Πολιτισμός

03 Ιουνίου 2024 14:38

Θεολογική Σχολή της Χάλκης: Για “τουρκικές εκπλήξεις” κάνει λόγο η Καράρ

Η τουρκική κυβέρνηση στο πλαίσιο μεταρρυθμιστικού προγράμματος κινείται προς την επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Θεολογική Σχολή της Χάλκης: Για “τουρκικές εκπλήξεις” κάνει λόγο η Καράρ
-

Δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Karar με τίτλο «Έκπληξη στη Θεολογική Σχολή» - «Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για το άνοιγμα του Σεμιναρίου της Χάλκης το οποίο συζητείται εδώ και χρόνια», αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας εργάζεται για την επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης.

Ο Υπουργός Παιδείας Τεκίν ο οποίος κάνει τις προετοιμασίες επισκέφθηκε τη Σχολή και συνάντησε τους αρμοδίους ενώ πήρε και τις απόψεις των Υπουργών που είχαν εργαστεί παλαιότερα γι αυτό το θέμα.

Αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία για άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης συζητήθηκε στο πλαίσιο του ‘δεύτερου κύματος μεταρρυθμίσεων’ που ήρθε στην επικαιρότητα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το θέμα τέθηκε ξανά κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα πριν 3 εβδομάδες.

Ειδήσεις σήμερα:

CNNTurk: Ρεπόρτερ δέχθηκε επίθεση από γκιουλενιστή live (βίντεο)

Φιλιππίδης: Όταν τελειώσει η υπόθεση, θα τα πούμε όλα (βίντεο)

Κακοποίηση μωρού στο Ηράκλειο: Πήραν την επιμέλεια από τη μάνα του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)