Κόσμος

16 Μαΐου 2024 12:42 Τελευταία ενημέρωση : 16 Μαΐου 2024 14:42

Τουρκία: Νέο πραξικόπημα απέτρεψαν οι Αρχές;

Οι συλλήψεις ενώτερων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, η προτροπή του Ερντογάν και η εσωτερική αναταραχή στην Τουρκία.

Τουρκία: Νέο πραξικόπημα απέτρεψαν οι Αρχές;
-

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στην Τουρκία

Φήμες φουντώνουν και πάλι για απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Τρία ανώτερα στελέχη της αστυνομίας τέθηκαν υπό κράτηση και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε ψυχραιμία, είπε ότι παρακολουθεί τα σχετικά θέματα και ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Πάντως πρόκειται για μια υπόθεση περίπλοκη η οποία παραπέμπει σε αγώνα εξουσίας μεταξύ του ΜΗΡ και του ΑΚΡ. Όλα είχαν ξεκινήσει με τη σύλληψη του μαφιόζου Καπλάν. Αμέσως μετά αποκαλύφθηκε ότι ο μαφιόζος ήταν υπό την προστασία του τέως Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο στηρίζει το κόμμα του Μπαχτσελί. Όταν έφυγε από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Σοϊλού και στη θέση του ήρθε ο Αλί Γερλίκαγια, τότε ο μαφιόζος Καπλάν συνελήφθη. Ξεκίνησε αμέσως μια κόντρα μεταξύ εκείνων που στήριζαν Σοϊλού και εκείνων που στήριζαν Γερλίκαγια. Η κόντρα κατέληξε στην σύλληψη, την Τετάρτη 15.05 το βράδυ, των τριών ανώτερων αστυνομικών οι οποίοι ήταν εκείνοι που συνέλαβαν τον μαφιόζο Καπλάν.

Η υπόθεση αυτή θύμισε σε όλους την κόντρα μεταξύ Ερντογάν και Γκιουλέν που ξεκίνησε με συλλήψεις των υιών 3 υπουργών και οδήγησε σε πραξικόπημα.

Είναι ωστόσο νωρίς να μιλήσει κανείς για πραξικόπημα παρόλο, που έτσι το χαρακτήρισε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία - Μενίδι: Οι τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, το panic button και οι μαρτυρίες (βίντεο)

Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: Ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες

Ενδοοικογενειακή βία: Σύλληψη για βιασμό της εν διαστάσει συζύγου του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)