Υγεία

20 Μαΐου 2024 19:31

Φωτιά στο εργοστάσιο των σχολικών γευμάτων: Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκλειστικά στον ΑΝΤ1

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ μίλησε αποκλειστικά στον ANT1 καθώς ο οργανισμός θα έκανε σήμερα έλεγχο στις εγκαταστάσεις του.

Φωτιά στο εργοστάσιο των σχολικών γευμάτων: Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκλειστικά στον ΑΝΤ1
-

Της Γεωργίας Λαγού

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, που κατέστρεψε ολοσχερώς, εργοστάσιο σχολικών γευμάτων στη Λαμία, ζήτησε να διερευνηθούν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Γονείς καταγγέλουν μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών, μετά την κατανάλωση γευμάτων που παρασκευάστηκαν στη συγκεκριμένη μονάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις εγκαταστάσεις επρόκειτο να γίνει σήμερα, έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΦΕΤ.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ μίλησε αποκλειστικά στον ANT1.

Ώρα 21:30 το βράδυ...Το εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων και εμπορίας τροφίμων στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας τυλίγεται στις φλόγες. Μαύρα πυκνά σύννεφα καπνού σκεπάζουν όλη την περιοχή. Σημαίνει συναγερμός. Πυροσβέστες σπεύδουν στο σημείο και προσπαθούν να συγκρατήσουν την ορμή της πυρκαγιάς. Αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο...

Ο Γιώργος Ζήσιμος,αντιδήμαρχος Λαμίας λέει στον ΑΝΤ1 ότι «αμέσως κινητοποιήθηκαν 2 υδροφόρες του δήμου που χρειάστηκε και μας ζητήσαν από την πυροσβεστική υπηρεσία.»

H φωτιά παίρνει γρήγορα διαστάσεις. Οι πυροσβέστες δίνουν ολονύχτια μάχη για να την περιορίσουν και να διασώσουν τους χώρους της επιχείρησης. Με αντιασφυξιογόνες μάσκες μπαίνουν στο εσωτερικό θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου και εύφλεκτα υλικά τροφοδοτούν τις φλόγες.

Το φως της ημέρας φανέρωσε το μέγεθος της καταστροφής …Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Εργαζόμενοι χωρίς τόπο εργασίας.

Ο Γιώργος Ζήσιμος θεωρεί ότι το εργοστάσιο απασχολούσε πάνω από 100 άτομα.
«Ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων.
Πλήγμα πλήγμα ειδικά για το δήμο μας διότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι από εδώ.»

Γονείς είχαν προβεί σε μαζικές μηνύσεις καταγγέλλοντας ότι 63 παιδιά από σχολεία της Λαμίας δηλητηριάστηκαν από γεύματα που είχαν παραχθεί στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ μετέβη στο εργοστάσιο το Σάββατο για να ελέγξει, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ εξηγεί στον ΑΝΤ1 «Πήγαμε το Σάββατο στην επιχείρηση όταν ήταν εν ενεργεία απλά η γραμμή παραγωγής η οποία έχει να κάνει με τα γεύματα για τα σχολεία δεν λειτουργούσε γιατί σαββατοκύριακα τα σχολεία δεν λειτουργούν επομένως είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε έναν έλεγχο αρχές αυτής της εβδομάδας θα πάμε αύριο να χούμε εικόνα και εμείς από την επιχείρηση δηλαδή τι έχει καταστραφεί τι έχει μείνει όρθιο, επομένως αύριο έχουμε οργανώσει έναν επιτόπιο έλεγχο.»

Σύμφωνα με το πρόεδρο του ΕΦΕΤ επισκέφθηκαν την εταιρεία και ένα χρόνο πριν , κάνοντας στους υπεύθυνους συστάσεις.

Στο θέμα παρενέβη και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. »

Ο ΕΟΔΥ έχει την άμεση εποπτεία για τα γεύματα, με τις αναλύσεις να έχουν δρομολογηθεί και τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιράν - Ραϊσί: η ζωή, η εκλογή και ο τραγικός θάνατος του σκληροπυρηνικού ηγέτη

Βόλος: Έβαζε βενζίνη στο χορτοκοπτικό και άρπαξε φωτιά - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Σαντορίνη: Οι κατολισθήσεις, η Πολιτική Προστασία και οι... τουρίστες


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)