Τεχνολογία

21 Μαΐου 2024 23:39

Ελληνοκαναδός μαθητής ο νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Επιστήμης και Μηχανικής

Συνολικά, 1.800 νέοι επιστήμονες και μηχανικοί εκπροσωπώντας περίπου 70 χώρες από όλο τον Κόσμο διαγωνίστηκαν στο Λος Αντζελες. Σχεδόν $9 εκατομμύρια δολάρια απονεμήθηκαν.

Ελληνοκαναδός μαθητής ο νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Επιστήμης και Μηχανικής
-

Ενας 14χρονος Ελληνοκαναδός ήταν ο νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Επιστήμης και Μηχανικής (International Science and Engineering Fair – ΙSEF), που διοργάνωσε στο Λος Αντζελες η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron, ιδιοκτησίας του ομογενούς Δρα Γεωργίου Γιανκόπουλου (Dr. George Yancopoulos).

Πρόκειται για τον Αντώνιο Ευθυμιάδη, μαθητή του Γυμνασίου Οκβιλ Τραφάλγκαρ (Oakville Trafalgar High School), με καταγωγή από το Οντάριο του Καναδά, ο οποίος ξεχώρισε χάρη στο έργο που παρουσίασε και αφορούσε τον πολύπλοκο τομέα της Ρομποτικής και των Εξυπνων Μηχανών.

Στο έργο του, ο Ευθυμιάδης ανέπτυξε ένα λογισμικό εργαλείο με Τεχνητή Νοημοσύνη για την ακριβή διάγνωση των ασθενών για καρκίνο του δέρματος. Το έργο του Ευθυμιάδη είναι ο Ταχύς Ελεγχος Καρκίνων του Δέρματος με M-SCAHN: Υβριδικά Δίκτυα Υποστρωμάτων CNN-Transformer με Προηγμένη Ερμηνευσιμότητα, Παρακολούθηση Εξέλιξης Αλλοιώσεων, Αναγνώριση Χαρακτηριστικών και Χρωματική Σταθερότητα για Βελτιωμένη Γενίκευση σε Διάφορους Πληθυσμούς.

Οπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος ομογενής μαθητής απέσπασε ένα χρηματικό έπαθλο ύψους $5.000 και επιστρέφει στον Καναδά με $1.000 από το σχολείο του, καθώς και άλλα $1.000 για την επικράτησή του στον περιφερειακό διαγωνισμό.

Συνολικά, 1.800 νέοι επιστήμονες και μηχανικοί εκπροσωπώντας περίπου 70 χώρες από όλο τον Κόσμο διαγωνίστηκαν στο Λος Αντζελες. Σχεδόν $9 εκατομμύρια δολάρια απονεμήθηκαν για να αναγνωρίσουν την καινοτομία, την επιστημονική ακρίβεια και την δημιουργική επίλυση προβλημάτων που επιδείχθηκαν από τους συμμετέχοντες μαθητές.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Ειδήσεις σήμερα: 

Aλβανία: Επεισόδια έξω από το δημαρχείο Τιράνων για να παραιτηθεί ο δήμαρχος

Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Οι προκλήσεις, σας απομακρύνουν από την ΕΕ (εικόνες)

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε απάτες για εισιτήρια Conference League και Final Four

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)