Κόσμος

27 Μαΐου 2024 16:52

ΗΠΑ - Γκιουλενιστές: Μιλούν για “απαγωγή” του αρχηγού της οργάνωσης και πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πρόσωπο αποκάλυψε την απαγωγή είναι ο Ebuseleme Gülen, ανιψιός του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν , ο οποίος μίλησε σευβριστικό βίντεο που δημοσίευσε από το στρατόπεδο της οργάνωσης στην Πενσυλβάνια.

ΗΠΑ - Γκιουλενιστές: Μιλούν για “απαγωγή” του αρχηγού της οργάνωσης και πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016
-

Eμφύλιος ξέσπασε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, στην έδρα της οργάνωσης των γκιουλενιστών (FETO) οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ανώτατα στελέχη της ‘απήγαγαν’ τον αρχηγό της οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν και αποκαλύπτουν ότι το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν το οργάνωσαν 20-30 στελέχη της οργάνωσης με αποτέλεσμα να πληρώσουν το τίμημα όλα τα μέλη της.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πρόσωπο αποκάλυψε την απαγωγή είναι ο Ebuseleme Gulen, ανιψιός του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν , ο οποίος μίλησε σευβριστικό βίντεο που δημοσίευσε από το στρατόπεδο της οργάνωσης στην Πενσυλβάνια. Καταγγέλλει ότι την ‘απαγωγή’ οργάνωσε ο Τζεβντέτ Τουρκιόλου , γνωστός ως το μαύρο κουτί του Γκιουλέν, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Στο επίμαχο βίντεο ο Εμπουσελεμέ Γκιουλέν αναφέρει: « Είμαι εδώ. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν άνθρωποι σαν εμένα. Εδώ όμως υπάρχουν και Μαλ…ες. Ω συγνώμη, δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή. Απήγαγαν και τον Χοτζαεφέντη σε άλλο μέρος... Συγγνώμη, το ξέχασα. Δεν έχουμε πια δάσκαλο».

Φετουλάχ Γκιουλέν

Αποκαλύψεις για την 15η Ιουλίου

Σε υβριστικές αναρτήσεις του Εμποσελεμέ Γκιουλέν στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις οποίεςστη συνέχεια διέγραψε, αποκάλυψε ότι η δομή που ονομάζεται «Συμβουλευτικό Συμβούλιο» στην Πενσυλβάνια επιχείρησαν το πραξικόπημα στην Τουρκία , κατονομάζοντας ανώτερα μέλη της FETO όπως ο Barbaros Kocakurt, o Cevdet Turkyolu και ο Adil Oksuz.

«Ας το καταγράψουμε εδώ για να ξέρετε αν πεθάνουμε ή κάτι τέτοιο. Είμαι μάρτυρας, έχω κι άλλους μάρτυρες. Το σχεδιάσατε μπροστά στα μάτια μου. Το παρουσιάσατε στοδασκάλο μου και με αναγκάσατε να το κάνω. Ποιος ξέρει τι ψέματα μου είπες και ο κύριος Σαφέτ μου είπε «Τι να κάνω, γιε μου, με εξαπάτησαν κι εμένα».

Τα αδέρφια συνωμότησαν εμπλέκοντας τον Χοτζαεφέντη. Αυτούς τους οι Μαλ…ες θα έπρεπε να τους παραδώσουμε στους μουλάδες και τους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης, όλους τους μεγάλους αδελφούς που μας βάζουν ενάντια στο κράτος και τον λαό μας. Εγώ γιατί υποφέρω από εκείνον τον Μαλ…α, τον Μπαρμπαρός, εδώ και 8 χρόνια; Αυτή τη στιγμή με μια οδοντογλυφίδα παίζει με τα δόντια του…

Πριν 8 χρόνια θα έπρεπε να παραδώσουμε στο κράτος αυτούς τους 20-30 Μαλ..κες. Ηλίθιοι το παίξατε ήρωες. Αμάν ας σιωπήσουμε να μην γίνει ζημιά στην υπόθεση… Να μην γίνει ζημιά; Τι άλλο θα κάνουν! Έκαναν πραξικόπημα! Να είστε παλικάρια. Βγείτε έξω και εξηγείστε τα όλα. Αυτός... ο Μαλ..ας ο Μπαρμπαρός, ο Τζεβντέτ, ο γιατρός Αλί, ο Αλί Σάμι, ο Αντίλ. Γ..μώ τους νεκρούς σας...»

Ο Τζεβντέτ Τουρκγιόλου , ο οποίος είναι παντρεμένος με την ανιψιά του Φετουλάχ Γκιουλέν , την Μεκρούμπε , είναι γνωστός ως « Ψηλός Τζεβντέτ » στην οργάνωση .

Φετουλάχ Γκιουλέν

Αποκαλύφθηκε ότι η οικογένεια του Τούρκγιολου είχε συνολικά 39 ακίνητα σε 4 διαφορετικές πόλεις της Τουρκίαςκαι 7 κατοικίες στις ΗΠΑ.

Και ο δικηγόρος της οργάνωσης Μπουράκ Μπεκιρίογλου ανέφερε σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Τζεβντέτ Τούρκγιολου με την απομάκρυνση του Φετουλάχ Γκιουλέν επιδιώκει να ελέγξει τη βάση της οργάνωσης.

«Ο Τζεβντέτ Τουρκιόλου, γνωστός ως Ψηλός Τζεβντέτ εντός της οργάνωσης, και οι απόστολοί του απήγαγαν τον αρχηγό της τρομοκρατίας Γκιουλέν, ο οποίος μετά βίας μπορούσε να σταθεί με φαρμακευτική αγωγή και του οποίου οι διανοητικές ικανότητες ήταν εξασθενημένες. Ο λόγος της απαγωγής τους είναι ότι αν πεθάνει ο Γκιουλέν δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν τη βάση της οργάνωσης.

Κρύβοντας τον Γκιουλέν και χρησιμοποιώντας τον ως πνευματικό ηγέτη και εδραιώνοντας τη βάση της οργάνωσης μέσω αυτού, θα συγκεντρώσει περισσότερη υποστήριξη από τη βάση και θα προσθέσει πλούτο στα περιουσιακά της στοιχεία. Σε περίπτωση θανάτου του Γκιουλέν, η οργάνωση θα χωριστεί σε 3 μέρη και θα ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης.

Ως εκ τούτου, προσπαθεί να το αποτρέψει ενεργώντας μαζί με τον Barbaros Kocakurt και τον Mustafa Ozcan. Δεν θέλουν να χάσουν τον έλεγχο της οργάνωσης».

«Ο Γκιουλέν είναι πλέον μαριονέτα, ενώ ο Τζεβντέτ Τουρκιόλου και ορισμένοι επικεφαλής της οργάνωσης βρίσκονται σε κατάσταση σκηνοθέτη του κουκλοθέατρου. Ο Γκιουλέν πηγαίνει όπου τον πάνε. Έχει χάσει τα λογικά του. Τον τραβάνε εδώ κι εκεί. Προς το παρόν, η σάπια περιουσία βρίσκεται στα χέρια του Τζεβντέτ Τούρκγιολου. Το πακέτο είναι έτοιμο για το πρόγραμμα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Euroleague - Παναθηναϊκός: Πλήθος κόσμου για την υποδοχή του “επτάστερου” (βίντεο) 

F-35: Οι κρυφές προσπάθειες της Τουρκίας για “επιστροφή” στο πρόγραμμα, το lobbying επί πληρωμή και η... εγγονή του Μπάιντεν

Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Ο λαϊκισμός δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos