Πολιτική

04 Ιουνίου 2024 19:57 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουνίου 2024 23:22

Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Το οικονομικό μας πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες του, την φορολογική του πρόταση, τα εθνικά θέματα και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Το οικονομικό μας πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο
-

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το πόθεν έσχες του, ανέφερε αρχικά τα εξής, «Ασχολείται με αυτό η ΝΔ τη στιγμή που στη λαϊκή περιουσία, αποτυγχάνουμε να συγκλίνουμε με την ΕΕ επί δεκαετίες, τη στιγμή που η ΝΔ είναι το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της ΕΕ με μη-δημόσιες οφειλές, τη στιγμή που χρεωκοπήσαμε λόγω αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και ανοσίας στο μαύρο χρήμα της πολιτικής».

«Η εταιρία στην αλλοδαπή ήταν η μία και μοναδική παρατυπία μου την οποία παραδέχομαι, για την οποία δε ζητώ καμία ατιμωρησία του τύπου “αρχειοθέτηση της υπόθεσης” και η οποία δεν είχε καμία επίπτωση στον Έλληνα πολίτη. Κι αυτό παρότι ο νόμος είχε σκοπό να απαγορεύει την έξοδο μαύρου χρήματος από Ελλάδα προς εξωτερικό και όχι αντίστροφα την είσοδο λευκού χρήματος ομογενών όπως εγώ από το εξωτερικό προς την Ελλάδα. Η ΝΔ μάλιστα που έβαλε και ομογενείς στο ψηφοδέλτιό της έπρεπε να καταργήσει την διάταξη», παραδέχθηκε στη συνέχεια.

«Τα εισοδήματα τα οποία ανακοίνωσα είναι από μισθούς, και μπόνους που μου έδωσαν οι επενδυτές μου επειδή τους προκάλεσα κέρδη. Το ένα δάνειο είναι η υποθήκη του σπιτιού στη Νέα Υόρκη. Την πληρώνω νοικιάζοντάς το. Το άλλο είναι το φοιτητικό δάνειο του Τάηλερ. Από την άλλη ο πρωθυπουργός κρύβει τα Paradise papers, κρύβει το σπίτι του Βολταίρου, η Βουλή τον καλύπτει με αρχειοθέτηση της υπόθεσης, εν τω μεταξύ περνούν 4 εκλογικές αναμετρήσεις, και κλαψουρίζει ότι σπούδασε τα παιδιά του σε ακριβά πανεπιστήμια πουλώντας ακίνητα», ολοκλήρωσε την αναφορά του ο κ. Κασσελάκης, σχετικά με το πόθεν έσχες του, ενώ δεν έλειψε και μια μομφή προς τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, «να μην ανησυχεί αν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψω. Πάντως δεν θα χρειαστεί να πουλήσω επιστολές του Ιησού και μετά ως υπουργός Υγείας, να αποκαλώ κάφρους και ανθρωπάκια τους νοσηλευτές».

Στέφανος Κασσελάκης - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

Σε ότι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του, το οποίο δέχτηκε πολλές επικρίσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο κ. Κασσελάκης είπε, «η φορολογική μας πρόταση - ένεση ρευστότητας, παρέμβαση στον ΦΠΑ, αντιμετώπιση ακρίβειας - είναι πλεονασματική: κοστίζει 2,7 δις και μπορούν ανταποδοτικά να μαζευτούν 3,2 δις από την φορολόγηση της υπερκερδοφορίας των τραπεζών. Και δεν υπάρχει κίνδυνος ανάλογος της Ιταλίας διότι η εξέταση επενδυτικής βαθμίδας δεν αφορά την φορολόγηση τραπεζών όπως οι πλούσιες ελληνικές, οι οποίες συστηματικά υπερχρεώνουν μεταφορές, υπερκοστολογούν το επιτόκιο πίστωσης και καθηλώνουν το επιτόκιο κατάθεσης», είπε αρχικά και πρόσθεσε.

«Η άλλη μας πρόταση - επάνοδος 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης - είναι κι αυτή πλεονασματική. Γενικός στόχος η μείωση σπατάλης στο κρατικοδίαιτο κομμάτι α) τραπεζών, β) ενέργειας και γ) ψηφιακών έργων. Δεν υπάρχει κίνδυνος απόκρουσης επενδύσεων, μόνο τώρα υπάρχει τέτοιος κίνδυνος: ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας υπερφορολογείται και μένει έξω από κάθε επιδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Και ο μισθωτός το ίδιο: π.χ. ένας στρατιωτικός με μία σύζυγο δασκάλα σήμερα δε ζουν με τους μισθούς τους. Είναι ανήθικο να συμβαίνει αυτό, και ταυτόχρονα ένας με προσωπικό εισόδημα 900.000 ευρώ το χρόνο να φορολογείται μόλις με 27% αν απλώς συμμετάσχει σε μία εταιρία».

Σε ότι αφορά της κριτική που δέχεται από το κόμμα της Νέας Αριστεράς, υπογράμμισε, «η κριτική τους ότι το φορολογική μας πρόταση ευνοεί τους πλούσιους είναι ψέματα. Η κριτική τους ότι ιεροποιώ το ΝΑΤΟ είναι διαστρέβλωση. Θεωρώ απλώς το ΝΑΤΟ δίχτυ προστασίας της Ελλάδας από αυταρχικές πυρηνικές δυνάμεις που μπορούν να μας κάνουν κακό, κι αυτό το πιστεύω έχοντας παράλληλα το θάρρος της γνώμης και της διαφωνίας μου: κατά των παραβιάσεων της (μέλους ΝΑΤΟ) Τουρκίας, υπέρ της Παλαιστίνης, κατά της στήριξης της Ουκρανίας, και ούτω καθεξής. Δε λέω κάτι νέο, λέω στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας και της πατριωτικής αριστεράς. Αντιθέτως δεν περιλαμβάνεται σε αυτές, το να κρατάνε τα μέλη της ΝΑ έδρες και μισθούς που τους δόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Ή τουλάχιστον να μη δίνουν τους μισθούς αυτούς σε σκοπούς αλληλεγγύης».

Στέφανος Κασσελάκης - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

Μιλώντας για τα εθνικά, αλλά και ευρύτερα γεωπολιτικά θέματα, τόνισε ότι «διαφωνώ με κάθε χειρισμό του Πρωθυπουργού, χαρακτηρισμός της επίσκεψης Ράμα με τον απλό όρο “αχρείαστη”, ανοχή στην αμφισβήτηση θεμελιωδών διεθνών δικαιωμάτων μας όπως π.χ. η εξόρυξη, παράλειψη πίεσης του κυβερνώντος κόμματος στην Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο του ΕΛΚ, παράλειψη επικύρωσης μνημονίων της Συνθήκης Πρεσπών τα οποία θα έφερναν οικονομικά οφέλη στο λαό της Βόρειας Μακεδονίας και εκείνος θα πίεζε με τη σειρά του την κυβέρνηση για σεβασμό των Πρεσπών. Ναι θέλουμε ειρήνη, συνεργασία, αλληλοκατανόηση με γείτονες, όμως σε συνδυασμό με αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια για τη δική μας θέση».

Σχετικά με τους συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε, «μένουμε στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Έχουμε όμως πάντα ανοιχτές τις γέφυρες προς Πράσινους, Σοσιαλιστές και κάθε προοδευτική δύναμη. Διότι απέναντι σε λιτότητα, στέγη, μετανάστευση, κλίμα (ζωτικά θέματα) η σύγχρονη κεντροαριστερά είναι πλέον παρεμβατική».

Τέλος και σε ότι αφορά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ότι, «ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών θα είμαι κανονικά υποψήφιος. Υποψήφιος βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων και έτσι, υποψήφιος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

ΝΔ: Ο Κασσελάκης συνεχίζει το μπαράζ ψεμάτων

«Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει τις συνεντεύξεις-Τιτανικούς και το μπαράζ νέων ψεμάτων» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Απόψε είπε στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλει κανονικό πόθεν έσχες, ενώ μπορεί κάλλιστα να υποβάλει αρχική δήλωση πόθεν έσχες και μέσω της υπάρχουσας εφαρμογής που λειτουργεί κανονικά. Κανείς δεν τον εμποδίζει! Ψεύδεται χυδαία και ασύστολα όταν χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για μη υποβολή πόθεν έσχες το ότι δεν λειτουργεί ακόμα η νέα πλατφόρμα» αναφέρει.

Επίσης υπογραμμίζει ότι απόψε «είπε με στόμφο πως έχει έτοιμα όλα τα έγγραφα για να υποβάλει το πόθεν έσχες, ενώ μόλις χθες έλεγε στους ψηφοφόρους του στη Θεσσαλονίκη ότι περιμένει τα έγγραφα από το IRS».

Καταλήγοντας η ΝΔ τονίζει «δεν ξέρουμε πόσα ψέματα και πόση κοροϊδία χωράνε σε μία συνέντευξη του κ. Κασσελάκη. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε συνέντευξη σπάει τα ρεκόρ της προηγούμενης, αν καταφέρει να την ολοκληρώσει…»

Διαψεύδει την ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στην ΝΔ, αναφέρει τα εξής: Οι ισχυρισμοί ότι είναι ανοιχτή η πλατφόρμα των πόθεν έσχες για την αρχική δήλωση, άρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να την καταθέσει, που διακινούν ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, είναι παραπλανητική.

Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είχε καταθέσει τη δήλωση με στοιχεία ως τον Σεπτέμβριο, όταν δηλαδή ανέλαβε την προεδρία του κόμματος; Οι ίδιοι που διακινούν τα παραπάνω, θα είχαν ισχυριστεί πως ο Στ. Κασσελάκης «κρύβει τρεις μήνες», αλλά και «κρύβει τον Τάιλερ, διότι ο γάμος έγινε Οκτώβριο».

Η κυβέρνηση της ΝΔ κρατά την πλατφόρμα για το έτος 2023 κλειστή. Και, την ίδια στιγμή, ζητά να καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα μισά στοιχεία στην παλιά, ώστε να διακινεί ψέματα του είδους «τι κρύβει ο Κασσελάκης;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του δεν θα παραπλανηθούν από τα κακοστημένα κολπάκια της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Η μόνη απάντηση είναι: να δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν ολόκληρο το έτος 2023. Και αν στη ΝΔ δεν αρέσει το excel και θέλει επίσημα έγγραφα, προκαλούμε τον πρωθυπουργό να ανοίξει αύριο το πρωί την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Και κατόπιν, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν -και οι δύο- τα πόθεν έσχες τους για όλο το 2023.

Όχι παιχνιδάκια με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του, κ. Μητσοτάκη. Ο Στ. Κασσελάκης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει δημοσιοποιήσει την περιουσιακή του κατάσταση για το 2023, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας έχει μείνει στο 2021. Και η σύγκριση με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού είναι πλέον γνωστή σε όλους τους πολίτες της χώρας. Από τη μία, ένας επιχειρηματίας που έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων για τους επενδυτές του στην Αμερική, μετά από ιδρώτα και ρίσκο. Κι από την άλλη ο πολιτικός που έπιασε κληρονομικό στασίδι στη Βουλή και, με τον μισθό του βουλευτή, απέκτησε 39 ακίνητα, χωρίς να περιλαμβάνεται το σπίτι του Βολτέρου.

Διότι το σπίτι του Βολτέρου αγνοείται. Η off-shore εταιρεία των Paradise Papers αγνοείται. Κυρίως, όμως, αγνοούνται τα δύο τελευταία χρόνια της περιουσίας του πρωθυπουργού.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Τον μαχαίρωσε για τον λογαριασμό

Καμένο πτώμα στα Λιόσια - 59χρονος γιος: Είχα σκεφτεί να τον θάψω στο βουνό αλλά δεν ήθελα να τον αποχωριστώ

Δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα: Ο δράστης παρηγορούσε την οικογένεια στην κηδεία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos