Κοινωνία

04 Ιουνίου 2024 10:20

Βόλος: Πρώην αστυνομικός απειλούσε και έβριζε τους δικαστές

Επί δύο χρόνια ο αστυνομικός που αποτάχθηκε από το Σώμα έβριζε τους δικαστές.

Βόλος: Πρώην αστυνομικός απειλούσε και έβριζε τους δικαστές
-

Την λύση στα προβλήματά του θα την έδιναν οι απειλές, οι ύβρεις και οι χυδαιολογίες εις βάρος δικαστών σκέφτηκε ένας αστυνομικός που έχει αποταχθεί από το Σώμα, αλλά δεν μπορεί να λάβει σύνταξη καθώς ο εργασιακός του βίος «μέτρησε» μια δεκαετία.

Από το 2020 που αποτάχθηκε γιατί απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία του και για ένα εξάμηνο προσπαθεί να βγάλει σύνταξη, αλλά δεν μπορεί και βιώνει σε συνθήκες ένδειας. Ζήτησε νομική συμπαράσταση από δικαστές στον Βόλο και όταν κρίθηκε ότι καταθέτει αιτήματα αναρμοδίως ή δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις νομικής συμπαράστασης, άρχισε να τους στέλνει εμπρηστικά μηνύματα και κοινοποιούσε τα mails  με ύβρεις, χυδαιότητες και απειλές σε όλα τα δικαστήρια της χώρας , σε ευρωβουλευτές, σε βουλευτές, στο facebook.

Οι επιθέσεις με ύβρεις ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, αλλά λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που βίωνε, δεν υπήρχε αντίδραση από τα θύματά του.

«Κορύφωσε» όμως την δράση του τα τελευταία 24ωρα και σε mails 5000 λέξεων, όπου όχι μόνο καθύβριζε λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αλλά τους απειλούσε. Εκφράσεις όπως … «θα σε σκοτώσω», ήταν οι ηπιότερες στο «μανιφέστο» του.

Το «ποτήρι ξεχείλισε» και δικαστικός λειτουργός κατέθεσε μήνυση εναντίον του για απειλή και χθες οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, για βία κατά δικαστικών λειτουργών. Το δικαστήριο του διόρισε συνήγορο, την οποία κατηγορούσε συνεχώς ότι δεν τον είχε ενημερώσει πως τον περίμεναν της «φυλακής τα σίδερα» και αιφνιδιάστηκε όταν ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις των πράξεών του, παραδεχόμενος πως τα τελευταία δύο χρόνια έχει γράψει 10.000 σελίδες με ύβρεις που κοινοποιεί παντού.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:

Πήλιο: Πυροβολισμοί και βρισιές μεταξύ γειτόνων

Μπελέρης στον ΑΝΤ1: Η Αριστερά στην Ελλάδα ταυτίστηκε με την ακροδεξιά στην Αλβανία

Τροχαίο στην Κρήτη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 19χρονη (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)