Πολιτική

17 Μαΐου 2024 13:07 Τελευταία ενημέρωση : 17 Μαΐου 2024 16:36

Τουρκία - ΥΠΕΞ: Διορίστηκαν τρεις νέοι Υφυπουργοί

Ποια αναμένεται να είναι οι θέση των τριών νέων πολιτικών προϊσταμένων της τουρκικής διπλωματίας, για τα σημεία τριβής με την χώρα μας.

Τουρκία - ΥΠΕΞ: Διορίστηκαν τρεις νέοι Υφυπουργοί
-

Με απόφαση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διορίστηκαν ως τρεις νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών η Αϊσέ Μπερίς Εκιντζί, ο Νουχ Γιλμάζ και ο Μπουρχανετίν Ντουράν.

Σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στο τουρκικό Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

Στις 28 Απριλίου είχε γίνει γνωστό ότι ο μέχρι τότε υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ Άκτσαπαρ, θα αναλάμβανε καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της Τουρκίας, στις υπηρεσίες του ΟΗΕ στη Γενεύη. Ο διπλωμάτης εκείνος είχε, ως τότε, την πολιτική ευθύνη και στα τρία βασικά κεφάλαια των ελληνοτουρκικών επαφών (θετική ατζέντα, πολιτικός διάλογος και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης).

Την 21η Φεβρουαρίου, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, έτερος υφυπουργός, ο Αχμέτ Γιλντίζ, διορίστηκε επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποιος από τους τρεις θα αναλάβει τον φάκελο των ελληνοτουρκικών τον οποίο διατηρούσε ο Ακτσαμπάρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Ο δράστης έμεινε για ώρες στον τόπο του εγκλήματος, “δίπλα” στους αστυνομικούς

F1 - Grand Prix στην Ίμολα: Αποκλειστικά στο ANT1+ και στον ΑΝΤ1

Παναθηναϊκός - Τερίμ: διαζύγιο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)