Πολιτική

20 Μαΐου 2024 17:56

Θεσσαλονίκη - Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης και η παρέα του “έχουν κουράσει” (εικόνες)

Τι ανέφερε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για εθνικά ζητήματα, ακρίβεια και άλλους κυβερνητικούς χειρισμούς. Τι προεξήγγειλε γι μετά τις Ευρωεκλογές.

Θεσσαλονίκη - Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης και η παρέα του “έχουν κουράσει” (εικόνες)
-

Από τη Θεσσαλονίκη όπου περιοδεύει, ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε ιδιαίτερα επιθετικό μήνυμα προς την κυβέρνηση σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, εγκαλώντας για πολυγλωσσία τα στελέχη της ΝΔ. Είπε: «Εάν το κυβερνών κόμμα θεωρεί ότι η Συμφωνία είναι προδοτική θα πρέπει να την καταγγείλει. Εάν όμως δεν το πράξει, όπως δεν το έπραξε τα τελευταία πέντε χρόνια αυτό θα σημαίνει ότι θεωρεί τη Συμφωνία επωφελή και ότι απλούστατα κινήθηκε μικροκομματικά και μικροπολιτικά απέναντι στη Συμφωνία ταυτιζόμενο με ακραίες εθνικιστικές ομάδες δημιουργώντας συνειδητά πολωτικό και διχαστικό κλίμα στον ελληνικό λαό. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από την κοινωνία για το μίσος που εξέθρεψε και να ζητήσει συγγνώμη από τους δύο αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά».

Εξάλλου στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν με την ψήφο τους «τα ποσοστά της ΝΔ και την αλαζονεία την οποία προκαλεί το 41%, ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει μία ισχυρή αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει διάπλατα προς όλον τον προοδευτικό κόσμο. Όχι με συμφωνίες κορυφής. Το δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο θα χτιστεί από κάτω προς τα πάνω από την κοινωνία. Καλούμε τους ιδεολογικούς συγγενείς μας να διαβάσουν το πρόγραμμά μας και τις προτάσεις μας. Πρέπει να δοθεί μία απάντηση στη δήθεν σταθερότητα που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης που δεν νοιάζεται για το λαό αλλά μόνο για την παρέα του, και η οποία στην ουσία είναι σταθερότητα στο πίσω. Είναι στασιμότητα. Όλο αυτό έχει κουράσει. Οι πολίτες χρειαζόμαστε μία καλύτερη ζωή».

Στέφανος Κσσελάκης - Θεσσαλονίκη

Στέφανος Κσσελάκης - Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΟΚ – Τούμπα: Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στην απονομή (εικόνες)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Το θύμα δεν είχε κληθεί να καταθέσει στη δίκη του πρώην άντρα της

Ιράν – Ραϊσί: Εντοπίστηκε η σορός του (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)