Κόσμος

06 Ιουνίου 2024 17:40

Τουρκία: Θα εκτελέσει στρατιωτικές ασκήσεις πάνω από την Κύπρο

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις ασκήσεις αλλά και για τις επόμενες κινήσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Τουρκία: Θα εκτελέσει στρατιωτικές ασκήσεις πάνω από την Κύπρο
-

Σύμφωνα με ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΑΜ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ελλάδας και της Τουρκίας πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη διμερή συνάντηση στο πλαίσιο της 17ης Συνάντησης Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Βαλκανικών Χωρών, η οποία πραγματοποιείται στην Αλβανία. Σε συνέχεια των δράσεων αυτών, αντιπροσωπεία του Τουρκικού Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί την Ελληνική Σχολή Εθνικής Άμυνας μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου.

Ανακοίνωσε και τουρκική άσκηση πάνω από Κύπρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ στο Χ, μεταξύ 10 και 14 Ιουνίου, «η Άσκηση Πρόσκλησης για Έρευνα και Διάσωση 'Πεσών Ήρωας Τούρκος Ανθλγός Caner Gonyeli-2024' και η άσκηση ‘Καρακάλ Ανατολίας’, θα διεξαχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, πάνω από τον εναέριο χώρο, τα χωρικά ύδατα και την ηπειρωτική χώρα της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου, της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου(ΤΔΒΚ)’, όπως την ανέφερε, και σε διεθνή ύδατα εντός της ζώνης έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας. «Στην άσκηση θα λάβουν μέρος οι Ένοπλές μας Δυνάμεις σε Στρατό Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία, το τουρκικό Λιμενικό Σώμα, στελέχη της ΤΔΒΚ, μη στρατιωτικοί οργανισμοί και οργανώσεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηφαίστειο - Ινδονησία: Νέες εκρήξεις στο Ίμπου (εικόνες)

Ελασσόνα: “Κατέβηκε” από το χωριό για να πληρώσει τους απατεώνες

Γαστρεντερίτιδα – Μαγνησία: Μολυσμένο με σαλμονέλα το νερό πηγής

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)