Κόσμος

26 Μαΐου 2024 23:24

Μπορέλ: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν είναι δώρο στην Χαμάς

Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτος από αυτά τα κράτη δεν μπορεί να θεωρηθεί «αντισημιτική προσέγγιση»

Μπορέλ: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν είναι δώρο στην Χαμάς
-

Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί «δώρο στη Χαμάς» τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν σημαίνει στήριξη της τρομοκρατίας.

«Η ΕΕ δεν έχει την δυνατότητα να αναγνωρίσει ή να μην αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος. Πρόκειται για εθνική αρμοδιότητα. Ανήκει στα κράτη μέλη και είναι κυρίαρχη απόφαση. Κάποια το έκαναν ήδη. Η Ισπανία, η Ιρλανδία. Ξέρω ότι και άλλοι το σκέφτονται. Θέλω απλώς να πω ότι αναγνωρίζοντας το παλαιστινιακό κράτος δεν είναι δώρο στη Χαμάς, δεν σημαίνει υποστήριξη της τρομοκρατίας. Αυτό είναι τελείως παράλογο» σημείωσε.

Παράλληλα, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτος από αυτά τα κράτη δεν μπορεί να θεωρηθεί «αντισημιτική προσέγγιση», δεν μπορεί να θεωρηθεί «δώρο στη Χαμάς».

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Υποχρεωτική θητεία για τους 18χρονους αν εκλεγούν οι Τόρις

Conference League: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον τελικό

Ναύπακτος: Συλλήψεις για την κατάρρευση ανήλικου μετά από κατανάλωση αλκοόλ


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)