Κοινωνία

02 Ιουνίου 2024 14:34

Καμένη σορός στα Άνω Λιόσια: Στο Αυτόφωρο στέλνει τον γιο η ψυχιατρική γνωμάτευση

Ποια ήταν η εκτίμηση του αρμόδιου ψυχιάτρου για την ψυχική κατάσταση του 59χρονου γιου. Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει στο δικαστήριο. Πότε θα γίνει η δίκη.

Καμένη σορός στα Άνω Λιόσια: Στο Αυτόφωρο στέλνει τον γιο η ψυχιατρική γνωμάτευση
-

Ψυχική κατάσταση η οποία δεν χρήζει νοσηλείας, αντιθέτως επιδέχεται ποινικού καταλογισμού, διέγνωσε ο ψυχίατρος ο οποίος το Σάββατο κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διάταξης, ανέλαβε να διαμορφώσει αρμόδια εκτίμηση της κατάστασης, του 59χρονου ο οποίος καθ’ ομολογίαν έκαψε τη σορό του 82χρονου θανόντος πατέρα του μέσα στην αυλή του κοινού τους σπιτιού στα Άνω Λιόσια. Έτσι, η ποινική διαδικασία εις βάρος του 59χρονου συνεχίζεται κανονικά, και τη Δευτέρα 03.06 ο άνδρας αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο για να δικαστεί για τις πλημμεληματικές κατηγορίες οι οποίες του έχουν απαγγελθεί, παρασιώπηση ανεύρεσης νεκρού, ψευδής αναφορά σε αρχή, και παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με το εκδοθέν πόρισμα του αρμόδιου ιατροδικαστή, τα τραύματα διαμελισμού κεφαλής και κάτω άκρων τα οποία έφερε η σορός του πατέρα είναι μεταθανάτια, έτσι τον 59χρονο βαρύνει πλέον η αστυνομική υποψία και για την πρόκληση των τραυμάτων αυτών.

Να σημειώσουμε ότι από την ιατροδικαστική εξέταση ήταν αδύνατο να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου, προσδιορίστηκε ωστόσο ότι ο 82χρονος είναι νεκρός τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα.

Λιόσια - Σορός - φωτιά

Το χρονικό της υπόθεσης

Η σορός εντοπίστηκε από την αστυνομία την Παρασκευή 31.05 στο πλαίσιο οικιακής έρευνας, μετά από καταγγελία των γειτόνων για έντονη δυσοσμία και από συνοδεία των αστυνομικών σε κοντινή ταράτσα από όπου ήταν ορατό ότι κάτι κρυβόταν στην επίμαχη αυλή. Εξετασθείς ο 59χρονος απάντησε ότι ο πατέρας του πέθανε από παθολογικά αίτια και ότι εκείνος αναγκάστηκε να κάψει τη σορό του, λόγω της δυσοσμίας, και κυρίως επειδή ότι δεν είχε χρήματα για την κηδεία.

Γείτονας είχε αναφέρει στον ΑΝΤ1 ότι πριν από την ομολογία «οι αστυνομικοί μιλούσαν επί 20 λεπτά με τον γιο, ο οποίος ήταν πάρα πολύ ήρεμος, του έλεγαν ότι έχουν δεχθεί μία καταγγελία και τον ρωτούσαν αν μπορούν να περάσουν μέσα, κι αν ο μπαμπάς του ήταν εν ζωή. Εκείνος έλεγε πολύ ήρεμα ότι ο πατέρας ήταν εν ζωή, απλά όχι πολύ κινητικός. Έφερε τα κλειδιά, άνοιξε την πόρτα και μετά από ένα 5λεπτο ακούστηκε να λέει “μη μου βάζετε χειροπέδες θα σας τα πω όλα”. Αν δεν μύριζε, τότε θα έφευγε και η αστυνομία, διότι όταν ήρθαν έλεγαν “Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα”».

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την απανθρακωμένη σορό πάνω σε ένα καμένο στρώμα στην αυλή του σπιτιού. Από το πτώμα έλειπαν τα κάτω άκρα και η κεφαλή, τα οποία βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων. Ο 59χρονος πάντως, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι o πατέρας του πέθανε από παθολογικά αίτια. Για αρκετές ώρες οι αστυνομικοί ερευνούσαν την αυλή και τους εσωτερικούς χώρους. Στο σπίτι κλήθηκε ιατροδικαστής, ενώ το πρωί ξαναπήγαν τον γιο, σε μία προσπάθεια να θυμηθεί κάτι το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα.

Όπως αναφέρει κάτοικος της γειτονιάς των Άνω Λιοσίων, «Ήταν πολύ ευγενικός, ξέραμε ότι ήταν καθηγητής μαθηματικών. Τον πρόσεχε τον άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Ο παππούς είχε πάθει άνοια και τον πρόσεχε πάρα πολύ». Πατέρας και γιος έμεναν για αρκετά χρόνια σε αυτό το σπίτι. «Μπορεί και να πέθανε ο παππούς αλλά από ό,τι λένε έπαιρνε καλή σύνταξη και ήθελε να κρατήσει τη σύνταξη, ήθελε να τον εξαφανίσει για να παίρνει τη σύνταξη. Διότι δεν δουλεύει», είπε άλλος γείτονας. Στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τσεκούρι και ένα πριόνι τα οποία κατέσχαν. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να τα χρησιμοποίησε ώστε να κάψει τα άκρα και να τα πετάξει.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη - Πνιγμός Νικόλα: Η μητέρα ήταν στο σπίτι με το μωρό, όταν χάθηκε το αγοράκι στην θάλασσα

Κωνσταντινούπολη - Κατάρρευση πολυκατοικίας: Εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια πολλοί ένοικοι (εικόνες)

Champions League - Κάρλο Αντσελότι: o “Μίδας” με τα περισσότερα τρόπαια (εικόνες) 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)