Οικονομία

03 Ιουνίου 2024 13:18

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Χιλιάδες νέες θέσεις παιδιών εξήγγειλε η Ζαχαράκη

Τι ανέφερε η Υπουργός Κοινωικής Συνοχής και Οικογένειας σχετικά με τις εφαρμοζόμενες από την κυβέρνηση πολιτικές υπέρ της υποστήριξης της γονεϊκότητας.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Χιλιάδες νέες θέσεις παιδιών εξήγγειλε η Ζαχαράκη
-

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προστασία της γονεϊκότητας, υπερασπίστηκε σε ομιλία της στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Η ανάγκη άρσης των εμποδίων και η διευκόλυνση και υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης των γυναικών αποτέλεσαν τον κεντρικό άξονα των ομιλιών, στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του επιμελητηρίου, με θέμα: «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Τα συστατικά της επιτυχίας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, στην ομιλία της εστίασε στην πρόσφατη παρέμβαση της κυβέρνησης για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας για ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες και τόνισε ότι «η δέσμευση για κάθε παιδί σε βρεφονηπιακό σταθμό έχει γίνει ήδη πράξη», με πάνω από 365 εκατ. τον χρόνο να δίνονται γι' αυτό το σκοπό.

«Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, θα συνεχίσει να προσπαθεί σε αυτό το κομμάτι προσθέτοντας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, χιλιάδες νέες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς έτσι ώστε όταν δίνεται ένα voucher να μπορεί να ενεργοποιείται», διακήρυξε η υπουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

CNNTurk: Ρεπόρτερ δέχθηκε επίθεση από γκιουλενιστή live (βίντεο)

Φιλιππίδης: Όταν τελειώσει η υπόθεση, θα τα πούμε όλα (βίντεο)

Κακοποίηση μωρού στο Ηράκλειο: Πήραν την επιμέλεια από τη μάνα του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)