Κόσμος

07 Ιουνίου 2024 20:53

Ο ΑΝΤ1 στη Γερμανία - AfD: Το κόμμα που από το περιθώριο στοχεύει στη δεύτερη θέση (βίντεο)

Τι κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1 και η Ελένη Βαρβιτσιώτη στη Γερμανία για τους στόχους και την άνοδο του ακροδεξιού, Γερμανικού κόμματος.

Ο ΑΝΤ1 στη Γερμανία - AfD: Το κόμμα που από το περιθώριο στοχεύει στη δεύτερη θέση (βίντεο)
-

ΝΙΚΟΣ - Ξεκίνησε σαν ένα περιθωριακό κόμμα κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης της Ευρωζώνης, λέγοντας όχι σε οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Σημερα το ΑFD με ένα σκληρό αντι συστημικό και αντιμεταναστευτικό λόγο μπορεί να είναι ακόμα και το δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές. Η Ελένη Βαρβιτσιώτη ταξίδεψε στο Βερολίνο και μας μεταφέρει τους λόγους της ανόδου του.

Λϊγες μέρες πριν τις ευρωεκλόγές οι μετρήσεις δείχνουν το σκληρό ακροδεξιό κόμμα afd στην Γερμανία στην δεύτερη θέση και ίσως να καταφέρει κάτι πρωτοφανές και να ξεπεράσει και τα τρία κυβερητικά κόμματα προκαλώντας πολιτικό σεισμό στην Γερμανία. Ο ρομπερτ λαμπρου, με πατερα από την Θήβα είναι βουλευτής στο ακροδεξιό κόμμα.

¨Όμως το τελευταίο διάστημα το κόμμα έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά από σκάνδαλα και αποκαλύψεις όπως ότι τα κορυφαία του στελέχη είχαν συναλλαγές με την Ρωσία και ότι ήταν κατασκοποι για την Κίνα.

Ο Φιντελιους Σμιτ, δημοσιογράφος στο περιοδικό Ντερ Σπιγκελ ερευνα εδώ και χρόνια τις σχ;eσεις που έχει το ακρoδεξιό κόμμα με το Κρεμλίνο.

Ο Κονσταντίν Κουλε είναι βουλευτής με τους Φιλελέυθερους στην Γερμανική βουλη και μας λέει ότι οι Ρώσοι ψάχνουν για συμμάχους στα ακροδεξια κόμματα της Ευρώπης και στο AFD έχουν βρει έναν γερό σύμμαχο.

Ο Ρομπερτ Λάμπρου, μας λέει ότι αυτές οι κρίσεις δεν επηρεάζουν τους ψηφοφόρους τους.

Παρά τα συνεχή σκάνδαλα τις αποκαλύψεις για σχέσεις με νεοναζί και αλλά και τις κατηγορίες ότι μέλη του κόμματος κατασκοπεύαν υπερ της Ρωσίας και της Κίνας το AfD, παραμένει ισχυρό.

Στο Γερμανικό κοινοβούλιο αναμένουν οτι το ακροδεξιό κόμμα να ειναι το δεύτερο τις εκλογές της Κυριακής

Ο Τομ Ναταλ είναι ανταποκριτής του Εconomist για δεύτερη φορά στην γερμανική πρωτεύουσα και γνωρίζει την χώρα πολύ καλά. Πρώτη φορά στην Γερμανία η κυβέρνηση αποτελείται από τρία κόμματα και αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Λίγο έξω από το Βερολίνο στο Ορανιενμπουργκ, γίνεται μία από τις τελευταίες συγκεντρώσεις του ΑFD πριν τις ευρωεκλογές.

Σε αυτους τους ψηφοφορους τα σκανδαλα του κόμματος τους δεν τους απασχολουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαντορίνη - Καταγγελία: Την βίασε ο εκπαιδευτής της στην ιππασία

Θεσσαλονίκη - Προξενείο της Ρωσίας : Συνελήφθη 29χρονος που έριξε λευκή μπογιά στο κτήριο

Σύμη - Παρουσιαστής BBC: Η αγωνία, οι έρευνες και οι φωτογραφίες (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)