Κόσμος

06 Ιουνίου 2024 19:42

Εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ – Γεραπετρίτης: Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις (βίντεο)

Τι ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, για τη μεγάλη διπλωματική επιτυχία την οποία πέτυχε η χώρα μας στη σημερινή διαδικασία εκλογής του ΟΗΕ.

Εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ – Γεραπετρίτης: Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις (βίντεο)
-

Για την μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, να εκλεγεί με ψήφους 183 υπέρ, από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για δύο χρόνια, μίλησε την Πέμπτη 06.06 το βράδυ ζωντανά ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Θανάση Τσίτσα.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Η Ελλάδα για τη διετία 2025-26 θα αποτελέσει συμπαραγωγό διεθνούς πολιτικής, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και στην έδρα λήψης των σημαντικότερων διπλωματικών αποφάσεων, και θα περιλαμβάνεται ανάμεσα στις χώρες που αποφασίζουν για όλα τα κρίσιμα ζητήματα αιχμής.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που διανύουμε καθώς η “γειτονιά μας” διαταράσσεται από δύο πολέμους, με άμεσες διεθνείς επιπτώσεις οι οποίες μας επηρεάζουν, και μιλώ για το μεταναστευτικό, την οικονομία, την ασφάλεια των πλόων. Σε αυτές τις συνθήκες, μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πόσο σημαντική είναι η εκλογή μας.

Επιπλέον, η χώρα μας από τη νέα της θέση, θα μπορεί να εντάσσει στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων, ζητήματα “άμεσα ελληνικού εθνικού ενδιαφέροντος και συμφέροντος”. Αναφέρω π.χ. ως παραδείγματα τέτοιων θεμάτων, τις προτεραιότητες τις οποίες έχουμε θέσει για την κλιματική κρίση, την ασφάλεια της ναυτιλίας, την ειρηνική επίλυση των διαφορών, και την προστασία των ευάλωτων, κυρίως των γυναικών και των παιδιών».

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Μητσοτάκης: Οι “κρυφές” προβλέψεις για τις Ευρωεκλογές και το “απαγορευμένο” βίντεο στο TikTok

Πόθεν Έσχες - Βαρεμένος: Ο Κασσελάκης φοβάται επιστροφή του Τσίπρα και ανασύνθεση του χώρου

Copernicus - Μάιος 2024: Ο θερμότερος Μάιος όλων των εποχών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)