Υγεία

29 Μαΐου 2024 22:22

Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”: “Περιμένουμε 1,5 χρόνο να χειρουργηθεί το παιδί μας και μας είπαν ότι ακυρώνεται”

Οι αναισθησιολόγοι πιέζουν με κάθε τρόπο για προσλήψεις προσωπικού, καταγγέλλοντας επισφαλή λειτουργία των χειρουργείων. Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου. Η καταγγελία μητέρας που περίμενε το χειρουργείο του 1,5 ετών παιδιού της

Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”: “Περιμένουμε 1,5 χρόνο να χειρουργηθεί το παιδί μας και μας είπαν ότι ακυρώνεται”
-

Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου

Τρείς χιλιάδες παιδιά, βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν, σε ένα από τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Ένα από αυτά, μετά από 1,5 χρόνο αναμονής, επρόκειτο να χειρουργηθεί σήμερα στο "Αγλαΐα Κυριακού", ωστόσο έκπληκτοι οι γονείς του έμαθαν, οτι το προγραμματισμένο ραντεβού δεν θα γίνει, εξαιτίας της στάσης εργασίας που κάνουν οι αναισθησιολόγοι.

"Είναι 1,5 ετών και περιμένουμε 1,5 χρονο για το χειρουργείο, ήρθαμε μας βάλανε όρο να  κουβαλάμε και ένα βρέφος γιατί στο ενδιάμεσο κάναμε και δεύτερο παιδί, πήραμε άδειες και εγώ και ο σύζυγος και μας λένε ακυρώνεται για το αόριστο, έχουν δίκιο δεν υπάρχουν γιατροί".

Η οικογένεια αυτή είναι μια απο τις 3.000 που ειναι σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν τα παιδιά τους σε ένα απο τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας. Σήμερα, μετά απο 1,5 χρόνο που περίμεναν, είχε προγραμματιστεί το τακτικό χειρουργείο, όμως λίγο πριν γίνει η επέμβαση τους ενημέρωσαν πως οι αναισθησιολόγοι στο "Αγλαΐα Κυριακού" κάνουν στάση εργασίας.

"Του βάλαμε ορό, τι να του πω πως να το ξαναφέρω και πότε θα μας το κλείσουν όλο απο την αρχή, απο τις 5 τα ξημερώματα νηστικό" λέει η μητέρα του μωρού που αναμένει να χειρουργηθεί το παιδί της.

Χειρουργεία

Οι αναισθησιολογοι στο "Αγλαΐα Κυριακού" με στάσεις εργασίας πιέζουν για προσλήψεις, καθώς όπως λένε οι 7 γιατροί δεν φτάνουν.

Η κ. Ντουζέτη, επιμελήτρια Α' αναισθισιόλογος στο "Αγλαΐα Κυριακού" ανέφερε πως "δεν βγαίνει ούτε η πρωϊνή λειτουργία, ούτε οι εφημερίες και εμείς εφημερεύουμε μέρα παρά μέρα"

Η διοίκηση του "Αγλαΐα Κυριακού" απαντά ότι "οι οργανικές θέσεις ειναι 11 και αυτή τη στιγμή ειναι καλυμμένες οι 9 θέσεις και με τις μετακινήσεις, ενώ με την τελευταία προκήρηξη καλύφθηκε μόλις η 1απο τις 3 θέσεις που προκηρύχθηκαν"

Χειρουργεία

Ο Υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις " υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Εγώ δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα. Το να εκβιάζουν την Κυβέρνηση κάποιοι γιατροί, συνδικαλιστές λόγω των Ευρωεκλογών με ομήρους τα μικρά παιδιά είναι απαράδεκτο"

Η κ. Βεκράκου επιμελήτρια Α' αναισθησιόγος του νοσοκομείου αναφέρει πως "οι κινητοποιήσεις γίνονται γαι την ασφάλεια των παιδιών". 

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η στάση εργασίας, όπως έγινε και την Δευτερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Στη φυλακή 59χρονος για ασέλγεια ανήλικης

Βελεστίνο: Πέρασε με το τρακτέρ πάνω από συγχωριανό του!

Μητέρα Κυριακής Γρίβα στον ΑΝΤ1: Θέλω να την μυρίσω, χάνω τη μυρωδιά της (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos