Υγεία

27 Μαΐου 2024 20:26

Σχολικά γεύματα – Λαμία: Πόρισμα “καταπέλτης” του υγειονομικού ελέγχου (βίντεο)

Ποιο επικίνδυνο βακτήριο εντόπισαν οι αρμόδιοι ελεγκτές στα υπολείμματα των γευμάτων και τι επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο. Οι ενέργειες των αρχών την επόμενη ημέρα.

Σχολικά γεύματα – Λαμία: Πόρισμα “καταπέλτης” του υγειονομικού ελέγχου (βίντεο)
-

Της Κατερίνας Χαρλαμπάκου

Σε εξέλιξη βρίσκεται, και μάλιστα γεννώντας ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, ο υγειονομικός έλεγχος στα σχολικά γεύματα τα οποία προκάλεσαν τις μαζικές δηλητηριάσεις στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα λοιπόν και με τον τελευταίο έλεγχο τον οποίο έκανε ο ΕΟΔΥ στα δείγματα τροφίμων τα οποία κατανάλωσαν τα παιδιά, και τα οποία αναλύθηκαν σε εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Ο έλεγχος ήταν διπλός, διενεργήθηκε δηλαδή τόσο σε τρόφιμα τα οποία διανεμήθηκαν στους μαθητές, όσο και σε δείγματα κοπράνων από τα παιδιά τα οποία νόσησαν. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα τα οποία βγηκαν την Δευτέρα, και εκεί βρεθηκε η τοξίνη την οποία παράγει ο σταφυλόκοκκος.

63 μαθητές οι οποίοι έφαγαν μακαρόνια με κιμά έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και αρκετοί γονείς έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις, ενώ ο ΕΦΕΤ έχει “παγώσει” την επαναλειτουργία του εργοστασίου, μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση των μαθητών. Ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για την διανομή των σχολικών γευμάτων, έχει σταματήσει τη σίτιση με γεύματα προερχόμενα από τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ράφα: Αντιδράσεις για το “λουτρό αίματος” με θύματα εκτοπισμένους (εικόνες)

F-35: Οι κρυφές προσπάθειες της Τουρκίας για “επιστροφή” στο πρόγραμμα, το lobbying επί πληρωμή και η... εγγονή του Μπάιντεν

Παναθηναϊκός: Η επιστροφή των πρωταθλητών και η φιέστα στο ΟΑΚΑ (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)