Κόσμος

20 Μαΐου 2024 11:25

Θάνατος Ραϊσί – Τουρκικά ΜΜΕ: Το drone “Ακιντζί” τον εντόπισε

Τι αναφέρυν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της γειτονικής χώρας σχετικά με την εύρεση του Ιρανού προέδρου από το τουρκικο drone.

Θάνατος Ραϊσί – Τουρκικά ΜΜΕ: Το drone “Ακιντζί” τον εντόπισε
-

Tο τουρκικό drone «Ακιντζί» ήταν εκείνο το οποίο με τη θερμική του κάμερα βρήκε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Προέδρου του Ιράν Ρέισι, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Όπως μεταδίδεται, έπειτα από την επιτυχή αποστολή του, το drone επέστρεψε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, το UAV Ak?nc?, στο οποίο η Τουρκία ανέθεσε τις δραστηριότητες έρευνας σχετικά με τη συντριβή του ελικοπτέρου, εντόπισε την πηγή θερμότητας, που θεωρήθηκε ότι ήταν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, και μοιράστηκε τις συντεταγμένες του με τις ιρανικές αρχές.

Στη συνέχεια η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι βρήκε τη θέση των συντριμμιών του ελικοπτέρου που ανήκε στον Πρόεδρο Ρέισι. Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν σημεία ζωής στα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανέφερε ότι το ατύχημα σημειώθηκε όταν το ελικόπτερο του Ρεΐσι έκανε σκληρή προσγείωση ενώ επέστρεφε από την περιοχή. Ο υπουργός Εξωτερικών Χουσεΐν Εμίρ Αμπντουλαγιάν ανακοίνωσε ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, Μαλίκ Ραχμέτι και ο ιμάμης της Παρασκευής της Ταμπρίζ, Αγιατολάχ Αλί Χασίμ.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης ανέφεραν ότι το έργο συνεχιζόταν με δυσκολία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και το Ιράν ζήτησε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος  από την Τουρκία για να πραγματοποιήσει εναέρια έρευνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα – τροχαίο: Εγκλωβίστηκαν μητέρα και παιδί

ΠΑΟΚ – Τούμπα: Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στην απονομή (εικόνες)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Το θύμα δεν είχε κληθεί να καταθέσει στη δίκη του πρώην άντρα της

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos