Κόσμος

07 Ιουνίου 2024 16:31

Κατσίρ: Η Κύπρος είναι ο φάρος… της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, αναφέρθηκε στην πρόθεση της Άγκυρας, να καταστήσει το ψευδοκράτος, «Νησί Πληροφορικής».

Κατσίρ: Η Κύπρος είναι ο φάρος… της “Γαλάζιας Πατρίδας”
-

Η Κύπρος είναι ο φάρος της «Γαλάζιας Πατρίδας», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΡΤ Χαμπέρ. Όπως είπε «ως Τουρκία στηρίζουμε την 'τδβκ' στην πορεία της να γίνει κέντρο τεχνολογίας, καινοτομίας και συνεργασίας, όπως κάνουμε σε όλα τα θέματα», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

 Ο Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας  έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην ημερίδα για το Όραμα 'τδβκ' Νησί Πληροφορικής Ορίζοντας 2033.

Στο μήνυμά του, δήλωσε ότι η ημερίδα αποτελεί ένδειξη των ακλόνητων δεσμών μεταξύ των «δύο αδελφών κρατών» και ότι θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση των υποδομών και καινοτομίας της «τδβκ» και την προώθηση της οικονομίας της γνώσης. Τονίζοντας ότι η ύπαρξη των T/K, του αρχαίου και ουσιαστικού στοιχείου του νησιού, και η επιβίωση της «τδβκ» είναι μεταξύ των στοιχείων που η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ και δεν θα διστάσει στιγμή να αγωνιστεί για αυτά.

«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας για την κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τ/Κ. Όλες μας οι προσπάθειες αποσκοπούν στην προστασία της κληρονομιάς του δίκαιου αγώνα των Φαζίλ Κιουτσιούκ και Ραούφ Ντεκτάς και στη διασφάλιση ότι η ειρήνη που φέραμε στο νησί το 1974 θα είναι μόνιμη. Η ειρήνη και η ασφάλεια των αδελφών μας στο νησί συνεπάγεται τη δική μας ειρήνη και ασφάλεια. Η Κύπρος, που είναι ο «φάρος της ΄Γαλάζιας Πατρίδας»  [σσ. εισαγωγικά στο Τ/πρωτότυπο], θα είναι πάντα τα μάτια, το μυαλό και το μέλημά μας. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ύπαρξη, την ελευθερία και το μέλλον του 'Τ/κ λαού. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της “τδβκ”».

 Ο Τούρκος Υπουργός πρόσθεσε, «Θα λάβουμε ταυτόχρονα μέτρα που θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις των αθέμιτων και παράνομων πρακτικών της διεθνούς κοινότητας στην οικονομία της “τδβκ”, θα ενισχύσουν την ενσωμάτωση της “τδβκ” στην παγκόσμια οικονομία και θα προωθήσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της».

 Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, «με τον στόχο “Νησί της Πληροφορικής”, επιδιώκουμε η “τδβκ” να ενσωματωθεί στον κόσμο, να αναπτύξει υποδομές πληροφορικής ώστε να γίνει μια από τις σημαντικές βάσεις πληροφορικής του κόσμου και να γίνει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο πληροφορικής. Ως Τουρκία στηρίζουμε την “τδβκ” στην πορεία της να γίνει κέντρο τεχνολογίας, καινοτομίας και συνεργασίας, όπως κάνουμε σε όλα τα θέματα. Ως τουρκικό Υπουργείο, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τα αντίστοιχα ιδρύματα της 'αδελφής χώρας' χωρίς να καθυστερήσουμε, προκειμένου η “τδβκ” να γίνει βάση πληροφορικής».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Η απολογία του Νορβηγού για την αγγελία που ζητούσε… συντροφιά σε Λύκειο

Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar με τις ξαπλώστες μέσα στην θάλασσα (εικόνες)

Δήμος Μετεώρων: Υπάλληλος εμφανίστηκε μετά από 13 χρόνια - Είχε πάρει αναρρωτική άδεια


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos