Πολιτισμός

18 Μαΐου 2024 08:26

Κάννες - Λάνθιμος: Πρεμιέρα για την ταινία του “Kinds of Kindness” (εικόνες)

Η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Μαΐου.

Κάννες - Λάνθιμος: Πρεμιέρα για την ταινία του “Kinds of Kindness” (εικόνες)
-

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, "Kinds of Kindness" (Ιστορίες Καλοσύνης), στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

Το κοινό υποδέχθηκε τον Λάνθιμο και το καστ της ταινίας -ανάμεσά τους την Emma Stone, τον Willem Dafoe, τον Jesse Plemons και την Hunter Schafer- με ένα θερμό χειροκρότημα στο κόκκινο χαλί

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος δίνει το παρών στο διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών απ’ όπου το 2009 ξεκίνησε επί της ουσίας η διεθνής του πορεία με την προβολή της ταινίας του «Κυνόδοντας» η οποία είχε αποσπάσει τότε το πρώτο βραβείο στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα».

Φεστιβάλ Καννών - Πρεμιέρα Λάνθιμου

Φεστιβάλ Καννών - Πρεμιέρα Λάνθιμου

Φεστιβάλ Καννών - Πρεμιέρα Λάνθιμου

Μετά την τεράστια επιτυχία του Poor Things που απέσπασε 4 βραβεία Όσκαρ, και το "Kinds of Kindness" διεκδικεί με αξιώσεις τον "Χρυσό Φοίνικα.

Το "Kinds of Kindness" είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης. Τα θέματα της που διατρέχουν όλες τις ιστορίες, είναι κυρίως ζητήματα εξουσίας, ελέγχου, ελεύθερης βούλησης και της δυναμικής των ανθρώπινων σχέσεων.

Φεστιβάλ Καννών - Πρεμιέρα Λάνθιμου

Φεστιβάλ Καννών - Πρεμιέρα Λάνθιμου

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Σάββατο: Σκόνη, λασποβροχές και άνοδος θερμοκρασίας

Εορτολόγιο - 18 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα

Ο Βασιλιάς Κάρολος στη Γαλλία για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos