Πολιτισμός

13 Νοεμβρίου 2015 20:48

Έκθεση με έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στην Ρόδο

Θα ταξιδέψουν στο Νησί των Ιπποτών από το Κρατικό Μουσείο «Ελ Γκρέκο» του Τολέδο.

Έκθεση με έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στην Ρόδο
-


Έργα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου θα εκτεθούν στο Νησί των Ιπποτών, την Ρόδο, όπου θα μεταφερθούν από το Κρατικό Μουσείο «Ελ Γκρέκο» του Τολέδο, όπου και ανήκουν. 

Η ανακοίνωση για το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός έγινε στα εγκαίνια της έκθεσης των γλυπτών πινάκων του καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου για τον Ελ Γκρέκο, που αποτέλεσαν πολιτισμικό γεγονός για το Τολέδο

Η συμφωνία για την μεταφορά των έργων στην Ρόδο έγινε μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του Εκπρόσωπου της ισπανικής κυβέρνησης στην Περιφέρεια Castilla-La Mancha, José Julián Gregorio. 

Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ενίσχυση της πολιτισμικής κουλτούρας της Ρόδου, μέσω εκδηλώσεων στο νησί, όπως έγινε πρόσφατα με την μεταφορά αρχαιοτήτων από το Μουσείο του Λούβρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου για αρκετούς μήνες, που είχε ως αποτέλεσμα την προσέλκυση πολλών τουριστών. 

Από το Τολέδο όπου βρίσκεται ο Γιώργος Χατζημάρκου, επεσήμανε ότι για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο πολιτισμός θεωρείται ύψιστο αγαθό, σημειώνοντας ότι «μέσω των εκδηλώσεων και των διοργανώσεων με άλλα κράτη ανοίγονται δρόμοι φωτός, ενώνονται οι πολιτισμοί και οι κουλτούρες μεταξύ των λαών και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα,  πόσο μάλλον και για ένα νησί όπως η Ρόδος, η οποία έχει αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους και μεγάλη προϊστορία». 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου υπογράμμισε ότι «τα έργα ενός μεγάλου καλλιτέχνη, όπως ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, ο οποίος αγνόησε τους κυρίαρχους κώδικες της ακαδημαϊκής ζωγραφικής και χειρίστηκε επαναστατικά το φως, θα καταφέρουν να εκτεθούν στο κοινό με το σωστό τρόπο και να προσελκύσουν αρκετό κόσμο, που βρίσκεται στο νησί την περίοδο που θα γίνει η έκθεση».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)