Υγεία

02 Ιουνίου 2024 16:21

Γαστρεντερίτιδα στην Μαγνησία: Πάνω από 60 τα κρούσματα, πολλοί νοσηλεύονται

Ο ΕΟΔΥ καταφτάνει τη Δευτέρα για επιτόπιους ελέγχους. Σε ποιες δομές υγείας νοσηλεύονται όσοι προσβλήθηκαν από τον ιό. Γιατί δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση.

Γαστρεντερίτιδα στην Μαγνησία: Πάνω από 60 τα κρούσματα, πολλοί νοσηλεύονται
-

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, καθώς τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας μεταξύ των κατοίκων των χωριών Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο είναι πλέον περισσότερα από 60, ανάμεσά τους 7 παιδιά τα οποία νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, 1 ενήλικας ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λάρισας και οι υπόλοιποι ενήλικες, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Οι εξελίξεις έχουν ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις υποψίες σχετικά με την καταλληλότητα του νερού της περιοχής. Η συρροή τόσων πολλών κρουσμάτων φέρνει την Δευτέρα άρον–άρον σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο, ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για ελέγχους στο δίκτυο ύδρευσης, μετά από σχετικό αίτημα της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Άννας-Μαρίας Παπαδημητρίου.

Όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Μαγνησίας taxydromos.gr, η κ. Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αποκάλυψαν το πρόβλημα. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Ρήγα Φεραίου (ΔΕΥΑΡΦ) ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής ότι υπήρχε πρόβλημα με το νερό, την Παρασκευή το βράδυ λίγο μετά της 23.00, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ΔΕΥΑΡΦ στην ανάρτησή της, σύστησε τη μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση, και ενημέρωσε ότι, «διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση Υγείας, έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι».

Παράλληλα η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας την Παρασκευή το απόγευμα έστειλε κατεπείγουσα ενημέρωση στον δήμο και την ΔΕΥΑΡΦ, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση, καθώς όπως σημειώθηκε, τα στελέχη της επιχείρησης «δεν πρόσεξαν το εισερχόμενο e-mail». «Εμείς τους ειδοποιήσαμε ότι υπάρχει μείζον θέμα με το νερό. Οι υπηρεσίες μας έκαναν εξονυχιστική έρευνα, έλαβαν δείγματα και έτσι επιβεβαιώθηκε η ακαταλληλότητα», επιβεβαίωσε μιλώντας στο taxydromos.gr η κ. Παπαδημητρίου.

Να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες, στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡΦ η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31.05, το θέμα δεν συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη - Πνιγμός Νικόλα: Η μητέρα ήταν στο σπίτι με το μωρό, όταν χάθηκε το αγοράκι στην θάλασσα

Κωνσταντινούπολη - Κατάρρευση πολυκατοικίας: Εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια πολλοί ένοικοι (εικόνες)

Champions League - Κάρλο Αντσελότι: o “Μίδας” με τα περισσότερα τρόπαια (εικόνες) 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)