Κοινωνία

31 Μαΐου 2024 11:39

Τούρκος καταζητούμενος: Ελεύθερος μέχρι την απόφαση για έκδοσή του στην Άγκυρα

Για ποιον λόγο καταζητείται από την Τουρκία ο άνδρας. Το τουρκικό αίτημα στις δικαστικές Αρχές της Ελλάδας για να εκτίσει την ποινή του στην γείτονα χώρα.

Τούρκος καταζητούμενος: Ελεύθερος μέχρι την απόφαση για έκδοσή του στην Άγκυρα
-

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να κριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη το αίτημα έκδοσής του στην Τουρκία, αφέθηκε 38χρονος που καταζητείται από τις δικαστικές αρχές της γειτονικής χώρας προκειμένου να εκτίσει ποινή συνδεόμενη με συμμετοχή σε αντικυβερνητική πορεία που εξελίχθηκε επεισοδιακά, την Πρωτομαγιά του 2015, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο 38χρονος εκζητούμενος, υπήκοος Τουρκίας, είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση ερυθράς αγγελίας διεθνών αναζητήσεων, αλλά καθώς δεν είχε φτάσει μέχρι τότε στην Ελλάδα το τουρκικό αίτημα έκδοσης είχε αφεθεί ελεύθερος (πάλι με όρους).

Το συγκεκριμένο αίτημα εστάλη τα τελευταία 24ωρα στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, οπότε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης διατάχθηκε η (εκ νέου) σύλληψή του. Αφού οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση της κράτησής του με όρους έως ότου αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για το τουρκικό αίτημα.

Η Τουρκία ζητεί την έκδοσή του για να εκτίσει ποινή που του επέβαλε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων, αδικήματα που φαίνεται να τελέστηκαν στη διάρκεια πορείας, η οποία είχε απαγορευθεί και εξελίχθηκε επεισοδιακά.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης κατά Κασσελάκη για τα Τέμπη: Εγώ δεν επένδυσα πάνω στον πόνο των συγγενών

Ομόνοια: Βρέθηκε δεμένη, κακοποιημένη σεξουαλικά και μαχαιρωμένη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο

Γιάννενα: Φαντάροι τραυματίστηκαν από ατύχημα με όλμο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)