Κοινωνία

28 Σεπτεμβρίου 2022 23:20

Σαντορίνη - Kitesurf: Πρόστιμο σε 42χρονο που χάθηκε στην θάλασσα, εν μέσω θύελλας

Αγνόησε τις καιρικές συνθήκες και παρασύρθηκε για αρκετά μίλια. Λιμενικοί τον αναζητούσαν στην τρικυμισμένη θάλασσα. Που και πως βρέθηκε.

Σαντορίνη - Kitesurf: Πρόστιμο σε 42χρονο που χάθηκε στην θάλασσα, εν μέσω θύελλας
-

(εικόνα αρχείου)

Δύσκολες ώρες πέρασε ένας χειριστής αετοσανίδας (kite surf) στην Σαντορίνη, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά τις καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί σε μεγάλη απόσταση απο την ακτή και να βρεθεί σε βραχονησίδα μεταξύ Θήρας και Ανάφης. 

Ο άνδρας δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του. 

Στήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία και με ιδιωτικά σκάφη, η οποία ευτυχώς είχε αίσια έκβαση, καθώς ο 42χρονος χειριστής βρέθηκε σώος.

Ωστόσο, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, διότι αγνόησε τις κακές καιρικές συνθήκες και έκανε θαλάσσια σπορ με τους ανέμους να πνέουν με ένταση έως και 7 μποφόρ, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη σωματική του ακεραιότητα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει:

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για ύπαρξη αγνοούμενου 42χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας (kite-surf), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Ανάφης. 

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του, από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από τρία ιδιωτικά σκάφη. Ο ανωτέρω αλλοδαπός εντοπίστηκε λίγο αργότερα από Ι/Φ σκάφος, στη νησίδα Άνυδρο. 

Ο εν λόγω χειριστής δήλωσε καλά στην υγεία του και δεν αιτούνταν ιατρικής βοήθειας, ενώ από το Λιμεναρχείο Θήρας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία - Θάνατος 14χρονης: Ανθρωποκτονία δείχνει το πόρισμα της ΕΔΕ

Robert Cormier: Νεκρός στα 33 του

Πάτρα: 47χρονος έστελνε αισχρά μηνύματα σε 13χρονη… που έχει πατέρα πυγμάχο


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)