Κοινωνία

04 Ιουνίου 2024 08:10

Χαλάνδρι - Μπαλάσκας στον ΑΝΤ1: Ο καταυλισμός ρομά είναι άβατο (βίντεο)

Τι ανέφερε ο αστυνομικός και πρώην συνδικαλιστής, τόσο για το γεγονός της εγκατάλειψης του περιπολικού όσο και για τον τρόπο αναγκαίας επίλυσης του προβλήματος.

Χαλάνδρι - Μπαλάσκας στον ΑΝΤ1: Ο καταυλισμός ρομά είναι άβατο (βίντεο)
-

Την εκτίμηση ότι ο καταυλισμός των ρομά ο οποίος βρίσκεται στο Χαλάνδρι Αττικής και συγκεκριμένα πίσω από τον σταθμό μετρό «Νομισματοκοπείο» είναι ένα άβατο στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις στερούνται το δικαίωμα ασφαλούς πρόσβασης, εξέφρασε την Δευτέρα ο ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας ως καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη και της καθημερινής εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», επ’ αφορμή του πρόσφατου περιστατκού κατά το οποίο στελέχη της ΕΛΑΣ υπάστησαν επίθεση με πέτρες στον συγκεκριμένο καταυλισμό και οδηγήθηκαν στην εγκατάλειψη του περιστατικού στο συγκεκριμένο σημείο.

«Το ζήτημα αυτού του καταυλισμού έπρεπε να έχει λυθεί αστυνομικά, εδώ και χρόνια», δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας και συνέχισε: «Την συγκεκριμένη ημερομηνία το Κέντρο Άμεσης Δράσης διέταξε περιπολικό του ΑΤ Χαλανδρίου, στελεχωμένο, με σειρά ιεραρχίας, από μία αστυφύλακα της συγκεκριμένης υπηρεσίας και έναν αστυφύλακα του ΑΤ Ψυχικού, να προσεγγίσει το σημείο, μετά από καταγγελία για διατάραξη, συγκεκριμένα για πολύ δυνατή μουσική σε ώρα κοινής ησυχίας, και να παρακολουθήσει το ζήτημα εκ του μακρόθεν. Στο πλαίσιο της αρμόδιας αστυνομικής τους κρίσης (και όχι κάποιας ενδεχόμενης απειρίας τους), τα δύο στελέχη προτίμησαν να προσεγγίσουν με το περιπολικό αρκετά κοντά στο σημείο, και να συνεχίσουν πεζή εκεί ακριβώς όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, εξελισσόταν η διατάραξη. Καθ’ οδόν προς το σημείο αυτό άρχισαν να εκσφενδονίζονται πέτρες εναντίον τους. Ανέφεραν την εξέλιξη στην ασύρματη επικοινωνία και τότε αναχώρησαν για να τους συνδράμουν, στελέχη της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ, εναντίον των οποίων ο λιθοβολισμός συνεχίστηκε. Υπό τις συγκεκριμένες παραπάνω συνθήκες, ελήφθη από αρμόδιο υπαστυνόμο, προσωπική απόφαση να εγκαταλειφθεί το περιπολικό εκεί».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήλιο: Πυροβολισμοί και βρισιές μεταξύ γειτόνων

Δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα: Ο δράστης παρηγορούσε την οικογένεια στην κηδεία

Γάζα: Οι ΗΠΑ καλούν τον ΟΗΕ να στηρίξει το ισραηλινό σχέδιο για κατάπαυση του πυρός

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos