Κοινωνία

21 Μαΐου 2024 19:12

Λαμία - Φωτιά σε εργοστάσιο: Αυτοψία από κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στο σημείο

Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που τυλίχθηκε στις φλόγες στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Λαμία - Φωτιά σε εργοστάσιο: Αυτοψία από κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στο σημείο
-

Του Σπύρου Λεβειδιώτη

Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ έκανε αυτοψία σήμερα 21/05 στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων που τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής και από το οποίο είχαν διατεθεί σχολικά γεύματα που προκάλεσαν μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές στη Λαμία.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δηλώνει στον ΑΝΤ1, ότι γίνονται έρευνες από τις Αρχές.

Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ βρέθηκε το πρωί στο εργοστάσιο γευμάτων και εμπορίας τροφίμων που υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά το βράδυ της Κυριακής. Εκεί παρασκευάστηκαν τα σχολικά γεύματα από τα οποία υπέστησαν δηλητηρίαση μαθητές σχολείων της πόλης.

Ο Γιώργος Γιαννίτσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε πως "Για το θέμα των σχολικών γευμάτων οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγιεινής και του ΕΦΕΤ έχουν πραγματοποιηθεί στην εταιρία μας την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα και σήμερα ο ΕΦΕΤ ήρθε στην εταιρία και κάνει τον έλεγχο που πρέπει να κάνει. Σε σχέση με την πυρκαγιά, η παραγωγική μονάδα της εταιρίας μας δεν έχει υποστεί ζημιά και εφόσον πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών θα λειτουργήσει πλήρως και σύντομα".

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης προσπαθούν να βοηθήσουν για την επαναλειτουργία με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

Ο κ. Γιαννίτσης συνέχισε λέγοντας πως "H εμπορική δραστηριότητα της εταιρίας θα ξεκινήσει άμεσα την τροφοδοσία των καταστημάτων σε όλο το δίκτυο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την πυροσβεστική υπηρεσία Λαμίας, την πυροσβεστική υπηρεσία ΒΙΠΕ Λαμίας και όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό που μπορεί να δει άνθρωπος και έσωσαν την παραγωγική μονάδα".

Ο αντιδήμαρχος της Λαμίας, Γιώργος Ζήσιμος, δήλωσε πως πιστεύει ότι το εργοστάσιο θα ξαναλειτουργήσει σύντομα. "Όχι εμείς αλλά και ο ιδιοκτήτης νοιάζεται και ο δήμαρχος και όλοι νοιαζόμαστε οι εργαζόμενοι να πάνε για δουλειά".

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου δημοτικού σχολείου Λαμίας απευθύνθηκε μέσω επιστολής στην επιχείρηση κατά το πρόσφατο παρελθόν για την ποιότητα των γευμάτων.

Ο Διονύσης Βορίσης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας είπε πως  "Η απάντηση ήταν ότι ήταν κακόβουλα σχόλια και ότι η εταιρία έχει σωστό προγραμματισμό έχει αυτόματους φούρνους, δεν είναι άψητα, το κοτόπουλο δεν έχει φτερά, είναι βιολογικά προϊόντα κτλ.".

Υπενθυμίζεται πως σε δέκα δείγματα φαγητού, από τα γεύματα στη Λαμία βρέθηκε σταφυλόκοκκος. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη ζητώντας να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς σε συνάρτηση με το γεγονός της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Ειδήσεις σήμερα:

Χίος: Γνώρισε ξαφνικά τον δότη μυελού των οστών που της “έδωσε ζωή” (βίντεο)

Ιράν - Ραϊσί: Η στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και κλαίνε (βίντεο)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: “Ο δράστης δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό του με το θύμα”

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)