Πολιτική

04 Ιουνίου 2024 13:28 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουνίου 2024 19:51

Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: Η αριστερά, η αξιοπιστία και τα... παραμύθια της Χαλιμάς

Αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής σχολίασαν τα περιουσιακά στοιχεία του Στέφανου Κασσελάκη.

Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: Η αριστερά, η αξιοπιστία και τα... παραμύθια της Χαλιμάς
-

Στην δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του, όπως είχε προαναγγείλει προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως είπε αι το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο σε μια χώρα που αν φοροδιαφύγεις, πάς φυλακή. Ζητούν επίμονα να υποβάλω το πόθεν έσχες μου, που δεν ήμουν στην Ελλάδα γιατί το σύστημα δεν περιλαμβάνει τους ίδιους”, ενώ τόνισε πως “δεν έχουν ανοίξει την ψηφιακή πλατφόρμα να μπορούμε να υποβάλλουμε ηλεκτρονικά το πόθεν έσχες μς όλοι οι υπόχρεοι”.

Η δική μου αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου είναι στην ψυχή μου”, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μαρινάκης: Η συμμετοχή του σε αλλοδαπή εταιρία είναι παράνομη

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραβίασε το νόμο, και μάλιστα νόμο ψηφισμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, συμμετέχοντας σε εταιρία αλλοδαπής ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος.

«Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση. Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023, συμμετείχε σε εταιρία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 τον οποίο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει.

Παύλος Μαρινάκης

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, μια διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρίες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε, δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέ`δρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, συγκεκριμένα όταν, όπως είπε, του σταλούν, από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS.

Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel.

Μετά το σημερινό σόου, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο: Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;

Την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν ακόμα μια ηχηρή απάντηση. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια».

Ανδρουλάκης:  Ο λαός θα κρίνει την αξιοπιστία του  κ. Κασσελάκη που επιλέγει φορολογικούς παραδείσους

Νίκος Ανδρουλακης

Σχολιάζοντας την ιδιότυπη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε «οτι έπρεπε να έχει γίνει πολύ πριν και για τον κ. Κασσελάκη, όπως γίνεται για όλους μας. Δεν νομίζω ότι τελευταίες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, αξίζει να σπαταλήσουμε τον χρόνο στον δημόσιο διάλογο για να ασχολούμαστε με το ένα ή το άλλο σόου που κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός».

«Είναι αξιοπιστία να έχουμε τον κ. Κασσελάκη να λέει ότι θα φέρει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα αλλά ο ίδιος να έχει εκμεταλλευτεί φοροαπαλλαγές, ειδικούς φορολογικούς παραδείσους, offshore για να αποκτήσει την περιουσία του;»

Άδωνις Γεωργιάδης: Όλο το πόθεν έσχες του Κασσελάκη είναι μια τραγωδία.

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το πόθεν έσχες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης ως «τραγωδία» και «παραμύθια της Χαλιμάς».

«Είπε η κυρία Τζάκρη ότι ο Κασσελάκης δεν χρωστάει σε κανέναν. Έχει δάνειο 1,8 εκατομμύρια. Ο άνθρωπος παρουσιάζει ότι έχει συνολικά επενδυτικά προϊόντα 3 εκατ., καταθέσεις 22.000 και πήρε σπίτι το 2024 μετά τη δήλωση δηλαδή, 1,8 εκατ. και χρωστάει 1,8 εκατ. Αν δεν το καταλάβατε ο κ. Κασσελάκης είναι και μέσα περίπου μισό εκατομμύριο.

Ερώτηση: Ένας άνθρωπος που δεν εργάζεται πια, έχει δάνειο 1,8 εκατ. κατά δική του δήλωση, έχει επενδυτικά προϊόντα 3 εκατ. και έχει ξοδέψει για να πάρει σπίτι 1,8 εκατ. Πώς γίνεται;

Αν πούλησε τα επενδυτικά προϊόντα να πάρει σπίτι, είναι φτωχός. Άρα η εικόνα του ζάμπλουτου που παρουσιάζει και δεν χρειάζεται να δουλέψει ξανά είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Έχει πάρει το σπίτι του στις Σπέτσες όταν ήταν δύο ετών από γονική παροχή, αλλά ο πατέρας του φαίνεται να χρωστάει στην εφορία 11 εκατ. Άρα όλο το πόθεν έσχες του Κασσελάκη είναι μια τραγωδία.

Δεν είναι η εικόνα ενός ζάμπλουτου Κασσελάκη από τα Χάμπτονς που δεν χρειάζεται να δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Είναι η εικόνα ενός ανθρώπου που έβγαλε κάποια στιγμή λεφτά και αν πράγματι με αυτά τα λεφτά, δεν έχει κρύψει κάπου αλλού κάποια άλλα, διάγει τον βίο που μας παρουσιάζει, σε ένα-ενάμιση χρόνο δεν θα έχει να φάει, άρα κάτι δεν πάει καλά σε αυτό που παρουσιάζει. Έχει ανοίξει διάπλατα το μεγάλο ζήτημα της ασκήσεων ποινικής δίωξης εναντίον του».

Βελόπουλος: Το πόθεν έσχες του Κασσελάκη έχει πολλά τρωτά σημεία, όπως και του Μητσοτάκη

Κυριάκος Βελόπουλος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης βρέθηκε καλεσμένος σητν εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και αναφέρθηκε στα στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση, που παρουσίασε την Δευτέρα ο Στέφανος Κασσελάκης,

Είπε χαρακτηριστικά «στενοχωριέμαι με αυτά τα πόθεν έσχες, γιατι έτσι απαξιώνουμε την πολιτική και διώχνουμε τον κόσμο από τις εκλογές. Δεν υπάρχει πόθεν έσχες, είναι παραμύθι η ιστορία. Ειναι τραγωδία αυτό που γίνεται, θα παμε σε αποχή 70% στο τέλος».

Προσέθεσε ότι «το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη έχει πολλά τρωτά, όπως και του Πρωθυπουργού. Πιστεύει κανείς ότι ο Πρωθυπουργός πούλησε ακίνητο για να σπουδάσει τα παιδιά του; Μα είναι δυνατόν; Με ενοχλεί και που λέει ο κ. Κασσελάκης ότι δούλευε στην Goldman Sachs. Εγώ προσπαθώ να μην κάνω σούργελο την πολιτική».


Ειδήσεις σήμερα:

Μπελέρης στον ΑΝΤ1: Η Αριστερά στην Ελλάδα ταυτίστηκε με την ακροδεξιά στην Αλβανία

Ιταλία: 3 φίλοι αγκαλιάζονται πριν τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά ποταμού (βίντεο)

Άρης - Εμπρησμός: Χειροπέδες σε 22χρονο για την υπόθεση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos