Κόσμος

24 Μαΐου 2024 12:52

Ρωσία: Μαθητές εκπαιδεύονται στην χρήση όπλων (βίντεο)

Πολλοί έχουν κατακρίνει την απόφαση αυτή της Ρωσίας να αναγκάζει τους ανήλικους να μάθουν να χρησιμοποιούν όπλα, υποστηρίζοντας πως είναι δείγμα της στρατιωτικοποίησης της χώρας από την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία.

Ρωσία: Μαθητές εκπαιδεύονται στην χρήση όπλων (βίντεο)
-

Ένα διαφορετικό "μάθημα" παρακολουθούν πλέον οι μαθητές στην Ρωσία, αφού εκπαιδεύονται στην χρήση όπλων. 

Βίντεο του πρακτορείου Reuters, παρουσιάζει τον 14χρονο Ντέιβιντ να μαθαίνει πως να χρησιμοποιεί το Καλάσνικοφ. 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην χρήση όπλων θυμίζει την διδασκαλία βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης επί σοβιετικής εποχής που διδασκόταν στα σχολεία και καταργήθηκε στα τελευταία χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης. Το υπουργείο παιδείας της χώρας, όρισε με διάταγμα στα τέλη του 2022 την εισαγωγή του μαθήματος με τίτλο "Βασικές γνώσεις για την προσωπική ασφάλεια".

Όπως δήλωσε ο 14χρονος μαθητής, του φαίνεται ευκολότερο να στοχεύσει με το καλάσνικοφ, παρά με ένα πιστόλι. Είπε πως το να γνωρίζει πως να χρησιμοποιεί ένα όπλο θα κάνει την ζωή τυο ευκολότερη στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική στην Ρωσία.

Πολλοί έχουν κατακρίνει την απόφαση αυτή της Ρωσίας να αναγκάζει τους ανήλικους να μάθουν να χρησιμοποιούν όπλα, υποστηρίζοντας πως είναι δείγμα της στρατιωτικοποίησης της χώρας από την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΔΟΥ Χαλκίδας - Θύμα του κυκλώματος: Δρούσαν σαν μαφία (βίντεο)

Γάζα: Βομβαρδισμοί και οδομαχίες στον θύλακα - Αίτημα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Χάγη

Πατήσια: Μπούκαραν με αυτοκίνητο σε εταιρεία και πήραν το χρηματοκιβώτιο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)