Πολιτική

30 Μαΐου 2024 14:50 Τελευταία ενημέρωση : 30 Μαΐου 2024 20:12

Κεχαγιά για ακρίβεια: Ο Μητσοτάκης επιμένει στις επιστολές - παρωδία προς την Φον ντερ Λάιεν

Τι απάντησε - μεταξύ άλλων - για τη συζήτηση περί της ηγεσίας της κεντροαριστεράς την επόμενη ημέρα των εκλογών

Κεχαγιά για ακρίβεια: Ο Μητσοτάκης επιμένει στις επιστολές - παρωδία προς την Φον ντερ Λάιεν
-

Η τοποθέτηση τη εκπροσώπου Τύπου, Βούλας Κεχαγιά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

"Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κατέκτησε το ευρωπαϊκό κύπελλο στο ποδόσφαιρο! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί σήμερα στη Ρόδο συνεχίζοντας τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα. Θα δώσει επίσης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 6 μ.μ.

Ευρωεκλογές

Μάς χωρίζουν πλέον δέκα ημέρες από τις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενωμένος και συντεταγμένα δίνει την κρίσιμη πολιτική μάχη με στόχο την πολιτική αλλαγή και την ανατροπή. Με στόχο την ενίσχυση της εκλογικής του επιρροής και την αποδυνάμωση των ποσοστών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που πορεύεται με την αλαζονεία του 41% . Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας. Έχει τεκμηριωμένες και απολύτως κοστολογημένες προτάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα επαναφέρουν στο προσκήνιο την προσδοκία τους για μία καλύτερη ζωή. Όχι για «μισή» ζωή όπως υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης: Μισό κιλό φέτα, μισό αρνί, μισό λίτρο γάλα, μισές διακοπές, μισά όλα. Μισή, κουτσουρεμένη ζωή χωρίς όνειρα.

Εκλογές - κάλπη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπόσχεται στον πολίτη μία καλύτερη ζωή. Καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια. Με ίσες δυνατότητες για όλους και όχι μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς της παρέας του κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κοιτάει τους πολίτες στα μάτια και τους υπόσχεται ότι εργάζεται για τα δικά τους συμφέροντα. Χωρίς ψέματα και «εισαγόμενες δικαιολογίες» για όλα. Για κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες. Μακριά από την αλαζονεία, την τοξικότητα, τον λαϊκισμό της σημερινής κυβέρνησης που δεν νοιάζεται για τον πολίτη, που μάς έχει κουράσει όλους με την υποκρισία της και τα επικοινωνιακά της τερτίπια. Που μάς επιβαρύνει με 400.000 ευρώ- πλέον των 500 εκατομμυρίων που χρωστά στις τράπεζες- από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για την παράδοση των emails με προσωπικά δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού στη ΝΔ και ζητάει και τα ρέστα. Που συγκαλύπτει με αναλγησία το έγκλημα των Τεμπών. Που κινδυνολογεί ασύστολα εκβιάζοντας την ψήφο των πολιτών με τη δήθεν σταθερότητα που υπόσχεται. Η ΝΔ μάς πάει σταθερά πίσω και η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον και το μπροστά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Τέμπη - Σιδηροδρομικό δυστύχημα - σύγκρουση τρένων

Έγκλημα στα Τέμπη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά την προσφιλή της τακτική αντί να δώσει έστω και τώρα εξηγήσεις και απαντήσεις για το μπάζωμα που διέταξε στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη εξακολουθεί με όρους χυδαιότητας και απόλυτη τοξικότητα να υπεκφεύγει

Αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ από το Mega τα οποία η κυβέρνηση δεν διέψευσε επιβεβαιώνουν ότι σε μυστική σύσκεψη που έγινε στο σημείο του εγκλήματος με την συμμετοχή των κκ Αγοραστού, Τριαντόπουλου, Ξιφαρά και εκπροσώπου της Hellenic Train αποφασίστηκε το μπάζωμα της περιοχής. Προσπαθούν ακόμη και τώρα να συγκαλύψουν την αλήθεια. Δεν θα το καταφέρουν. Έχουν κουράσει με τα ψέματα τους. Ο κόσμος έχει καταλάβει και το μέγεθος των κυβερνητικών ευθυνών για την τραγωδία και την τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος η οποία συνεχίζει ακόμη και τώρα. Ό,τι και να πουν όσο κι αν επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να γνωρίζουν ότι η αλήθεια δεν μπορεί να μπαζωθεί παρά τις άοκνες κυβερνητικές προσπάθειες να εξαφανιστούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία.

Οικονομία-φόροι

Πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκαν στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Τα φορολογικά έσοδα του πρώτου τετραμήνου είναι 2 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω από τον στόχο.

Επομένως στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρωτάμε:

Σκέφτεται η κυβέρνηση να μειώσει κάποιους φόρους; Η μήπως όχι; Δυστυχώς ξέρουμε την απάντηση η οποία είναι αρνητική. Η διατήρηση των έμμεσων φόρων σε υψηλούς συντελεστές είναι επιλογή της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη κι έχει ως στόχο όχι μόνο την εξασφάλιση υπερεσόδων αλλά και τη μείωση της κατανάλωσης όπως είπε με κυνικό τρόπο ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών ομολογώντας ότι η αύξηση της κατανάλωσης δεν είναι κάτι που θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Σήμερα μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης έφθασε σε σημείο να πει ότι εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν οι συντάξεις.

Λεφτά - ευρώ (χαρτονομίσματα, κέρματα κτλ)

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη λίγο πριν αφού επανέλαβε ότι η μείωση του ΦΠΑ θα σημάνει μείωση εσόδων -άρα δεν προτίθεται να το κάνει για να ανακουφίσει την κοινωνία-υποστήριξε και πάλι ότι δεν θα έχουμε μείωση τιμών εάν μειωθούν οι φόροι. Για την ακρίβεια επανέλαβε ευχολόγια επιμένοντας στην αποτελεσματικότητα των επιστολών-παρωδία προς την Πρόεδρο της Κομισιόν.

Έφθασε σε σημείο να πει αναφερόμενος στην αντιπολίτευση ότι πρέπει να μπει «λίγο μέτρο στην ανεξέλεγκτη κριτική» . Ο ίδιος άνθρωπος που υποστηρίζει ότι το απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα οδηγήσει σε χρεοκοπία τη χώρα. Που κάνει μαθήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «λεφτόδεντρα» την ώρα που μοιράζει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους και αρεστούς. Που τολμά να πει ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τού ασκεί κριτική για αλαζονεία επί της ουσίας επικρίνει τους πολίτες που τον ψήφισαν. Τού απαντάμε: ΟΧΙ. Τον ίδιο επικρίνουμε γιατί δεν σεβάστηκε την ψήφο των πολιτών και κυβερνά με αλαζονεία θεωρώντας ότι πήρε λευκή επιταγή.

Κουράστηκαν και οι ίδιοι πλέον από τα ψέματά τους και προβάλλουν χωρίς περιτύλιγμα τις ανάλγητες πολιτικές τους"

Aπαντήσεις της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά, στις ερωτήσεις

Απαντώντας στις ερωτήσεις των διαπιστευμένων συντακτών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσής τους, η Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, Βούλας Κεχαγιά, επεσήμανε:

Για τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για αλαζονεία, προσβάλει το 41% των ψηφοφόρων που εμπιστεύθηκαν τη ΝΔ

Αλαζονεία είναι ότι με το 41% που έλαβε η ΝΔ τoν προηγούμενο Ιούνιο θεώρησε ότι πήρε «λευκή επιταγή». Θεώρησε ότι μπορεί να ασκεί όποια πολιτική κρίνει η ίδια ότι είναι για το καλό της και για τους εκλεκτούς της, χωρίς να λογοδοτεί στην κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν λογοδοτούν στην κοινωνία και συμπεριφέρονται αλαζονικά.

Να σας θυμίσω το περίφημο «αυτά έχουν κριθεί με το 41%», που έχει ακουστεί από στελέχη της ΝΔ, και άλλες παρόμοιου ύφους δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Εκλογές - Ψηφοδέλτια - Κάλπη

Η ΝΔ και η αλαζονεία της θα κριθούν στις 9 Ιουνίου και θα σταλεί ένα μήνυμα από την ίδια την κοινωνία και τον ελληνικό λαό. Για την κινδυνολογία της κυβέρνησης αναφορικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μιλάμε για ασύστολη κινδυνολογία. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και αυτή είναι η προσφιλή τους τακτική.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει συνεχώς για «λεφτόδεντρα». Λέει ότι αν εφαρμοστεί το απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, -το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- θα χρεοκοπήσει η χώρα. Είπε ότι εάν φορολογηθούν τα υπερκέρδη των τραπεζών, σε ποσοστό 90% άπαξ, θα κλείσουν οι τράπεζες. Έρχεται σήμερα ο κ. Χατζηδάκης και λέει ότι οι συνταξιούχοι δεν θα πάρουν τις συντάξεις τους εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειλικρινά, η επιτομή του λαϊκισμού είναι η ρητορική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Σας θυμίζω ότι ο κ. Χατζηδάκης είναι το ίδιο πρόσωπο που διαμαρτυρόταν, στον τότε Επίτροπο της Κομισιόν κ. Μοσκοβισί, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να σώσει τις συντάξεις και να μην υπάρξει περικοπή, όπως προβλεπόταν από το Πρόγραμμα, λέγοντάς του: είναι δυνατόν να τους βοηθήσετε να σώσουν τις συντάξεις;

Λεφτά - χρήματα

Και σήμερα λένε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις; Μιλάμε για μια ανάλγητη κυβέρνηση.

Για τις επικρίσεις προσωπικού χαρακτήρα του κ. Ανδρουλάκη προς τον κ. Κασσελάκη

Εμείς ασχολούμαστε με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τις ευρωεκλογές. Έχουμε δέκα ημέρες μπροστά μας, επιταχύνουμε, ανεβάζουμε τους ρυθμούς μας. Όλοι μαζί, ενωμένοι, δυνατοί, προχωράμε και θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια την κοινωνία. Δεν ασχολούμαστε με το τι κάνουν τα άλλα κόμματα. Το κάθε κόμμα κάνει τη δική του πολιτική, ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς και όλοι θα κριθούμε στις κάλπες.

Για τη συζήτηση περί της ηγεσίας της κεντροαριστεράς την επόμενη ημέρα των εκλογών

Είναι μια πρόωρη συζήτηση και θα τολμούσα να πω ότι ενδεχομένως να μη χρειάζεται να υπάρχει μια τέτοια συζήτηση ή να μη χρειαστεί να υπάρξει και μετά τις ευρωεκλογές. Αυτή τη στιγμή όλοι κοιτάζουμε τις κάλπες και πως, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πάει καλύτερα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Γιατί θεωρούμε ότι θα είναι το πρώτο βήμα για να έχουμε μια νικηφόρα πορεία προς τις εθνικές εκλογές, όποτε προκηρυχθούν. Θα είμαστε το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές.

Για τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα

Είναι ενεργός πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρόεδρος του Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός. Είναι βουλευτής και συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι τιμή μας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του προοδευτικού και αριστερού κόσμου της Ευρώπης από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχοντας και ειδικό ρόλο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακός - Ανδρουλάκης: O γιος του, ο τελικός του Conference League και το... μπάσκετ

Ολυμπιακός: Αποθέωση στον Πειραιά και ερυθρόλευκοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Conference League (εικόνες)

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: “Καταπέλτης” ο Συνήγορος του Πολίτη κατά της ΕΔΕ της ΕΛΑΣ (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)