Κόσμος

31 Μαΐου 2024 13:27 Τελευταία ενημέρωση : 31 Μαΐου 2024 14:22

Συνάντηση Φιντάν - Μπλίνκεν στην Πράγα

Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών στην Πράγα.

Συνάντηση Φιντάν - Μπλίνκεν στην Πράγα
-

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν συναντήθηκε στην Πράγα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, όπου μετέβη για να παραστεί στην ανεπίσημη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η διαδικασία επίλυσης δύο κρατών.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται ανώτερο αξιωματούχο του τουρκικού ΥΠΕΞ σύμφωνα με τον οποίο ο Χακάν Φιντάν μετέφερε τις απόψεις της Τουρκίας για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Κατά τη συνάντηση, όπου αξιολογήθηκε και η κατάσταση στην Ουκρανία, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Συμμαχία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. «Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την επίλυση συγκρούσεων και διαφορών σε ορισμένες αφρικανικές χώρες», ανέφερε ακόμη ο Τούρκος αξιωματούχος.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Ανακοίνωση Τύπου του State Department με τίτλο «Secretary Blinken’s Meeting with Turkish Foreign Minister Fidan», περιλαμβάνει την ακόλουθη δήλωση του Εκπροσώπου Matthew Miller:

Ο ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε σήμερα στην Πράγα, στην Τσεχία, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν στο περιθώριο μιας άτυπης συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.

"Ο Υπουργός Blinken και ο ΥΠΕΞ Fidan συζήτησαν τις προσπάθειες για να επιτευχθεί μία κατάπαυση του πυρός στην Γάζα η οποία διασφαλίζει την απελευθέρωση των ομήρων, καθώς επίσης την σημασία της αύξησης της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα και της αποτροπής της περιφερειακής αστάθειας. Συζήτησαν επίσης τις δυνατότητες υποστήριξης της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή του Καυκάσου".


Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο σποτ με πρωταγωνιστή τον Κασσελάκη (βίντεο)

Συγγρού: Αυτοκίνητο “μπούκαρε” σε καφετέρια (βίντεο)

Δίκη για το Μάτι: Ξανά στο εδώλιο 21 κατηγορούμενοι


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)