Πολιτισμός

30 Μαΐου 2024 15:44 Τελευταία ενημέρωση : 30 Μαΐου 2024 16:42

Τουρκία: Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Η επίσκεψη αυτή θεωρείται σημαντική έπειτα και από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκία: Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης
-

Τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε ο Τούρκος υπουργός Παιδείας σε μια κίνηση που θεωρείται σημαντική έπειτα και από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο. 

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας στο Χ, «ο κ. Τεκίν επισκέφθηκε το Ρωμαίικο Γυμνάσιο Αρρένων στη Χάλκη, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Επίσκοπος Βασίλειος Νικόλαρ (σ.σ. το κατά κόσμον όνομα του Ηγουμένου Επισκόπου Αραβισσού Κασσιανού είναι Βασίλειος Νότης), ο πρόεδρος του ιδρύματος Γεώργιος Στεφανόπουλος και άλλοι παράγοντες».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Τούρκος υπουργός επιθεώρησε το Ιεροδιδασκαλείο της Χάλκης, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το Γυμνάσιο, το οποίο βρίσκεται υπό ανακαίνιση, και ενημερώθηκε για τις εργασίες που πραγματοποιούνται. Επισημαίνοντας την ιστορική σημασία του κτηρίου, πρότεινε οι εργασίες αποκατάστασης να πραγματοποιηθούν ακολουθώντας πιστά την αρχική αρχιτεκτονική δομή του κτιρίου.

Τούρκος Υπουργός Παιδείας - Θεολογική Σχολή Χάλκης

«Ο υπουργός Τεκίν επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας στις οποίες εκπαιδεύονταν κληρικοί που προέρχονταν από το Ρωμαίικο  Πατριαρχείο του Φαναρίου κατά την περίοδο που ήταν σε λειτουργία, ενώ επισκέφθηκε και τη βιβλιοθήκη του σχολείου, η οποία περιλαμβάνει 80 χιλιάδες βιβλία, και ενημερώθηκε σχετικά με αυτά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακός - Ανδρουλάκης: O γιος του, ο τελικός του Conference League και το... μπάσκετ

Ολυμπιακός: Αποθέωση στον Πειραιά και ερυθρόλευκοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Conference League (εικόνες)

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: “Καταπέλτης” ο Συνήγορος του Πολίτη κατά της ΕΔΕ της ΕΛΑΣ (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)