Πολιτική
Μητσοτάκης: να φτάσουμε πιο ασφαλείς στο Πάσχα και πιο ελεύθεροι στο καλοκαίρι
Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την πανδημία, τις αντοχές και την ενίσχυση του ΕΣΥ, την στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Τι απαντά στην κριτική των κομμάτων.
«Για 10η φορά μέσα σε 12 μήνες είμαι εδώ για να μιλήσω για την πορεία της πανδημίας, γεγονός που αποδεικνύει πως η Δημοκρατία μας λειτουργεί, παρά τις επιπλοκές του κορονοϊού, αλλά και ότι η κυβέρνηση ενημερώνει τακτικά τα κόμματα και τους πολίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως που διεξάγεται με πρωτοβουλία της προέδρου της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την «ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία».
«Παντού στον κόσμο ο ιός παρουσιάζεται εξαιρετικά ανθεκτικός στον επίλογο του. Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο δίμηνο», συνέχισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε στοιχεία που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας πανευρωπαϊκά.
«Δεν θα ήθελα να επικαλούμαι διεθνή στοιχεία που αποτυπώνουν επώδυνα δεδομένα. Θα πρέπει όμως να συμφωνούμε σε κάποια βάση συζήτησης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως: «σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας, η Ελλάδα είναι στην 23η θέση σε απώλειες ανθρώπων ανά εκατομμύριο. Εάν ήμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε χάσει ακόμα 8.000 ανθρώπους, μία κωμόπολη» συμπλήρωσε.
Και αναφέρθηκε στη συνέχεια στους εμβολιασμούς, λέγοντας πως «είμαστε στην 5η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που έχουν εμβολιάσει ανθρώπους και με τις δύο δόσεις» αλλά και ότι «στον δείκτη της πρόσθετης θνησιμότητας η χώρα μας έχει από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, με 6,6% βάσει μίας γαλλικής μελέτης».
«Η διαχείριση της πανδημίας είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες ένα είναι το συμπέρασμα. Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα σε σχέση με χώρες που είχαν καλύτερα συστήματα υγείας. Η εικόνα καταστροφής που προβάλλει συστηματικά η αντιπολίτευση είναι ένα ψέμα. Προφανώς και κανείς δεν πανηγυρίζει» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.
«Η τελευταία επίθεση του κορονοϊού χτυπά σφοδρά όλη την Ευρώπη» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει ότι «εδώ στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με μέτρα που λάβαμε τον Φεβρουάριο. Το ΕΣΥ άντεξε και η προσπάθεια συνεχίζεται».
Μιλώντας στη συνέχεια για την κατάσταση στην Αττική, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναλογία εισιτηρίων-εξιτηρίων στα νοσοκομεία που δείχνει να βελτιώνεται σταδιακά, για να σημειώσει πως: «Οι περιορισμοί μεγέθυναν την πίεση στους πολίτες που σταδιακά άρχιζαν να ξεστρατίζουν. Χρειάζεται ειλικρινής ανάλυση της πραγματικότητας. Τώρα είμαστε σε μία διαφορετική φάση με επιθετικότερες μεταλλάξεις, έχουμε μία πιο εξαντλημένη κοινωνία αλλά καλύτερο καιρό και μαζικό εμβολιασμό. Η στάση μας αναπροσαρμόζεται όπως το κάνουμε από την αρχή. Σε καμία χώρα δεν ακολουθήθηκε η ίδια πολιτική. Πρέπει να καταργούμε μέτρα που δεν δούλεψαν, η στάση μας να διακρίνεται από ρεαλισμό και ευελιξία».
«Πολλές φορές, μαζί με το Υπουργείο Υγείας χρειάστηκε να αλλάξουμε τακτική, όπως με τις καθυστερήσεις των εμβολίων», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του λέγοντας ακόμη πως σε αυτό το θέμα, «η Ευρώπη δεν μας τα είπε καλά. Πράγματι πέτυχε στην αλληλεγγύη και απέτυχε στην έγκαιρη προμήθεια επαρκών ποσοτήτων και στην διάθεσή τους στα κράτη μέλη. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο εμβολιασμός στην Ευρώπη είναι απελπιστικά αργός». Ωστόσο, όπως είπε: «Η επιχείρηση ‘Ελευθερία’ δουλεύει υποδειγματικά και δεν τυγχάνει της στοιχειώδους αναγνώρισης από τη αντιπολίτευση».
«Είναι λάθος να μιλάμε για άνοιγμα, πιο σωστό είναι να μιλάμε για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στην χώρα και εξήγησε πως, «επιτρέψαμε τις διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα, ειδάλλως το μέτρο αυτό θα αποκτούσε ταξικά χαρακτηριστικά καθώς δεν έχουν όλοι πρόσβαση στα προάστια».
«Από Δευτέρα λειτουργεί το λιανεμπόριο, - συνέχισε - μέτρο που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα οδηγήσει τους πολίτες σε αλλαγή συμπεριφορών. Αφού δούμε τα αποτελέσματα, την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσουμε την επαναλειτουργία των Λυκείων. Αυτά τα δύο αντίβαρα ελευθερίας έχουν ένα κοινό νήμα. Επιχειρούν να αμβλύνουν την κόπωση των πολιτών και να τους κατευθύνουν σε υπαίθριους χώρους, αλλά και να βοηθήσουν την Οικονομία».
«Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα» επισήμανε ο πρωθυπουργός και εξήγησε πως χρειάζεται. «Να μην δούμε συνωστισμό» γιατί «Με τον ίδιο τρόπο που μειώθηκαν οι περιορισμοί, μπορούν και να επανέλθουν εάν δούμε φαινόμενα συνωστισμού. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες ότι δεν θα δούμε τέτοια φαινόμενα».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η συνολική στήριξη της κυβέρνησης στην Οικονομία από την αρχή της πανδημίας είναι στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αναφέρθηκε στην ενίσχυση του κλάδου της εστίασης που ανακοινώθηκε χθες. Θα δοθούν «330 εκατομμύρια ευρώ στον κλάδο της εστίασης για να μπορέσουν οι εστιάτορες να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η αυτοκυριαρχία από το φόβο του 2020 κινδυνεύει να μετατραπεί σε απειθαρχία το 2021» τόνισε στη συνέχεια για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στον αγώνα κατά της πανδημίας. «Υπάρχει κούραση και αμφισβήτηση των μέτρων πανευρωπαϊκά. Στην Ελλάδα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα και θέλω να τους ευχαριστήσω. Θέλω να τους πω να αναλογιστούν τον κόπο των γιατρών που μας φροντίζουν. Συμμερίζομαι την κόπωση και ιδιαίτερα των νέων. Να κάνουμε όλοι αυτήν την τελική προσπάθεια έχοντας δυο πρόσθετα εργαλεία» ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξήγησε: «Πρώτον τα self test. Και πρέπει να πω ότι είναι παράδεκτη η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιχείρησε να ταυτίσει αυτά τα τεστ με συγκεκριμένη εταιρεία, κάτι που καταρρίφθηκε από τον διαγωνισμό».
«Είμαστε η πρώτη χώρα που επιστρατεύει μαζικά τα self test» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχαρίστησε: «το Ελεγκτικό Συνέδριο που αντελήφθη την κρισιμότητα και επικύρωσε τον διαγωνισμό. Εάν υπάρχουν προτάσεις για το πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, εδώ είμαστε»
Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο «εργαλείο», όπως είπε: «Τον Απρίλιο θα κάνουμε 1.500.000 εμβόλια, ώστε έως το Πάσχα να έχουμε χτίσει ένα πρώτο τείχος ανοσίας με τους πολίτες άνω των 60 και όλους όσοι έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα. Και έως το τέλος Μαΐου να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού».
«Η ΕΕ οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να υποχρεώσει τις εταιρείες να φανούν συνεπείς σε όσα έχουν υπογράψει. Ακόμη και εάν χρειαστεί να απαιτήσουν απαγόρευση εξαγωγών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ συνεχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή ανέφερε τα εξής:.
«Απέναντι στην πανδημία υπάρχουν τρεις στρατηγικές: η μία των αυταρχικών καθεστώτων, των οριζόντιων περιορισμών. Η άλλη, η ανοσία της αγέλης και η τρίτη αυτή που ακολούθησε η Ευρώπη. Ο δρόμος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας που έχει το τίμημα της συνεννόησης».
Και συμπλήρωσε με νόημα: «Εγώ είμαι εδώ για να αναζητήσω συνθέσεις. Η οικονομία και η κοινωνία άντεξαν και βγαίνουν πιο ώριμες και πιο δυνατές. θέλω να συζητήσω μαζί σας τον τρόπο που θα ανοίξουμε τον τουρισμό. Κάποιοι εδώ χλεύασαν το πράσινο πιστοποιητικό» αλλά όπως σημείωσε το συγκεκριμένο ζήτημα έτυχε τελικά θερμής αποδοχής στην ΕΕ. «Έχουμε την μεγάλη πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος πως φτάνουμε στο τέλος της νύχτας. Να φτάσουμε στο Πάσχα πιο ασφαλείς και στο καλοκαίρι πιο ελεύθεροι».
«Μόνος δρόμος που γνωρίζω είναι ο ρεαλισμός»
Με μια επισήμανση, λόγω της απουσίας της Φώφης Γεννηματά από την αίθουσα της Ολομέλειας, ξεκίνησε την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή συζήτηση για την πορεία της πανδημίας και τις συνέπειές της στην Οικονομία, που προκάλεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. «Ήρθα σε προ ημερησίας συζήτηση που προκάλεσε η κ. Γεννηματά. Το θεωρώ άκομψο όταν έχεις προκαλέσει μία συζήτηση να απουσιάζεις από όλους τους ομιλητές που ακολουθούν τη δική σου ομιλία», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
«Ήρθα και τοποθετήθηκα κάνοντας μια απόπειρα να μην διαφωνήσουμε για στοιχεία της πραγματικότητας και να έχουμε ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης» συνέχισε ο Πρωθυπουργός για να συμπληρώσει: «Τι εισέπραξα: Από την κ. Γεννηματά μαξιμαλισμό, από τον κ. Τσίπρα μηδενισμό, από τον κ. Κουτσούμπα αρνητισμό, από τον κ. Βελόπουλο λαϊκισμό, από τον κ. Βαρουφάκη σουρεαλισμό».
«Συνεχίζω με τον ελληνικό λαό στο μόνο δρόμο που γνωρίζω, αυτόν του ρεαλισμού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής ημέρας, λέγοντας πως «σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, η σκέψη όλων μας είναι προς εκείνα τα παιδιά και τους επαγγελματίες που καταβάλλουν δύσκολη προσπάθεια να παρέχουν στα παιδιά με αυτισμό την καλύτερη ποιότητα ζωής και τις καλύτερες προοπτικές στη ζωή τους».
Στα ζητήματα που αφορούν στην ειδική αγωγή, συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση ολοκλήρωσε μια δράση που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την πρόσληψη 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.
Δριμεία επίθεση σε Τσίπρα και Γεννηματά
Απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά, ο Πρωθυπουργός είπε πως «σε όλες τις μετρήσεις οι ψηφοφόροι του κόμματός σας στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές και εσείς χρεώνετε στην Κυβέρνηση όλα τα στραβά στον τόπο». Μάλιστα, αναφερόμενος στην πρωτολογία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, επισήμανε «Δεν μπορώ να μην αφήσω ασχολίαστη κα Γεννηματά μια φράση. “... με μπίζνες από το Μαξίμου...”. Αλήθεια; Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο να ανεβείτε στο βήμα να τα πείτε. Δυστυχώς μου θυμίζετε ολοένα και περισσότερο τον κ. Τσίπρα ως προς τον καταγγελτικό σας λόγο», συμπλήρωσε.
Για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το γνωστό μοτίβο, ότι λίγο πολύ όλα τα έχουμε κάνει θάλασσα και ότι αυτή είναι η αλήθεια». Και ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα του είπε: «Πώς προσδιορίζετε τον όρο αλήθεια, αν όχι επικαλούμενοι πραγματικά δεδομένα; Δείξατε ένα χάρτη που δείχνει όντως αυτή την εβδομάδα κόκκινη. Αλήθεια είναι. Δεν το κρύψαμε. Αυτό που περιέγραψα είναι τα στατιστικά στοιχεία στους 13 μήνες. Για αυτά θα κριθούμε και θα αξιολογηθούμε. Το κάνατε και για τα εμβόλια. Πλην όμως εδώ πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικός όταν μιλάτε για δραστική αποτυχία της χώρας. Και τα δεδομένα δεν σας επιβεβαιώνουν και δεν είναι αυτή η εντύπωση που υπάρχει στους πολίτες».
«Όλοι έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης»
«Όλοι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα: “κλείνετε με 1000 κρούσματα και ανοίγετε με 3.500;”» είπε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός. «Όταν κλείσαμε τον Ιανουάριο βλέπαμε την τάση των κρουσμάτων. Αν δεν είχαμε κλείσει, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η αύξηση θα ήταν εκθετική και η επιβάρυνση στο ΕΣΥ τέτοια που πιθανώς να μην μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Το βρετανικό στέλεχος σε συνδυασμό με το καταχείμωνο έκαναν την μεταδοτικότητα του ιού πιο γρήγορη. Πήραμε μέτρα νωρίτερα. Ο ιός είναι πιο μεταδοτικός και ναι, υπήρχε κούραση στην κοινωνία», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.
«Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς παντού», σημείωσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν το κάναμε. Εμπιστευτήκαμε τους πολίτες. Ο βαθμός συμμόρφωσης δεν είναι ίδιος με πέρσι τον Απρίλιο και το Μάιο. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων. Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις δεν έχουμε διαφορετική άποψη. Ήταν εισήγηση της επιτροπής. Κρίναμε εκ των υστέρων ότι δεν είναι μέτρο αποτελεσματικό», συμπλήρωσε.
«Πάρθηκε απόφαση από την Επιτροπή η οποία έκρινε ότι είναι κάτι το οποίο το αντέχουμε. Πείτε μου ευθέως αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε;» ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Αρκετά με τις γενικές θεωρήσεις. Συμφωνείτε με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τους κανόνες που εισηγήθηκαν οι ειδικοί;» ρώτησε. «Να πείτε να πρέπει να ανοίξουμε τα mall ή τα πολυκαταστήματα..; Αν συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι το σωστό να το εξηγήσουμε στους πολίτες».
«Σύντομα θα έχουμε περισσότερα εμβόλια από όσα θα χρειαζόμαστε»
«Στο θέμα των εμβολίων έχετε μία ιστορία», ανέφερε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του είπε: «Δήλωση σας στις 2 Νοεμβρίου όταν λέγατε αναφερόμενος σε εμένα “πουλάει ελπίδα έχοντας εξασφαλίσει δωρεάν εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί”. Αυτά τα λέγατε κ. Τσίπρα, 2 Νοεμβρίου. Υπονομεύατε προσπάθεια εμβολιασμού με τέτοιες δηλώσεις», σημείωσε.
«Λέτε τώρα», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, «χρειαζόμαστε περισσότερα εμβόλια και να κάνουν οι ηλικιωμένοι, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και οι παραγωγικές τάξεις. Όλοι δηλαδή! Πώς το σκεφτήκατε; Το ζήτημα είναι ότι με βάση τους αριθμούς των εμβολίων που έχουμε, η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών καθορίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».
«Αναφερθήκατε στη Γερμανία. Είναι βαριά κουβέντα. Η κ. Μερκελ το έχει διαψεύσει», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό που λέτε δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν. Εσείς που το γνωρίζετε; Το πρόβλημα αφορά το τώρα. Θα υπάρχει κάποια στιγμή πολύ σύντομα που θα έχουμε περισσότερα εμβόλια από όσα θα χρειαζόμαστε» είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα χρονισμού. Αυτό ανεδείχθη από την αποτυχία της Ευρώπης να ακολουθήσει ρυθμούς Ισραήλ. Εισηγείστε να αγοράσουμε εμβόλια από τη Ρωσία; Να το πείτε. Τι θα σήμαινε; Ότι η χώρα θα παρέκλινε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Θα μπορούσε να το κάνει αν υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια από τη Ρωσία. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σημαντικές ποσότητες διαθέσιμων εμβολίων από τη Ρωσία».
«Θα ανοίξουμε τα σχολεία με εβδομαδιαία τεστ για τους μαθητές»
«Αν έχετε άλλη άποψη κ. Τσίπρα για την διαδικασία του εμβολιασμού, να κάνουμε πιο γρήγορα την πρώτη δόση, αυτό είναι επιστημονικό ζήτημα», σημείωσε στη συνέχεια της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός. «Υπάρχουν χώρες που εμβολίασαν με την πρώτη δόση και έχει ο Θεός για τη δεύτερη. Εμείς δεν επιλέξαμε αυτή τη στρατηγική. Αυτό θα ήταν ένα αντικείμενο συζήτησης. Είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων».
Αναφερόμενος στη συνέχεια στους εργαζόμενους, είπε ότι «τα εργασιακά τους δικαιώματα θα προφυλαχθούν. Είναι ζήτημα και των ελεγκτικών μηχανισμών. Αν θέλουμε να έχουμε πολλά περισσότερα τεστ, άλλη λύση από τα self test δεν υπάρχει. Παρά τις όποιες μικρές αστοχίες κάνουμε το απολύτως σωστό. Θα ανοίξουμε τα σχολεία όταν θα έχουμε τη δυνατότητα όλοι οι μαθητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ».
«Σταματήστε να κουνάτε το δάκτυλο στην Κυβέρνηση που διπλασίασε τις ΜΕΘ»
«Στο ζήτημα των ΜΕΘ δεν ήθελα να επανέλθω», είπε, συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός για να απευθυνθεί προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας «αποσύρατε προσεκτικά τον αψύ συντοπίτη μου, τον κ. Πολάκη, ο οποίος θα έδινε αγώνα να μας πείσει. Να διαβάσω κάποιους τίτλους δημοσιευμάτων από τη δική σας εποχή.
“Η αγωνία για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, 75 άτομα λίστα αναμονής”, “Διασωληνωμένοι σε διαδρόμους”, “Τραγωδία στο Σωτηρία” , “1.000 θάνατοι το χρόνο από ελλείψεις ΜΕΘ".
Αυτά συνέβαιναν για τέσσερα χρόνια επί δική σας διακυβέρνησης και χωρίς πανδημία. Σταματήστε να κουνάτε το δάκτυλο στην κυβέρνηση που διπλασίασε τις ΜΕΘ», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Υπάρχουν κόμματα που τρέφονται από την πανδημία»
«Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κόμματα που τρέφονται από την πανδημία» τόνισε, λίγο πριν ολοκληρώσει την δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός. «Που θεωρούν ότι όσο υπάρχει η πανδημία έχουν συνεχές αντιπολιτευτικό όπλο για να ασκούν μόνιμη κριτική στην Κυβέρνηση» συνέχισε για να συμπληρώσει: «Κύριε Τσίπρα, κάποτε οι αντιμνημονιακοί έμειναν χωρίς μνημόνια μόνο με το νταούλι στο χέρι. Προσέξτε γιατί και οι κορονοκάπηλοι θα μείνουν χωρίς κορονοϊό».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Και επειδή είχατε διάλογο με την κ. Μπακογιάννη που σας θύμισε το δίσκο του Σαββόπουλοου “Τραπεζάκια έξω”. Υπάρχει και ένα τραγούδι το “τσάμικο” στον ίδιο δίσκο, με το στίχο “η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει”. Να είναι καλά ο Διονύσης Σαββόπουλος. Νομίζω ότι ο στίχος αυτός γράφτηκε για εσάς».
Διαβάστε ακόμη:
Rapid test: που βγήκαν τα περισσότερα θετικά την Πέμπτη
Φάουτσι: Ίσως οι ΗΠΑ να μην χρειαστούν το εμβόλιο της AstraZeneca
Κορονοϊός: εφημερία για “γερά νεύρα” στο Τζάνειο (εικόνες)
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!