Υγεία

05 Ιουνίου 2024 07:57 Τελευταία ενημέρωση : 05 Ιουνίου 2024 08:44

Παιανία - Τροφική δηλητηρίαση: Δύο συλλήψεις για τα δεκάδες κρούσματα σε γαμήλιο γλέντι

Ποια ειναι τα δύο άτομα που συνελήφθησαν, μετά από τα δεκάδες κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης, αφού έφαγαν σε γαμήλια δεξίωση.

Παιανία - Τροφική δηλητηρίαση: Δύο συλλήψεις για τα δεκάδες κρούσματα σε γαμήλιο γλέντι
-

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές αναφορικά με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας μεταξύ καλεσμένων σε γάμο, στην Παιανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον υπεύθυνο της εταιρείας catering, καθώς και τον υπεύθυνο του κτήματος.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση από το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων για τα αίτια της δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πενήντα άτομα ανέφεραν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ έντεκα προσήλθαν σε υγειονομικές δομές και νοσηλεύτηκαν. Τρία άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΟΔΥ «ενημερώθηκε στις 2/6/24, σχετικά με εμφάνιση κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης, μετά από γαμήλια δεξίωση, το βράδυ της 1ης/06/2024. Στη δεξίωση συμμετείχαν κατά αναφορά 254 άτομα και προσφέρθηκε μενού τροφίμων, των οποίων η παρασκευή και η διάθεση είχε γίνει κατά αναφορά από εταιρεία catering».

Οπως επισημαίνεται, «τα κύρια συμπτώματα ήταν έμετοι και διάρροιες και άρχισαν να εμφανίζονται περίπου δύο ώρες μετά το γεύμα (ώρα γεύματος 23:00)».

Ελεγχοι

Κλιμάκια των υγειονομικών Αρχών επισκέφθηκαν το κτήμα και τον χώρο του catering, ενώ στην επιτόπια διερεύνηση της εν λόγω επιχείρησης συμμετείχε και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Δυτικού Τομέα, η οποία κατά τον έλεγχο κατέσχεσε αρκετά είδη τροφίμων (κρέατα, λαχανικά κ.ά.)

Παράλληλα, έχουν ληφθεί 10 δείγματα τροφίμων από το προσφερόμενο μενού (περισσεύματα τροφίμων), τα οποία στάλθηκαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

«Αναμένονται αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου από τις περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας καθώς και από τα τρόφιμα», καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

Ειδήσεις σήμερα:

Εξάρχεια - Κυψέλη: Αστυνομική επιχείρηση σε κτήρια υπό κατάληψη

Ευρωεκλογές: Το προφίλ των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Με μαθήματα ειδικότητας συνεχίζονται την Τετάρτη οι εξετάσεις

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)