Πολιτική

05 Ιουνίου 2024 19:48

Ευρωεκλογές: Κόντρα για το πόθεν έσχες και τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου για το πόθεν έσχες Κασσελάκη. Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για αρχικές δηλώσεις δεν το καταθέτει με τον Στέφανο Κασσελάκη να μιλά για παγίδα της ΝΔ

Ευρωεκλογές: Κόντρα για το πόθεν έσχες και τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)
-

Δεν φαίνεται να έχει τελειωμό η κόντρα ανάμεσα. με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένουν "στα χαρακώματα", μετά την δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. 

Η κυβέρνηση κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για "αφόρητη αλαζονεία", με το κόμμα της Κουμουνδούρου να περνάει στην αντεπίθεση, δίνοντας στην δημοσιότητα έγγραφα, από την αγορά δύο οικοπέδων στο Ζαγόρι, από τον πρωθυπουργό το 2022.

Ρωμανός: Θα προτείναμε να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ καλό λογιστή και καλούς δικηγόρους

«Καλά πήγε το ζήτημα του πόθεν έσχες, που ο ίδιος επέλεξε να ανοίξει λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, για τον κ. Κασσελάκη: Μπαράζ ανακοινώσεων διαχείρισης πανικού, ψέμα πάνω στο ψέμα, άδειασμα του προέδρου από την εκπρόσωπο, συντροφικά μαχαιρώματα και το φιάσκο συνεχίζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός και πρόσθεσε:

«Εμείς απλά θα προτείναμε:

1. Να βρουν έναν καλό λογιστή να τους εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ αρχικής δήλωσης πόθεν έσχες και ετήσιας δήλωσης πόθεν έσχες. Να τους βοηθήσει με τη χρήση των πλατφορμών και με ό,τι άλλο χρειάζονται, προκειμένου να καταθέσουν επιτέλους ένα κανονικό πόθεν έσχες.

2. Να βρουν καλούς δικηγόρους τους οποίους θα χρειαστούν μετά τα πολλά ζητήματα που ανέκυψαν από την ημέρα παρουσίασης αυτού του ιδιότυπου excel από τον κ. Κασσελάκη στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

3. Να βρουν κάποιον που να τους νοιάζεται, ώστε να τους εξηγήσει ότι η στρατηγική του να καλύπτουν κάθε τους ψέμα με νέο ψέμα είναι ατελέσφορη και δεν κερδίζουν απολύτως τίποτα με τα fake news και τις συκοφαντίες. Εξάλλου, αυτή την στρατηγική την έχουν δοκιμάσει με τα γνωστά αποτελέσματα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φτάνοντας στο σημείο, στην τελευταία τους ανακοίνωση, να ξεπεράσουν κάθε όριο γελοιότητας και να σκαρφίζονται νέα σενάρια συνωμοσίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς κοστολόγηση τα λεφτόδεντρα της προπαγάνδας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τελευταία του ανακοίνωσή επιτέθηκε στην ΝΔ κάνοντας λόγο για νομοσχέδια χωρίς κοστολόγηση. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Η ΝΔ και το σύστημα εξουσίας που τη στηρίζει επιδίδονται συνεχώς σε επιθέσεις για το θέμα της κοστολόγησης των προτάσεών μας.

Οι υπερβολές και οι αντιφάσεις τους είναι μεν κραυγαλέες ( με τελευταία το άδειασμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στις …προβλέψεις Θεοχάρη-Πετραλιά) αλλά για ευνόητους λόγους δεν βρίσκουν θέση στη θεματολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ !

Αποκαλύπτουμε σαν Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ - με τη δημοσιοποίηση του παρακάτω πίνακα ως δείγμα - την πληθώρα τροπολογιών και διατάξεων νομοσχεδίων, τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ καταθέτει στη Βουλή ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Χωρίς να προσδιορίζεται οποιοδήποτε ποσό, υπάρχουν μόνο αναφορές σε «δαπάνες», «ενδεχόμενες δαπάνες», «ενδεχόμενες απώλειες εσόδων», «ενδεχόμενες ετήσιες απώλειες εσόδων», που «θα αναπληρωθούν από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού» ή «θα αντιμετωπίζονται από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού»…

Αναμένουμε τη δημοσιοποίηση, από όσους μόνιμα ποτίζουν τα λεφτόδεντρα της προπαγάνδας.


Οι "σκιές" στον έλεγχο του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Θανάσης Οικονόμου ως καλεσμένος της εκπομπής «Επόμενη Ημέρα» απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή τη συζήτηση περί του Πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προβαίνοντας σε απίστευτες καταγγελίες για πρώην Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί το φιάσκο με το περιβόητο excel που παρουσίασε ως δήλωση «πόθεν έσχες» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, πολλαπλασιάζοντας την σύγχιση σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση.

Όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά για τους μετέχοντες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής: «ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ερωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κύριος Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου».Τότε, ο κύριος Οικονόμου σχολίασε πως «μα η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια», αφήνοντας εμβρόντητους τους παρευρισκόμενους στο πάνελ.

«Μα τι μπλέκετε τώρα, εγώ σας λέω για την Επιτροπή» είπε ο κ. Κακλαμάνης με τον Θανάση Οικονόμου να επιμένει πως «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κύριε Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».

Η αποστροφή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του παρουσιαστή, Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο οποίος ζητώντας από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή», εισέπραξε ως απάντηση από το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πως «και σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες ας το πω εντός εισαγωγικών συναλλαγές».

«Δηλαδή λέτε ότι ο κύριος Βαρεμένος και η Χριστοδουλοπούλου τα έπιασαν, για να βγάλουνε λάδι τον κύριο Μητσοτάκη» αντέδρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τον Θανάση Οικονόμου να συνεχίζει, λέγοντας πως «σας λέω επί προχείρω ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχανε, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις». Αποτέλεσμα αυτών, ήταν να αντιδράσει έντονα ο Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας «τι είναι αυτά που λέτε κύριε Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ το Βαρεμένο;».

Βαρεμένος: Διατυπώνονται αθλιότητες

Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στην εκ΄πομπή του ΑΝΤ1 ''Το Πρωινό'' έκανε λόγο για αθλιότητες. Όπως είπε "κινήθηκα με βάση τον νόμο και τώρα αντιμετωπίζουμε χυδαίες επιθέσεις".

Κεχαγιά: Δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη

Οι ασύλληπτες αιτιάσεις του Θανάση Οικονόμου προκάλεσαν ένταση και αντιδράσεις τα επόμενα λεπτά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά να επιχειρεί να διασώσει την εικόνα του κόμματος, «αδειάζοντας» τον κ. Οικονόμου, με τη φράση «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Σχετικά με την συνέντευξή του Στέφανου Κασσελάκη  στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει «ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλει κανονικό πόθεν έσχες, ενώ μπορεί κάλλιστα να υποβάλει αρχική δήλωση πόθεν έσχες και μέσω της υπάρχουσας εφαρμογής που λειτουργεί κανονικά (βλ. συνημμένο screen shot από την πλατφόρμα). Κανείς δεν τον εμποδίζει! Ψεύδεται χυδαία και ασύστολα όταν χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για μη υποβολή πόθεν έσχες το ότι δεν λειτουργεί ακόμα η νέα πλατφόρμα. Απόψε μας είπε με στόμφο πως έχει έτοιμα όλα τα έγγραφα για να υποβάλει το πόθεν έσχες, ενώ μόλις χθες έλεγε στους ψηφοφόρους του στη Θεσσαλονίκη ότι περιμένει τα έγγραφα από το IRS. Δεν ξέρουμε πόσα ψέματα και πόση κοροϊδία χωράνε σε μία συνέντευξη του κ. Κασσελάκη. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε συνέντευξη σπάει τα ρεκόρ της προηγούμενης, αν καταφέρει να την ολοκληρώσει». 

Μητσοτάκης: Αν ο κ. Κασσελάκης, ως όφειλε, είχε καταθέσει το πόθεν έσχες του εντός 90 ημερών αφότου είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα το συζητούσαμε την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές

Απαντώντας σχετικά με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και τη σχετική συζήτηση στο δημόσιο διάλογο ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Αν ο κ. Κασσελάκης, ως όφειλε, είχε καταθέσει το πόθεν έσχες του εντός 90 ημερών αφότου είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα το συζητούσαμε την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους». Και επισήμανε ότι σε πολιτικό επίπεδο «από την αντιπολίτευση εξακολουθούμε να βλέπουμε έναν συνδυασμό τοξικότητας, ψεμάτων και μιας αφόρητης αλαζονείας και αυτοαναφορικότητας».


Ειδήσεις σήμερα:

Ίλιον: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Καταλήψεις σε Τοσίτσα και Φερών: Τι βρέθηκε στα κτήρια (εικόνες)

Γερμανία: Μαχαίρωσαν υποψήφιο του ακροδεξιού AfD (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)