιος.

Η Δεξιά θα πέσει γιατί είναι βασισμένη στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Και την επόμενη μέρα εμείς, η μεγάλη προοδευτική, δημοκρατική παράταξη του τόπου, θα κυβερνήσουμε και θα κυβερνήσουμε καλά και θα γίνει επιτέλους η Ελλάδα μι σύγχρονη χώρα της Ευρώπης. Μια χώρα που δεν θα τρώει τα παιδιά της.

Πάτρα - Κασσελάκης

Ευτυχώς όμως υπάρχει ισχυρή προοδευτική πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίζεται, που ιδρώνει τη φανέλα, που κάνει τον φαινομενικά παντοδύναμο Μητσοτάκη να ιδρώνει κι εκείνος. Γιατί δεν τον αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Γιατί δεν τον αφήνω σε χλωρό κλαρί.

Είδατε τι παιχνίδι έπαιξε στην περίπτωση του πόθεν έσχες μου; Το Μαξίμου να στέλνει λάσπη στο πληρωμένο του πιστόλι, το Πρώτο Θέμα, κι εκείνο να την πετάει πάνω σ’ έναν έντιμο άνθρωπο, που έχει δουλέψει, έχει φορολογηθεί και για το τελευταίο του δολάριο στις ΗΠΑ και δεν έχει αγγίξει από το Δημόσιο ούτε ένα ευρώ! Η απάντηση του πρωθυπουργού: “Το δικό μου πόθεν έσχες ελέγχεται 20 χρόνια”. Να δείτε πόσα χρόνια ελεγχόταν το πόθεν έσχες του Τσοχατζόπουλου σε αυτό το κράτος, που έβλεπε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τους δικαιολογούσε σαν… λογαριασμούς τηλεφώνου.

Η μόνη άμυνά μου, η επίθεση της εντιμότητας: Ανοίξτε τώρα την πλατφόρμα και πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023. Και τι κάνει: Δίνει παράταση τριών μηνών για να μην ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στις 30 Ιουνίου! Τι φοβάται; Δεν έχει κάτι να κρύψει: εκτός από τα 39 ακίνητα (συν του Βολτέρου που δεν το δηλώνει, είναι bonus), μόνο κάτι ακίνητα στα Ζαγοροχώρια πήρε, με 67 ευρώ το τετραγωνικό. Λογική τιμή δεν είναι; Να πάρουμε κι εμείς από 3-4, να έχουμε. Να τα αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουμε ανάγκη τα χρήματα, εμείς δεν παίρνουμε “μαύρα”.

Φίλες και φίλοι, ξέρετε ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από πολιτικούς που έχουν δεκάδες ακίνητα από έναν βουλευτικό μισθό; Από ένα κόμμα που χρωστάει μισό δισ. και κάνει την ακριβότερη καμπάνια στην Ευρώπη; Το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης -όχι κατά κεφαλήν- ονομαστικά, σε ευρώ, συνολικά ευρώ. Το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης, η Νέα Δημοκρατία, κάνει την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια στην Ευρώπη. Δαπανά περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο κόμμα της Γερμανίας. Έχουμε αποκτήσει ανοσία ως Έλληνες πολίτες σε τέτοιες αλήθειες; Εάν ναι, καιρός να αλλάξουμε. Αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα στη χώρα μας. Από εκεί βρωμίζει το ψάρι.

Κι αυτό είναι το συμπέρασμα: Ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα είναι βρόμικο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η λέξη. Και χρειάζεται κάποιον να πάρει τη σκούπα. Και αυτός θα είμαι εγώ που θα πάρω τη σκούπα, γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά! Και αυτός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κανένας δεν μας κρατάει από πουθενά! Γι’ αυτό και όλοι επιτίθενται με μανία στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που τους χαλάει την πιάτσα. Και θα τη χαλάσουμε την πιάτσα, γιατί είναι εθνική ανάγκη να χαλάσει αυτή η πιάτσα.

Και την ώρα που αυτοί γεμίζουν με σπιτάκια την προσωπική τους Monopoly, ο ελληνικός λαός μετράει έναν μισθό και του φτάνει για μισό μήνα. Τι να σας πω για την ακρίβεια; Τα ξέρετε. Η χώρα έχει μετατραπεί σε Ελ Ντοράντο των κερδοσκόπων. Σήμερα θα σας πω μόνο τα νεώτερα για την ακρίβεια: Αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως 70%. Τώρα, στους λογαριασμούς του Ιουνίου. Και προσπαθούν να κοροϊδέψουν έναν ολόκληρο λαό λέγοντας… δελτία καιρού. “Φταίει που τον περασμένο μήνα δεν φύσηξε πολύ”, λέει ο πρωθυπουργός. “Φταίει που τον περασμένο μήνα είχε συννεφιά”, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάτρα - Κασσελάκης

Καλά, απατεώνες είστε, αυτό το ξέρουμε. Αλλά τουλάχιστον συνεννοηθείτε ως προς την πρόγνωση του καιρού: Η συννεφιά φταίει, ο ήλιος, οι άνεμοι ή η άπνοια; Τουλάχιστον συνεννοηθείτε μεταξύ σας.

Αλλά ήρθε, φίλες και φίλοι, σήμερα, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τα αποκάλυψε όλα για την ακρίβεια. Ξέρετε τι είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ: “Μα το θέμα της ακρίβειας δεν το αποφασίζουν οι Βρυξέλλες, εκεί υπάρχει άλλη ατζέντα”. Κύριε πρωθυπουργέ, το πώς θα καταπολεμήσουν την ακρίβεια το αποφασίζουν οι κυβερνήσεις. Καθεμία για τη χώρα της. Άρα, εκείνη η ψευτο-επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία ρωτούσατε γιατί η ελληνική φέτα έχει πιο φτηνά στο εξωτερικό, επιστρέφεται. Επιστρέφεται, κ. Μητσοτάκη. Αυτό λέει ο ίδιος ο ευρωβουλευτής σας.

Το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία είναι δικό σας έργο, κ. Μητσοτάκη. Οι ακριβότερες τιμές στην Ελλάδα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη των διπλάσιων μισθών είναι δικό σας έργο. Το “σταθερά πιο πίσω” είναι δικό σας έργο. Το “σταθερά πιο μακριά απ’ την Ευρώπη” είναι δικό σας έργο.

Σταθερά πιο μακριά απ’ την Ευρώπη σημαίνει να παρακολουθείς, να επηρεάζεις τη Δικαιοσύνη, να ελέγχεις τα ΜΜΕ, να νοθεύεις τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών.

Σταθερά πιο μακριά απ’ την Ευρώπη σημαίνει να μπαζώνεις, να μοντάρεις, να συγκαλύπτεις το μεγαλύτερο κρατικό έγκλημα που έγινε στην Ιστορία της χώρας, στις πλάτες των οικογενειών 57 νέων ανθρώπων. Όντως, δεν ξέρουμε αν ήταν μόνο 57, πλέον. Διότι πήγαν να καλύψουν τα στοιχεία. Δεν έκαναν καταγραφή. Αυτό είναι η Ελλάδα του 2024, κυρίες και κύριοι. Αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: μπαζώνει, συγκαλύπτει, δεν καταγράφει τα οστά των παιδιών σας.

Και λέτε ότι το κομματικοποιούμε; Εσείς διαλύετε τους θεσμούς!

Επειδή κι εγώ ανήκω σε μια γενιά που εκδιώχθηκε από τη χώρα, σας δίνω τον λόγο μού ότι θα είμαι δίπλα στη γενιά σας. Γιατί δικαιούστε να ονειρευτείτε και να διαπρέψετε στην Ελλάδα μας.

Σταθερά πιο μακριά απ’ την Ευρώπη σημαίνει να καταρρέουν τα νοσοκομεία, να υπολειτουργούν, να πεθαίνουν ασθενείς στις καρότσες φορτηγών, να μεταφέρονται ακρίτες στην Τουρκία για νοσηλεία, αντί για την πατρίδα τους. Αυτό είναι το ΕΣΥ, αυτό είναι το “σταθερά πιο μακρυά από την Ευρώπη”.

