Κοινωνία

05 Ιουνίου 2024 17:18

Δολοφονία 63χρονης στην Χαλκίδα: Στα Δικαστήρια ο 37χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος (βίντεο)

Ο 37χρονος πήρε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί και να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία της προφυλάκισης του στις φυλακές.

Δολοφονία 63χρονης στην Χαλκίδα: Στα Δικαστήρια ο 37χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος (βίντεο)
-

Στα Δικαστήρια Χαλκίδας οδηγήθηκε την Τρίτη (04-06-2024) ο 37χρονος καθ' ομολογίαν δολοφονός της 63χρονης Μαρίας Δασκαλοπούλου, -ο οποίος ήταν και παιδικός στενός φίλος της κόρης της δολοφονηθείσας-, και ομολόγησε επίσημα την πράξη του μετά τα αποδεικτικά υλικά που του επέδειξαν μέσω καμερών ασφαλείας και των αποτυπωμάτων του που βρέθηκαν που απέδειξαν χωρίς αμφιβολία ότι ήταν αυτός που σκότωσε με 5 μαχαιριές στις 10 Μαϊου 2024 την 63χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στην περιοχή Έξω Παναγίτσα.c

Ο 37χρονος πήρε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί και να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία της προφυλάκισης του στις φυλακές.

Σκοπός του ήταν να κλέψει χρήματα καθώς ήταν βαριά εθισμένος στον τζόγο και όχι μόνο, και επειδή τον αναγνώρισε η 63χρονη την μαχαίρωσε 5 φορές.

Μάλιστα, ο 37χρονος ήταν το πρώτο άτομο που κάλεσε η κόρη του θύματος για να του πει πως η μητέρα της δολοφονήθηκε και από τα πρώτα άτομα που μπήκαν στο σπίτι, μετά το έγκλημα, για να δουν τι συμβαίνει.

«Με αναγνώρισε και τη σκότωσα»

Ο 37χρονος ομολόγησε το έγκλημα λέγοντας ότι κίνητρό του ήταν να κλέψει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι.

Τον τελευταίο καιρό είχε εθιστεί στον τζόγο, σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, και χρωστούσε χρήματα. Ήξερε, σύμφωνα πάντα με τα όσα ομολόγησε, πως η 63χρονη είχε στο σπίτι χρήματα και πού υπήρχαν.

Όταν την είδε μπροστά του την έριξε από τις σκάλες, καθώς τον αναγνώρισε. Στη συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και τη μαχαίρωσε. Αφού πέταξε το μαχαίρι σε κάδο απορριμμάτων, έφυγε με τα χρήματα τα οποία και έπαιξε σε διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.

«Με αναγνώρισε και την σκότωσα» ισχυρίστηκε τονίζοντας μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά:

«Έπεσε και έφθασε μέχρι τη μέση της σκάλας. Άρχισε να φωνάζει ”γιατί μου το κάνεις αυτό; Εγώ σε ξέρω από μικρό παιδί”. Την έσπρωξα ξανά και έπεσε πιο κάτω φωνάζοντας συνεχώς βοήθεια. Τότε πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και την μαχαίρωσα πέντε φορές στον λαιμό. Πανικοβλήθηκα και ήθελα να την κάνω να μην φωνάζει».

Θέατρο και επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος...

Μετά το έγκλημα ο καθ΄ ομολογία δράστης προσπαθεί να συσκοτίσει το τοπίο. Προσποιείται ότι είναι σοκαρισμένος στην παιδική του φίλη. Στην κηδεία της 63χρονης όχι μόνο πηγαίνει στην εκκλησία, αλλά στέκεται απέναντι από την κόρη της. Η κάθε του κίνηση και ερώτηση δείχνει σχεδιασμένη.

Εκείνες τις πρώτες μέρες μετά το φονικό, ο 37χρονος πήγαινε στον τόπο του εγκλήματος και ρωτούσε την φίλη για την πορεία των ερευνών για την δολοφονία της μητέρας της.

Βασικός συνήγορος του 37χρονου ήταν ο γνωστός δικηγόρος Αθηνών Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος ζήτησε τριήμερη προθεσμία λόγω των υποχρεώσεων που έχει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής του «ΛΑΟΣ» στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Στα δικαστήρια εμφανίστηκε επίσης ως δεύτερος συνήγορος του 37χρονου και ο Βασίλης Βαλλιάνος, ο οποίος είναι δικηγόρος Χαλκίδας.

Πηγή: Eviazoom.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ίλιον: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Καταλήψεις σε Τοσίτσα και Φερών: Τι βρέθηκε στα κτήρια (εικόνες)

Γερμανία: Μαχαίρωσαν υποψήφιο του ακροδεξιού AfD (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos