Αθλητικά

26 Μαΐου 2024 21:37

Τουρκία: Η Γαλατασαράι πρωταθλήτρια

Διατήρησε τον τίτλο της η πρωταθλήτρια Τουρκίας, αν και έφτασε μέχρι τέλους για να τα καταφέρει.

Τουρκία: Η Γαλατασαράι πρωταθλήτρια
-

Εστω κι αν χρειάστηκε να περιμένει ως την τελευταία αγωνιστική, η Γαλατάσαραϊ διατήρησε τα «σκήπτρα» στο πρωτάθλημα Τουρκίας, πανηγυρίζοντας τον 24ο τίτλο στην ιστορία της. Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Κονιασπόρ, τερματίζοντας τον «μαραθώνιο» των 38 αγώνων με 102 βαθμούς. Η μεγάλη αντίπαλός της, Φενέρμπαχτσε, συνέτριψε 6-0 την Ιστανμπουλσπόρ, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 99 βαθμούς, αλλά περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, συμπληρώνοντας μία δεκαετία πλέον χωρίς τίτλο.

Τόσο η Γαλατά όσο και η Φενέρ θα αγωνιστούν στα προκριματικά του νέου Champions League, ενώ στο Europa League θα παίξουν η κυπελλούχος Μπεσίκτας και η -τρίτη της βαθμολογίας- Τραμπζονσπόρ, με τη Μπασακσεχίρ να κερδίζει το εισιτήριο για το Europa Conference League. Στη μάχη της παραμονής, η νίκη της Χαταϊσπόρ επί της Ριζεσπόρ (2-0) «έστειλε» στη δεύτερη κατηγορία την Ανκαραγκιουτσού (ηττήθηκε 4-2 από την Τραμπζονσπόρ), μαζί με τις ήδη καταδικασμένες Καραγκιουμρούκ, Πεντικσπόρ και Ιστανμπουλσπόρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη λεωφόρο Βεΐκου

Αρεταίειο – “daVinci”: Το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Ναύπακτος: Συλλήψεις για την κατάρρευση ανήλικου μετά από κατανάλωση αλκοόλ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)