Κόσμος

04 Ιουνίου 2024 09:54

Μπάιντεν: Ο Τραμπ είναι κακοποιός

Για πρώτη φορά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών χρησιμοποίησε δημόσια σκληρές εκφράσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας τον για έλλειψη δισταγμών και δημαγωγία.

Μπάιντεν: Ο Τραμπ είναι κακοποιός
-

«Κακοποιό» χαρακτήρισε χθες Δευτέρα –για πρώτη φορά– ο Τζο Μπάιντεν τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, στο πέρας ιστορικής ποινικής δίκης του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου.

«Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία, πρώην πρόεδρος που είναι καταδικασμένος κακοποιός από τη δικαιοσύνη διεκδικεί την προεδρία», συμπλήρωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος στο Κονέτικατ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης με σκοπό τη συσσώρευαη πολιτικού κεφαλαίου ενόψει της αναμέτρησης τους την 5η Νοεμβρίου.

«Όσο ενοχλητικό κι αν είναι αυτό, η ολομέτωπη επίθεσή του εναντίον του αμερικανικού δικαστικού συστήματος κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά», συνέχισε ο κ. Μπάιντεν, κρίνοντας ότι η προεκλογική εκστρατεία εισήλθε σε «αχαρτογράφητο έδαφος από την περασμένη εβδομάδα» όταν είπε πως η φυλάκισή του θα αποτελούσε «σημείο ρήξης» για τους οπαδούς του.

Οι δηλώσεις αυτές ηχούν πολύ «βαριές» στη χώρα, όπου ακόμη δεν έχει επουλωθεί το τραύμα της αιματηρής επίθεσης στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, όταν οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου προσπάθησαν να εμποδίσουν την τυπική επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Λέει πως αν χάσει, θα έχουμε λουτρό αίματος στην Αμερική. Τι είδους άνθρωπος λέει κάτι τέτοιο;», είπε χθες ο Δημοκρατικός.

Αρχικά, ο Λευκός Οίκος περιορίστηκε να κρίνει πως «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου» στις ΗΠΑ, αποφεύγοντας να χαρακτηρίσει «κακοποιό» τον αντίπαλο υποψήφιο.

Μέχρι χθες, η εκστρατεία του Δημοκρατικού επιδιδόταν σε ασκήσεις ισορροπίας όσον αφορά τις δικαστικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ, αποφεύγοντας τις επιθέσεις για αυτές.

Ειδήσεις σήμερα:

Πήλιο: Πυροβολισμοί και βρισιές μεταξύ γειτόνων

Δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα: Ο δράστης παρηγορούσε την οικογένεια στην κηδεία

Αρτέμιδα: Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από εστιατόριο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)