Κόσμος

16 Μαΐου 2024 09:46

Χαμάς - Χανίγια: Η Γάζα μετά τον πόλεμο θα είναι και πάλι Παλαιστίνη

Ποια τα σχέδια της οργάνωσης για την επαύριο της κατάπαυσης του πυρός, όπως τα ανέφερε ο ηγέτης της σε δημόσιες δηλώσεις του.

Χαμάς - Χανίγια: Η Γάζα μετά τον πόλεμο θα είναι και πάλι Παλαιστίνη
-

Ο ηγέτης του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης, γνωστότερου με το ακρώνυμο Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε την Τετάρτη πως αυτό, μαζί με τις άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις θα λάβουν αποφάσεις για τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ.

«Λέμε ότι η Χαμάς είναι εδώ για να μείνει (...) και ότι θα είναι το κίνημα και όλες οι εθνικές (παλαιστινιακές) παρατάξεις που θα αποφασίσουν για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση στη Γάζα», είπε ο κ. Χανίγια κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, απαντώντας έμμεσα στην κόντρα του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον ισραηλινό ΥΕΘΑ για την επαύιο στη Λωρίδα..

Τόνισε ακόμη ότι το μέλλον των έμμεσων διαπραγματεύσεων για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός είναι αβέβαιο, διότι το Ισραήλ «επιμένει να κατέχει το σημείο διέλευσης της Ράφας και να επεκτείνει την επίθεσή του» στον παλαιστινιακό θύλακο.

Γάζα - απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)