Πολιτική

21 Αυγούστου 2023 23:45

Μητσοτάκης: Το δείπνο με τους ηγέτες Δυτικών Βαλκανίων και ΕΕ (εικόνες)

Οι ηγέτες όλων των δυτικών βαλκανικών χωρών πλην της Αλβανίας συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό και αξιωματούχους της ΕΕ

Μητσοτάκης: Το δείπνο με τους ηγέτες Δυτικών Βαλκανίων και ΕΕ (εικόνες)
-

Άτυπο δείπνο σε ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων, τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρέθεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.Στο επίκεντρο του άτυπου δείπνου βρίσκεται η διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού αποδέχθηκαν και συμετείχαν, ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, ο Πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Jakov Milatovic, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ion-Marcel Ciolacu, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Albin Kurti, ο πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Borjana Kristo, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Dimitar Kovacevski, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Nikolai Denkov, και ο πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenkovic.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Βάρκιζα: Υπερήλικας ο οδηγός που σκότωσε τον 40χρονο στην παραλιακή (εικόνες)

Μύκονος: Σκοτώθηκε πέφτοντας σε βράχια με το τέντερ

Λαγονήσι: Πέθανε ο πατέρας που προσπάθησε να σώσει τον γιό του από πνιγμό



Gallery

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)