Σταθερά πιο μακριά απ’ την Ευρώπη σημαίνει να συναγωνίζεσαι πλέον με τη Βουλγαρία για το ποιος λαός είναι πιο φτωχός από τους δύο.

Σταθερά πιο μακριά απ’ την Ευρώπη σημαίνει να ανεβαίνουν όλοι οι δείκτες της εγκληματικότητας, να αλωνίζει η Greek Mafia, να μην ξέρει η Ελληνίδα και ο Έλληνας αν θα γυρίσουν ασφαλείς στο σπίτι τους το βράδυ.

Σταθερά πιο μακριά απ’ την Ευρώπη σημαίνει να τρως καρπαζιές από όλους σου τους γείτονες ταυτόχρονα -Ερντογάν, Ράμα, VMRO- κι εσύ να μην έχεις εξωτερική πολιτική με πυγμή, παρά μόνο λεφτά για να μπουκώνεις τα ΜΜΕ να μη δείχνουν το φιάσκο σου.

Και σήμερα, η κορύφωση του φιάσκου: Η κοροϊδία συνεχίζεται μέχρι τέλους! Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν την πώληση 40 νέων αεροσκαφών F-16, Block-70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία! Αυτά που η κυβέρνηση μάς έλεγε ότι είτε θα μπλόκαρε, είτε θα έβαζε πολύ αυστηρούς όρους προκειμένου να μη χρησιμοποιηθούν για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε.

Πάτρα - Κασσελάκης

Φίλες και φίλοι, πολίτες της Πάτρας, όλον τον τελευταίο μήνα παρουσιάσαμε -και στα τηλεοπτικά μας σποτ και στις ομιλίες μας- προτάσεις. Προτάσεις κοστολογημένες. Προτάσεις εφαρμόσιμες. Αυτή είναι η πρώτη μας παρακαταθήκη για όσα θα σας παρουσιάσουμε την επόμενη τριετία. Δεν οφείλαμε, αναγκαστικά, να παρουσιάσουμε δέσμη μέτρων ενόψει ευρωεκλογών, γιατί στις ευρωεκλογές δεν αποφασίζουμε για κυβέρνηση. Το οφείλαμε όμως ο ένας στον άλλο. Να δείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Να δείξουμε ότι υπάρχει χώρος για κοινωνικό κράτος.

Δεν είναι αλήθεια -τι πρωτότυπο!- αυτά που λέει ο πρωθυπουργός κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μία φιλολαϊκή εναλλακτική: “Αν γίνει αυτό, θα χρεοκοπήσουμε, αν γίνει το άλλο, θα χρεοκοπήσουμε”. Όχι, φίλες και φίλοι. Αν εφαρμοστεί ένα σύγχρονο, κοστολογημένο, κοινωνικό πρόγραμμα για τη χώρα, άλλος θα χρεοκοπήσει: Η πολιτική τους, που έφτιαξε μια Ελλάδα των λίγων στην πλάτη των πολλών.

Το είδατε. Για τα μέτρα μας για την ακρίβεια το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μάς δικαίωσε. Κι αυτό είναι ένα χαστούκι στην προπαγάνδα του “θα χρεοκοπήσουμε”. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, να έρχονται και να λένε ότι θα χρεοκοπήσουμε αν γίνουν κυβέρνηση εμείς που σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Όμως η προπαγάνδα ήταν συνεχής, για χρόνια, και μπήκε βαθιά στις συνειδήσεις: Κατάφεραν να φοβίσουν τον λαό μας. Να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι. Να μη θέλει να τους βλέπει, αλλά να ψηφίζει από φόβο. Παρουσιάζουν σχεδόν αναπόφευκτο το να κυβερνάει η ΝΔ. Όμως ο Μητσοτάκης δεν είναι η μοίρα μας. Είναι ο φόβος μας. Ποιος λαός όμως πήγε μπροστά με φόβο, με μισή ζωή, με σκυμμένο το κεφάλι;

Η Ιστορία δεν έγραψε αυτά για τον ελληνικό λαό. Δεν μας ταιριάζει αυτή η απαισιοδοξία, αυτή η παραίτηση. Ούτε η αποχή την Κυριακή. Γιατί είναι αποχή από το μέλλον μας. Γιατί είναι αποχή από τις ζωές μας. Η ψήφος μεθαύριο είναι καθοριστική. Η ψήφος την Κυριακή είναι η φωνή σας που λέει: Δεν αντέχω να με κυβερνάτε με τόση αλαζονεία. Με τόση αδιαφορία. Με τόσο κυνισμό. Δεν αντέχω άλλο να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου.

Κι εδώ σας καλώ να δούμε ξανά το βίντεο της αναλγησίας, μπας και το πιστέψουμε:

Δείτε με τι προσωπείο κι αυτοπεποίθηση και “σοβαρότητα” πάει και λέει: “Σας παρακαλώ, μην αναπαράγετε τα fake news της αντιπολίτευσης. Ο καθολικός επίσκοπος την έφερε”. Και μετά αναρωτιέστε αν αυτός ο άνθρωπος θα σας πει ψέματα για τα Τέμπη, για την ΕΥΠ, για την ακρίβεια; Αναρωτιέστε; Τον είδατε! Λέει ψέματα για τη γιαγιά μας, που δεν μπορεί να ζήσει με σύνταξη πείνας, ο “άρχοντας” της χώρας μας!

Κι απέναντι σε αυτό λέμε: “Έχουμε αξιοπρέπεια”! Κι αν δεν εκφραστεί μαζικά την Κυριακή αυτό το μήνυμα, άλλη ευκαιρία δεν υπάρχει. Γιατί τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές. Και χειρότερη από μία ΝΔ με αλαζονεία θα είναι μία ΝΔ με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Που στο 41% που πήρε πέρσι, θα αθροίζει το 33% που θέλει τώρα. Και από αυτό το άθροισμα θα είναι έξω οι δικές σας ζωές.

Σας καλώ να πιάσετε φίλους, γνωστούς, συγγενείς, συναδέλφους. Να τους ζητήσετε να πάνε στην κάλπη. Να τους ζητήσετε να ξε-φοβηθούν. Να τους δείξετε ότι υπάρχει λύση. Υπάρχει εναλλακτική. Μία μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα αρχίζει να χτίζεται την Κυριακή μέσα από την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με στήριξη στους εξαιρετικούς υποψήφιους, που εσείς επιλέξατε.

Φίλες και φίλοι, o λαός μας συνήθισε να ζει χωρίς χαρά, στον μόχθο μιας καθημερινής επιβίωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει για να κερδίσουμε πίσω τις χαμένες μας λέξεις: Ελπίδα, Υπερηφάνεια, Αξιοπρέπεια, Χαμόγελο, Ευτυχία. Ναι, ευτυχία! Που την ξεχάσαμε πώς είναι.

Πάτρα - Κασσελάκης

Φίλες και φίλοι, θέλω να σας διαβάσω ένα μήνυμα που πήρα στο tik-tok, στο βίντεο όπου ζητάω από τους νέους να αναλογιστούν αν τους αρέσει η ζωή που έφτιαξαν άλλοι γι’ αυτούς και τους καλώ με την ψήφο τους να αλλάξουν τα πράγματα. Μου γράφει λοιπόν ο φίλος (δεν αναφέρω το όνομά του γιατί δεν ξέρω αν θέλει): “Ξέρεις τι συμβαίνει, Στέφανε; Όχι, δεν μας αρέσει που ζούμε. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον δε ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε. Διότι, απ' ότι έχουμε καταλάβει, η χώρα έχει μπει σ’ ένα πρόγραμμα θέλουμε δεν θέλουμε, το οποίο δεν αλλάζει. Έχει καταλάβει ο κόσμος ότι πλέον δεν μπορεί να ορίσει τίποτα με την ψήφο του. Παρά μόνο να διαλέξει ένα άλλο αφήγημα για την εφαρμογή ίδιων λίγο πολύ πραγμάτων.

Είμαι 30 χρόνων και, πίστεψε με, δεν με νοιάζει ούτε ο Πίνατ ούτε η Φάρλι. Να ‘ναι καλά, δηλαδή. Αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι για κάποιο λόγο, σ’ αυτή τη χώρα όλο κάτι γίνεται και ο πολίτης σαν να μην πρέπει να ζήσει καλά. Σαν να μην επιτρέπεται. Σαν εκεί που πιστεύει ότι κάτι θα πάει καλύτερα, να έρχεται η επόμενη καλή δικαιολογία, για τα επόμενα δύσκολα χρόνια”.

Τι να πω σ’ αυτόν το νέο άνθρωπο; Να του πω “έχεις άδικο”; Φλομώσαμε στα ψέματα. Όμως του ζητώ να σκεφτεί κάτι; Γιατί να αφήσω μια άνετη ζωή; Γιατί να έρθω εδώ να τρώω τόση λάσπη; Και τέτοια δολοφονία χαρακτήρα καθημερινά; Να αμφισβητούν την εντιμότητά μου; Να πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Να βλέπω τον άνθρωπό μου να στενοχωριέται καθημερινά, για την ομοφοβία και το bullying που τρώμε; Γιατί να μην κάτσω στην προσωπική μου ευτυχία;

Πάτρα - Κασσελάκης

Ο μόνος λόγος που είμαι εδώ είναι γιατί θέλω να κάνω κάτι για τη χώρα μου. Για τη συλλογική μας ευτυχία. Γιατί θέλω να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συντρίψω αυτό το σάπιο σύστημα. Γιατί θέλω να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος της αδικίας που περιγράφει αυτό το νέο παιδί. Γιατί, όχι, δεν είναι όλα προδιαγεγραμμένα. Γιατί υπάρχουν πράγματα που είναι πολιτικές επιλογές. Είναι πολιτική επιλογή να φτιάξεις ένα κράτος δίκαιο και αξιοκρατικό, που να προσφέρει σε κάθε πολίτη τις ευκαιρίες να πετύχει. Χωρίς να τον προσπερνούν πάντα οι λίγοι που έχουν μικρότερες ικανότητες αλλά καλύτερη καταγωγή, περισσότερο χρήμα και γνωστότερο όνομα.

Έχω ένα προσωπικό στοίχημα κι έχουμε ένα συλλογικό στοίχημα ως ΣΥΡΙΖΑ: να ξανανιώσουμε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι για τις ζωές μας. Να ξανανιώσουμε όλοι οι Έλληνες περήφανοι για την Ελλάδα μας! Αν είμαστε όλοι μαζί, τότε μπορούμε!

Όλα είναι δυνατά! Η κάλπη είναι άδεια!

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη σας είναι αυτό που δεν είχαν προβλέψει και τους χάλασε όλα τα σχέδια.

Με τη δική σας δύναμη θα το πάω μέχρι τέλους. Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Κανένας πίσω. Κανένας μόνος του. Η χώρα δεν τους ανήκει. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο αυτόφωτος, αυτόβουλος ελληνικός λαός!

Καλό αγώνα. Όλοι στην κάλπη. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Για μια καλύτερη ζωή τώρα! Την Κυριακή όλα αλλάζουν! Έρχεται το φως! Πάμε δυνατά»!

Πηγή εικόνων: Gnomip.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σαντορίνη - Καταγγελία: Την βίασε ο εκπαιδευτής της στην ιππασία

Σύμη - Παρουσιαστής BBC: Η αγωνία, οι έρευνες και οι φωτογραφίες (βίντεο)

ΑΣΕΠ - Έρευνα ΑΝΤ1: Γιατί καθυστερούν οι εξετάσεις για προσλήψεις (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)